Κλείνουν τα Sprider Stores – Στο δρόμο περισσότεροι από 800 εργαζόμενοι



Την αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων της από την 1η Οκτωβρίου, ανακοίνωσε χθες μετά από 30 χρόνια λειτουργίας η εταιρεία  Sprider Stores. Η εταιρεία λιανικών πωλήσεων ειδών ένδυσης και υπόδησης καταγγέλλει ότι για το λουκέτο ευθύνεται, μεταξύ άλλων, η αδιάλλακτη στάση των τραπεζών και η  άρνηση τους  να συνεχίσουν την υφιστάμενη έως τώρα χρηματοδότηση. Η απόφαση, προκαλεί νέο σοκ στην ελληνική κοινωνία, καθώς οδηγούνται στην ανεργία περισσότεροι από 800 εργαζόμενοι. Η εταιρεία, στην ανακοίνωσή της δεσμεύεται   ότι «θα αξιοποιηθεί με κάθε τρόπο η καθ’ όλα σημαντική πάγια περιουσία της εταιρείας με βασικό γνώμονα την ικανοποίηση των εργαζομένων και των λοιπών πιστωτών όπως ο νόμος ορίζει».

 

Οι λόγοι

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας,  πέραν των τραπεζών, η κατάσταση επιδεινώθηκε επίσης από την  παρατεταμένη ύφεση της ελληνικής οικονομίας, από τον περιορισμό του διαθέσιμου εισοδήματος των καταναλωτών,την  αύξηση του κόστους χρηματοδότησης, τις καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς στις κεντρικές αποθήκες και εγκαταστάσεις της εταιρείας, την άρνηση  των ασφαλιστικών εταιρειών να την αποζημιώσουν έστω και μερικώς, αλλά και εξαιτίας της αίτησης πτώχευσης που κατέθεσε προμηθευτής της Sprider Stores

Η εταιρεία, υποστηρίζει επίσης ότι όλους τους προηγούμενες μήνες  προχώρησε σε διεξοδική μελέτη και διερεύνηση κάθε πιθανής λύσης που θα μπορούσε να αποτρέψει την εξέλιξη αυτή.

«Πραγματοποιήθηκαν επαφές με επενδυτές και τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού, ωστόσο το ευρύτερο περιβάλλον ύφεσης, οι ασφυκτικές συνθήκες έλλειψης ρευστότητας αλλά και η ουσιαστική άρνηση στήριξης από την πλευρά των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, κατέστησαν όλες τις προσπάθειες άγονες

Σύμφωνα με την Ημερησία, οι  συνολικές υποχρεώσεις της εισηγμένης στις 30/06/2013 ανήλθαν σε 96,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 60 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις, ενώ οι καθαρές της ζημίες ξεπέρασαν τα 20 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία στο α' εξαμήνου απασχολούσε 887 υπαλλήλους σε Ελλάδα και εξωτερικό και διατηρούσε 61 σημεία πώλησης, εκ των οποίων 54 καταστήματα βρίσκονταν στην Ελλάδα, τρία στη Ρουμανία και τέσσερα στη Βουλγαρία.

Πηγή: Ημερησία - Euro2day.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01/10/2013 - 10:41