Χρέη στην εφορία; Πληρώστε με ... ακίνητα

Τη δυνατότητα οι οφειλέτες του Δημοσίου να εξοφλούν και να συμψηφίζουν τα χρέη τους με ακίνητα που θα μεταβιβάζουν στο Δημόσιο, θα προβλέπει διάταξη που αναμένεται να περιληφθεί στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο του Ενιαίου Φόρου Ακινήτου. Με τον τρόπο αυτό θα αποφεύγονται ποινικές διώξεις και φυλακή.

 

Σύμφωνα με τη διάταξη, για τους φορολογούμενους που δεν μπορούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς την εφορία (το σύνολο ή μέρος τους) θα προβλέπονται οι παρακάτω δυνατότητες:

 

  1. Θα μπορούν να μεταβιβάζουν σε τρίτους την πλήρη κυριότητα του ακινήτου με τον νέο κάτοχο του ακινήτου να αναλαμβάνει να εξοφλήσει τις οφειλές προς το Δημόσιο που είχε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης.
     
  2.  Θα μπορούν να μεταβιβάζουν στο ελληνικό δημόσιο την πλήρη κυριότητα ακινήτου, ίσης τουλάχιστον αξίας με το ποσό του φόρου που πρέπει να εξοφληθεί.

    Μάλιστα, σε περίπτωση μεταβίβασης της πλήρους κυριότητας του ακινήτου στο ελληνικό Δημόσιο, τυχόν διαφορά υπέρ του Δημοσίου μεταξύ της αξίας του ακινήτου και του φόρου που οφείλεται δεν θα επιστρέφεται.

 

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02/10/2013 - 10:29