Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

Ζητούν συνάντηση για το επίδομα ανεργίας

Συνάντηση,  προκειμένου να συζητήσουν για τον αποκλεισμό μεγάλης μερίδας εποχικών εργαζομένων από τη χορήγηση του ειδικού επιδόματος ανεργίας ,ζητούν με επιστολή τους προς τον Υπουργό Εργασίας Ι. Βρούτση οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Α. Γκερέκου και Κ. Τριαντάφυλλος. Όπως αναφέρεται στο κείμενο της επιστολής, με την κατάργηση, από φέτος, της χορήγησης ετήσιων ειδικών επιδομάτων ανεργίας σε όσους εργαζόμενους έχουν υπερβεί τις 450 ημέρες επιδότησης τα προηγούμενα 4 χρόνια αποκλείεται η συντριπτική πλειονότητα των εποχικά εργαζομένων σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα καθώς και το 50% του συνόλου των εποχικά εργαζομένων. Σημειώνεται δε ότι το επίδομα αυτό «αποτελεί μια στοιχειώδη πλην όμως σημαντική οικονομική βοήθεια, ιδιαίτερα για τους εποχικούς εργαζόμενους που δεν μπορούν να βρουν εναλλακτική ή μόνιμη απασχόληση λόγω της περιορισμένης ζήτησης στην αγορά εργασίας ή για όσους δεν έχουν πρόσθετο εισόδημα από εναλλακτικές δραστηριότητες».

Οι βουλευτές, επισημαίνοντας ότι δεν έχει υπάρξει νεότερη πληροφόρηση για ανάθεση σχετικής μελέτης από τον ΟΑΕΔ, ζητούν από τον υπουργό Εργασίας να οριστεί συνάντηση τις αμέσως επόμενες ημέρες στην οποία θα αναζητηθούν λύσεις ώστε να μη θιγούν οι εποχικοί εργαζόμενοι που, είτε ανήκουν σε χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια, είτε στερούνται άλλων εισοδημάτων.

Προσφυγή στο ΣτΕ για την απομάκρυνση του ναυτικού φυλακίου από τον Ερημίτη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν χθες τρεις φορείς με στόχο να ανατρέψουν την απόφαση για απομάκρυνση του ναυτικού στρατιωτικού φυλακίου από τον Ερημίτη λόγω πώλησης του χώρου από το ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτη. Την προσφυγή κατέθεσαν από κοινού η Κίνηση Πολιτών κατά του Ξεπουλήματος και της Καταστροφής του Ερημίτη και οι παρατάξεις “ΑΝΑΣΑ” της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και “ΕΜΠΡΟΣ μ' εσένα για την Κέρκυρα” του Δήμου Κέρκυρας. Στην προσφυγή γίνεται λόγος για εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας σε ιδιώτες επενδυτές και ζητείται η ακύρωση του υπ. αρ. 60 από 8 Μαΐου 2013 Προεδρικού διατάγματος «Τροποποίηση του Ναυτικού Οχυρού Αγίου Στεφάνου».
 

Η Άσκηση «Παρμενίων»

 Την Τετάρτη (κατά την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων  «Παρμενίων 2013», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την Επικράτεια,  και στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε το πρωί στο πλαίσιο της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013.  Στις 11:00, σήμανε συναγερμός  αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα(60) δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).  Στις 11:05, σήμανε συναγερμός, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης). Η  ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, είχε  καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.
 

10% (+) οι αφίξεις

Αύξηση στις αφίξεις  στο αεροδρόμιο σε ποσοστό 10%, κατέγραψε η ΥΠΑ για το Σεπτέμβριο Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, που εξέδωσε η ΥΠΑ, από το αεροδρόμιο Ι. Καποδίστριας το φετινό Σεπτέμβριο ήλθαν στην Κέρκυρα 152. 155 τουρίστες  σε σύγκριση με τον περσινό Σεπτέμβριο που είχαν έλθει 138.135, ποσοστό  αύξησης δηλαδή 10%. Πάνω από το 1/3 των αφίξεων προήλθε από τη Βρετανία και την Ιρλανδία ενώ αξιοσημείωτο είναι το ρεύμα από τη Γερμανία και την Ιταλία. Σημειώνεται η αύξηση από τη Σερβία, που αποδίδεται στις ετησίως πραγματοποιούμενες στο Βίδο τελετές μνήμης για τους στρατιώτες του Α’ παγκοσμίου πολέμου, στις οποίες η Σερβία εκπροσωπείται σε υψηλό επίπεδο ενώ πλήθος επισκεπτών συμμετέχει σ' αυτές.
 

