Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

Ιωάννινα: Προσφυγή στο ΣτΕ κι από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν, όπως είχαν προαναγγείλει, οι πρυτανικές αρχές των πανεπιστημίων που θίγονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας. Τα οκτώ ιδρύματα που προσέφυγαν στο ΣτΕ είναι τα εξής: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι πρυτανικές αρχές υποστηρίζουν ότι με την ΚΥΑ αφενός παραβιάστηκε το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων και αφετέρου ότι η Πολιτεία στερεί τα ιδρύματα από πόρους που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία τους.

Ήπειρος: Ένταξη στο Κτηματολόγιο

«Ολόκληρη η χώρα θα έχει Κτηματολόγιο έως το 2020», υποστήριξε, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης. Σύμφωνα με τον Υπουργό, εντός της εβδομάδας θα προκηρυχθούν 28 νέα έργα κτηματογράφησης, προϋπολογισμού 572 εκατ. ευρώ, τα οποία θα αφορούν περισσότερους από 4.000 προ-καποδιστριακούς ΟΤΑ από τους 5.700, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και οι Δήμοι της Ηπείρου. Κατά την Τέταρτη Γενικά Κτηματογράφησης θα κτηματογραφηθεί όλη η Κρήτη, όλη η Πελοπόννησος, όλη η Στερεά Ελλάδα, όλη η Ήπειρος κι ένα μεγάλο μέρος της Βόρειας Ελλάδας και η Νησιωτική Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Υπουργός για την Ήπειρο πρόκειται να προκηρυχθούν 2 συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 47.521.012,68€.

 

Ιωάννινα: Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στους Λιγκιάδες

Εβδομήντα χρόνια συμπληρώνονται από το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων. Η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και η τοπική κοινότητα οργανώνουν την ερχόμενη Κυριακή εκδηλώσεις μνήμης και τιμής. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Κυριακή στις 10:30 π.μ. στον τόπο του μαρτυρίου, στους Λιγκιάδες. Ο Δήμος Ιωαννιτών καλεί όλους τους κατοίκους της περιοχής να παραστούν στις εκδηλώσεις και να τιμήσουμε μία από τις κορυφαίες στιγμές της τοπικής ιστορίας, να καταδικάσουμε το ναζισμό και τα εγκλήματά του.

 

Ηγουμενίτσα: Διεθνές συνέδριο «Μετανάστευση και διασπορά»

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου οργανώνει το 5ο Διεθνές Συνέδριο Αδριατικής-Ιονίου με θέμα "Μετανάστευση και Διασπορά". Διακεκριμένοι ομιλητές από όλο τον κόσμο (π.χ. Βραζιλία, Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία, Σερβία, Αγγλία, Ινδία) θα παρουσιάσουν επιστημονικές εργασίες στο Συνεδριακό Κέντρο του Παραρτήματος Ηγουμενίτσας. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από 3 έως και 5 Οκτωβρίου 2013.

 

Ιωάννινα: «Θηροπαιδεία» από την περιφέρεια

Η Περιφέρεια Ηπείρου ως επικεφαλής εταίρος και η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου ως εταίρος του έργου Interactive Digital Services for Promotion of Natural Heritage and Sustainable Hunting  με το ακρώνυμο “ThiroPedia”, το οποίο έχει εγκριθεί και υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013»,  προσκαλούν  στην ανοιχτή συνάντηση που διοργανώνεται στο πλαίσιο της δημοσιότητας και πληροφόρησης για το αντικείμενο του έργου. 

Το έργο αφορά τη θήρα και τις σχέσεις της με το ευρύτερο περιβάλλον και την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών και όχι μόνο. Η ανοιχτή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις  03 Οκτωβρίου 2013 ( 17:00 -  19:30) στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου που βρίσκεται στην Στοά Σάρκα και την συνάντηση θα συντονίσει η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΕ- Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ.

 

Άρτα: Προσφορά ζωής από 75χρονο στην Άρτα

Ζωή σε δύο συνανθρώπους μας προσέφερε ένας 75χρονος από την Άρτα, ο οποίος  νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας κι αφού έχασε τη μάχη με τη ζωή, ακολούθησε η δωρεά οργάνων. Οι δύο νεφροί του 75χρονου δόθηκαν για μεταμόσχευση.  Ο ένας κρατήθηκε στην Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και ο δεύτερος μεταφέρθηκε στο Εθνικό Κέντρο Μεταμοσχεύσεων προκειμένου να δοθεί σε συμβατό δότη.

 

Θεσπρωτία: Νεκρός κυνηγός στο Λια Φιλιατών

Ένα ακόμη δυστύχημα σημειώθηκε την ώρα του κυνηγίου, το δεύτερο θανατηφόρο στην Ήπειρο από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου. Ένας 58χρονος από τον Αρχάγγελο Πρέβεζας, έχασε τη ζωή του μετά από πτώση σε χαράδρα και ενώ είχε προηγηθεί πυροβολισμός. Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις της Πυσροσβεστικής, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

 

Πρέβεζα: Νεκρός 37χρονος σε τροχαίο με μοτοποδήλατο

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού του Νοσοκομείου Πρέβεζας, ο 37χρονος που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο, έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Το τροχαίο σημειώθηκε στην οδό Λασκαράτου, στον Υδατόπυργο Πρέβεζας. Το μοτοποδήλατο που οδηγούσε ο 37χρονος και κινούνταν με κατεύθυνση προς την Πρέβεζα συγκρούστηκε μετωπικά με ΙΧ αυτοκίνητο. Η οδηγός του οχήματος και ένα ανήλικο παιδί που βρίσκονταν στο πίσω κάθισμα δεν τραυματίστηκαν. Την προανάκριση διενεργεί η τροχαία της Πρέβεζας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54