Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση του Μπ. Ομπάμα με την ηγεσία του Κογκρέσου

Άκαρπη απέβη η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με την ηγεσία του Κογκρέσου στο Λευκό Οίκο, σε μια προσπάθεια να βρεθεί τρόπος για να τερματιστεί η διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης που προήλθε από την πολιτική διαφωνία ρεπουμπλικάνων και δημοκρατικών γαι το σχέδιο προϋυπολογισμού στο Κογκρέσο.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Τζον Μπόνερ, εξερχόμενος του Λευκού Οίκου όπου είχε μαζί με την υπόλοιπη ηγεσία του Κογκρέσου, συνάντηση μίας ώρας με τον Ομπάμα, ήταν μια "ευγενική" συνομιλία, αλλά ουσιαστικά δεν έγινε καμία πρόοδος.

 

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων επέκρινε τον πρόεδρο Ομπάμα και τους Δημοκρατικούς ότι δεν θέλουν να διαπραγματευτούν σχετικά με τον προϋπολογισμό, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο και να επαναλειτουργήσει η κυβέρνηση.

Στη συνάντηση εκτός του κ. Μπόνερ μετείχαν ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ρέιντ ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς Μακκόνελ και η επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε παραδεχθεί στο NBC ότι είναι εξοργισμένος από το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί από τις διαφωνίες στο Κογκρέσο. Μάλιστα χαρακτήρισε τη στάση των Ρεπουμπλικάνων ανεύθυνη και δήλωσε πως έχει εξοργιστεί από την ιδέα ότι «εάν δεν πω σε 20 εκατ. ανθρώπους ότι δεν πρόκειται να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική κάλυψη, το κράτος θα παραμείνει υπό παράλυση».

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03/10/2013 - 15:05