Άκαρπες οι έρευνες για τον αγνοούμενο τουρίστα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός 60χρονους Άγγλου τουρίστα, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από την Πέμπτη  το απόγευμα. Ο 60χρονος είχε μεταβεί από τους Παξούς στους Αντίπαξους για να περιηγηθεί στο νησί και έκτοτε αγνοούνται τα ίχνη του. Στις έρευνες  συμμετέχουν άνδρες του Λιμενικού, της πυροσβεστικής υπηρεσίας, της αστυνομίας, άτομα από την Ειδική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης της Κέρκυρας, τα οποία έχουν μεταβεί στο νησί γι' αυτό τον σκοπό και  η εθελοντική ομάδα Παξών. Όσο περνούν οι μέρες οι ελπίδες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου άντρα λιγοστεύουν.
 

Αναζητείται Ρομά διαρρήκτης

Εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Εσπερίων τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων στην Βόρεια Κέρκυρα, κατά το χρονικό διάστημα από (11.11.2012) έως (06.12.2012) και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 28χρονου ημεδαπού ρομά για κλοπές κατ' εξακολούθηση. Από την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Εσπερίων, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών, ταυτοποιήθηκε ο 28χρονος ημεδαπός ρομά, ο οποίος αναζητείται, ως ο δράστης διαδοχικών διαρρήξεων σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Κέρκυρας. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 28χρονου, θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Από σήμερα το δωρεάν πρωινό για παιδιά φτωχών οικογενειών

Πρόγραμμα για την παροχή πρωινού γεύματος σε παιδιά ευπαθών κοινωνικών ομάδων ηλικίας 4-12 ετών που κατοικούν στην Κέρκυρα ξεκινά σήμερα Τετάρτη στην Κέρκυρα. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Περιφέρεια σε συνεργασία με το Δήμο Παξών, ενώ η επιλογή των δικαιούχων έχει ήδη ολοκληρωθεί. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει ένα έτος από την έναρξή του και τα κέντρα διανομής έχουν ορισθεί ως εξής: Για τη βόρεια Κέρκυρα έχουν ορισθεί 2 χώροι: ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Αθανασίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Αχαράβης. Για την υπόλοιπη Κέρκυρα η διανομή θα γίνεται από το γραφείο του ΚΟΙΣΠΕ Κέρκυρας, στην οδό Δόνζελοτ 21, στο παλιό λιμάνι. Οι δικαιούχοι θα προσέρχονται στα κέντρα διανομής με την αστυνομική τους ταυτότητα, για την παραλαβή ειδών διατροφής που αφορούν πρωινό γεύμα, σε ημέρες και ώρες που θα καθορίζονται κάθε εβδομάδα σε συνεργασία με τον ΚΟΙΣΠΕ, που είναι και ο προμηθευτής των ειδών.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

«Ο Εβραίος», το Σάββατο στο Δημοτικό Θέατρο             

Το έργο «Ο Εβραίος» σε ελεύθερη απόδοση και διασκευή Πέτρου Νάκου,  θα παρουσιαστεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας. Πρόκειται  για μια παράσταση Βασισμένη στο έργο του Τζιάννι Κλεμέντι («L΄ Ebreo»μια ανατρεπτική κωμωδία, που μέσα από  πικρό  χιούμορ και απρόβλεπτες καταστάσεις, οδηγείται προς ένα αναπάντεχο φινάλε…
Παίζουν:  οι Μίνα  Χειμώνα - Χάρης  Σώζος - Μπάμπης  Κλαλιώτης
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 12 ευρώ τα κανονικά και -10 ευρώ φοιτητές-άνεργοι-ΑΜΕΑ
Προπώληση εισιτηρίων: Ticketbox
 

