Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Ο ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ

Άμεση αναγγελία στον ΕΛΓΑ για ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί από την προχθεσινή καταιγίδα, σε όλα τα  δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας  έγινε χθες  από τον αρμόδιο  για αγροτικά θέματα αντιδήμαρχο  κ. Κατσάνη. Επικοινωνία  υπήρξε με το υποκατάστημα ΕΛΓΑ Πάτρας και την επόπτρια κα Πανταζοπούλου για την αποστολή κλιμακίου καταγραφής ζημιών. Το κλιμάκιο θα επισκεφτεί την περιοχή εντός της εβδομάδος. Παράλληλα καλούνται όλοι όσοι επλήγησαν από την χαλαζόπτωση να επικοινωνήσουν με τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ για την σωστή και έγκαιρη υποβολή της δήλωσης ζημιών.

 

ΑΔΕΙΑ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ

Άδεια ενός ακόμη μήνα, στην εναπόθεση των απορριμμάτων των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας στη θέση «Λίμνες» με ταυτόχρονη ολοκλήρωση στο ίδιο διάστημα, των εργασιών εγκατάστασης του δεματοποιητή, δίνει ουσιαστικά με τη χθεσινή απόφαση παράτασης της κήρυξης σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης των δυο δήμων,  ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης.
Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου, των Δημάρχων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, Μάκη Παρασκευόπουλου και Θύμιου Κοτζιά αντίστοιχα, ζητήθηκε η κατανόηση και η συνεργασία όλων τη δύσκολη αυτή στιγμή, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως η μοναδική λύση που θα τους βγάλει προσωρινά από τον εφιάλτη των σκουπιδιών, είναι η δεματοποιήση.

Ένταση επικράτησε και χθες στην θέση «Λίμνες», όταν οι κάτοικοι τριών χωριών ξεσηκώθηκαν στην προοπτική της συνέχισης λειτουργίας της χωματερής και της τοποθέτησης στο χώρο δεματοποιητή. Οι κάτοικοι των Μακρισίων μετά την απόφαση που έλαβαν το βράδυ της Δευτέρας στη λαϊκή τους συνέλευση, απέκλεισαν τα μεσάνυχτα το χώρο και απαγόρευσαν στα απορριμματοφόρα να περάσουν στη χωματερή για την εναπόθεση των απορριμμάτων. Χθες το πρωί συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 500 υπογραφές πολιτών της περιοχής που συνόδευσαν την καταγγελία που κατατέθηκε στον Εισαγγελέα Ηλείας για το θέμα.

 

ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Υπολειτουργεί από τις αρχές τις σχολικής περιόδου το Γυμνάσιο-Λύκειο της Καλλιθέας  Ηλείας χωρίς κανένας από τις αρμόδιες αρχές να δείχνει ευαισθησία στο σοβαρό αυτό θέμα, σύμφωνα με τους μαθητές αλλά ούτε και στις επιστολές διαμαρτυρίας τους προς το Υπουργείο Παιδείας αλλά και το Γραφείο Δευτ/μιας Εκπαίδευσης του Νομού Ηλείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα σύγχρονο κτήριο με εξαιρετικές υλικοτεχνικές υποδομές "παρατημένο" από το κράτος. Οι μαθητές ζήτησαν να ακουστεί δημόσια η φωνή τους μήπως επιτέλους κάποιος ενδιαφερθεί για το μέλλον τους.
Χθες οι μαθητές του Γυμνασίου αλλά και του Λυκείου Καλλιθέας προχώρησαν ομόφωνα σε αποχή από τα μαθήματά τους με την απόλυτη στήριξη των γονέων τους αλλά και των κατοίκων της Καλλιθέας κάνοντας λόγο για εγκατάλειψη των σχολικών μονάδων της Καλλιθέας και απαξίωση της περιοχής από όλες τις αρμόδιες αρχές.

 

ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

Ευθύνες σε δυο υψηλά ιστάμενα στελέχη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, επιρρίπτει το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο του 72χρονου από την Αμαλιάδα. Ο άτυχος ηλικιωμένος άφησε την τελευταία του πνοή στις 11 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, περιμένοντας να διακομιστεί σε νοσοκομείο που διέθετε αγγειοχειρουργικό τμήμα για άμεση χειρουργική επέμβαση.
 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΥΡΓΟΥ

Η Εθελοντική Δρόση Πύργου σε συνεργασία με το Δήμο Πύργου, το Σύλλογο Εθελοντών  Αιμοδοτών Πύργου Νομού Ηλείας και  το Σύλλογο Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος θα συμμετέχει στην 26η Αμφικτιονία των Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος. Η 26η Αμφικτιονία ξεκίνησε  στη Καλαμάτα. Η φλόγα  που μεταφέρεται από ποδηλάτες εθελοντές αιμοδότες θα «διασχίσει» το νομό Ηλείας μέσω Νέας Μανωλάδας, Καπελέτου, Λεχαινών, Ανδραβίδας, Γαστούνης, Αμαλιάδας, Αρχαίας Ολυμπίας Κρεστένων και Ζαχάρως ενώ στον Πύργο θα βρεθεί αύριο Πέμπτη. Η Εθελοντική Δρόση Πύργου, με τους παραπάνω φορείς πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη από τις 9:30 έως τις 13:30 εθελοντική αιμοδοσία σε διαμορφωμένο χώρο στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου.

ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ SPRIDER

Στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας βρέθηκαν οι 9 απολυμένοι υπάλληλοι του καταστήματος Sprider Stores  του Πύργου προκειμένου να πληροφορηθούν για το μέλλον της επιχείρησης και πως θα διαφυλάξουν τα εργασιακά τους δικαιώματα. Όπως ενημερώθηκαν οι υπάλληλοι,  σήμερα τα στελέχη της επιχείρησης θα έχουν συνάντηση στο αρμόδιο Υπουργείο. Για το λόγο αυτό θα βρεθούν εκ νέου και αύριο στην Επιθεώρηση Εργασίας για τις περαιτέρω εξελίξεις.

 

ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Σοβαρά τραυματίστηκαν δύο νεαροί μετά από σύγκρουση δικύκλου με ΙΧ που σημειώθηκε χθες το απόγευμα επί της οδού  Καρακανδά στην Αμαλιάδα υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

 

ΡΩΣΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Κλιμάκιο Ρώσων δημοσιογράφων βρέθηκε χθες στην Ηλεία με την ευκαιρία της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Οι δημοσιογράφοι της διοργανώτριας χώρας επισκέφτηκαν διάφορες περιοχές του νομού και είχαν γνωριμία με παράγοντες του τουριστικού τομέα όπως και εκπροσώπους του παραγωγικού κλάδου. Οι επισκέπτες έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη φιλοξενία και φυσικά από τα τοπικά προϊόντα του νομού. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02/10/2013 - 12:46