Στην Κέρκυρα το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την επαγγελματική κατάρτιση στη μουσική

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου θα φιλοξενήσει στις 4 & 5 Οκτωβρίου 2013 την κοινή συνεδρίαση των ομάδων εργασίας 1&5 του μεγαλύτερου Ευρωπαϊκού Προγράμματος για την επαγγελματική κατάρτιση στη μουσική. Στο “Polifonia Project” συμμετέχουν συνολικά 55 ανώτατα μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και μουσικοί οργανισμοί από 26 χώρες της Ευρώπης καθώς και 4 χωρών εκτός Ευρώπης.
Οι βασικοί στόχοι του Polifonia Project: Να συμβάλει στην ατζέντα για τον εκσυγχρονισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρώπη,  Να προωθήσει τη στενότερη συνεργασία μεταξύ των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων μουσικής εκπαίδευσης και των οργανισμών που είναι συναφείς με το επάγγελμα του μουσικού, Να προωθήσει την κινητικότητα στον τομέα της τριτοβάθμιας μουσικής εκπαίδευσης, Να ενισχύσει την ποιότητα και τη διεθνή ελκυστικότητα του τομέα της ευρωπαϊκής τριτοβάθμιας μουσικής εκπαίδευσης. Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου εκπροσωπείται στην Ομάδα Εργασίας 5 που ασχολείται με τα θέματα κινητικότητας από τον Επίκουρο Καθηγητή Γιάννη Τουλή.

Πρόγραμμα μουσικής αγωγής για παιδιά στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη

«Ο κρυμμένος θησαυρός της μουσικής» είναι ο τίτλος του Προγράμματος  μουσικής αγωγής για παιδιά Α' και Β' Δημοτικού Σχολείου, που διοργανώνει το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας Το πρόγραμμα θα είναι τετράμηνης διάρκειας και τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίο.
Την επιστημονική ευθύνη του προγράμματος έχει η κ. Ζωή Διονυσίου, Επίκουρος Καθηγήτρια Μουσικής Παιδαγωγικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, ενώ στόχος του προγράμματος είναι η διδασκαλία της μουσικής με δημιουργικό και παιχνιώδη τρόπο. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο Παιδικό Τμήμα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κέρκυρας (Παλαιό Φρούριο), μία ημέρα την εβδομάδα για κάθε ομάδα παιδιών Όσοι γονείς ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας, τηλ. 26610 38583, Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας. Τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τις εγγραφές.   
 

Πρόγραμμα μουσικής αγωγής για βρέφη και νήπια

Συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά η λειτουργία του Προγράμματος Μουσικής Αγωγής για βρέφη και νήπια (1 έως 6 ετών) από την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.
Το πρόγραμμα διοργανώνει και φέτος το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας και την Ιατροχειρουργική Εταιρία Κέρκυρας. Την επιστημονική ευθύνη του προγράμματος έχει η κ. Ζωή Διονυσίου, Επίκουρος Καθηγήτρια Μουσικής Παιδαγωγικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο Ιατρείο Κέρκυρας (πλατεία Σκαραμαγκά), μία ημέρα την εβδομάδα για κάθε ηλικιακή ομάδα παιδιών.
Σκοπός του προγράμματος είναι να ενισχύσει την επαφή των παιδιών με τη μουσική, καθώς και των γονιών με τα παιδιά τους μέσω της μουσικής. Όσοι γονείς ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Ιατρείο Κέρκυρας, τηλ. 26610 39615.  
«Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους».

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος  είναι σήμερα ο καιρός στην Κέρκυρα με θερμοκρασία που κυμαίνεται μεταξύ 18 και 24ο C  και ανέμους που πνέουν ΒΔ . Για αύριο Πέμπτη προβλέπεται και πάλι καλός καιρός με μικρή πτώση της Θερμοκρασίας η οποία θα κυμανθεί από 16 μέχρι 23 βαθμούς Κελσίου

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02/10/2013 - 12:59