Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Ενδεχόμενη παρέμβαση Εισαγγελέα στις «Λίμνες»

Ανυποχώρητοι στις διεκδικήσεις τους και αποφασισμένοι να δώσουν τον αγώνα τους έως το τέλος παραμένουν οι κάτοικοι Μακρισίων-Αλφειούσας και μέλη περιβαλλοντικών συλλόγων που έχουν καταλάβει την περιοχή στη θέση «Λίμνες», που προορίζεται να φιλοξενήσει τον δεματοποιητή των δήμων Πύργου-Ολυμπίας.
Ωστόσο, η σημερινή μέρα αναμένεται να είναι η κρισιμότερη, καθώς, πληροφορίες αναφέρουν, ότι ενδέχεται να ζητηθεί η παρέμβαση Εισαγγελέα, ενώ αναμένεται να υπογραφεί από τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαρ. Καφύρα νέα παράταση στην κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά τους δήμους Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, και του Δήμου Ηλιδας.
Σημειώνεται ότι εκτός από τους κάδους που έχουν ξεχειλίσει και τα σκουπίδια έχουν διασκορπιστεί στους δρόμους, φορτωμένα με σκουπίδια είναι και τα απορριμματοφόρα του δήμου Πύργου που παραμένουν στη Συντριάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας στις 4 σήμερα το απόγευμα, οι δήμαρχοι πρόκειται να συναντηθούν με τους κατοίκους σε μια ύστατη προσπάθεια συνεννόησης.

 

 

Ενημέρωση για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Ενημέρωση-συζήτηση για εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης των απορριμμάτων, από αυτόν που επιχειρείται στη θέση «Λίμνες» της δημοτικής ενότητας Βώλακος, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, σε εκδήλωση που οργάνωσε η συντονιστική επιτροπή «Φίλοι του Αλφειού και του Δάσους», με κεντρικούς ομιλητές μέλη της Πρωτοβουλίας Συνεννόησης για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων.  Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης και μέλος της Πρωτοβουλίας, Τάσος Κεφαλάς, στάθηκε στις λύσεις που θα μπορούσαν οι δήμοι να βρουν, ώστε να κάνουν σωστή και ουσιαστική διαχείριση των σκουπιδιών, ενώ επεσήμανε πως η Ηλεία εδώ και πολλά χρόνια ζει σε μια κατάσταση κρίσης διαχείρισης των απορριμμάτων της, η οποία οφείλεται κυρίως στο γεγονός πως δεν υπάρχει καμία ουσιαστική υποδομή για τη διαχείρισή τους, κάτι που, όπως είπε, έχει οδηγήσει σε καταστάσεις ανεξέλεγκτης διάθεσης σε κάθε γωνιά του Νομού. «Η λύση του δεματοποιητή που έχει επιλεγεί για να αντιμετωπιστεί προσωρινά το πρόβλημα είναι κακή. Προφανώς κανείς δεν διδάχθηκε από την κακή εμπειρία της λειτουργίας του δεματοποιητή στο Ποτόκι, όπου πολύ γρήγορα ρύπανε την περιοχή στις όχθες του Αλφειού, και το μόνο που έχει καταφέρει να κάνει είναι να δημιουργήσει ένα στοκ χιλιάδων τόνων απορριμμάτων. Οι περιβαλλοντικοί όροι για την περιοχή στις «Λίμνες» οι οποίοι έχουν εγκριθεί, είναι διάτρητοι. Δεν εξασφαλίζουν μια ουσιαστική προστασία. Ο υδροφόρος ορίζοντας είναι απολύτως βέβαιο ότι θα μολυνθεί, σε μια ελάχιστη απόσταση από τον Αλφειό ποταμό απ’ όπου μάλιστα ξεκινάει και η υδροδότηση μεγάλης περιοχής καλλιεργήσιμων εκτάσεων ολόκληρου του νομού της Ηλείας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κεφαλάς.

 

Φωτιές σε κάδους

Φωτιές ξέσπασαν χθες το βράδυ σε κάδους απορριμμάτων στον Πύργο, οι οποίες σβήστηκαν εγκαίρως από την Π.Υ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για πυρκαγιά σε σκουπίδια κάδων με μικρή απόσταση μεταξύ τους, σε παράδρομους της Ρήγα Φεραίου. Για αρκετή ώρα στην περιοχή επικράτησε έντονη δυσοσμία στην ήδη επιβαρημένη ατμόσφαιρα, λόγω της διακοπής στην αποκομιδή των απορριμμάτων. 

 

Νεκρός φαρμακοποιός του Πύργου

Νεκρός στο φαρμακείο που διατηρούσε στον Πύργο βρέθηκε σήμερα το πρωί ο 63χρονος φαρμακοποιός Γιώργος Βασιλόπουλος. Ο θάνατος του αποδίδεται σε παθολογικά αίτια. 

 

Εργα ανάπλασης στον Πύργο

Παρουσία του Δημάρχου Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλου, των αντιδημάρχων Βασίλη Παναγόπουλου και Κώστα Μποσμή, του Αρχιτέκτονα και των Μηχανικών του δήμου, εγκαταστάθηκε προχθές ο ανάδοχος εργολάβος του β’ υποέργου που αφορά στην πράσινη διαδρομή και την ανάπλαση της οδού Υψηλάντου, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε διάστημα ενός έτους, και εντάσσεται στις παρεμβάσεις που εκτελεί η δημοτική αρχή, η ολοκλήρωση των οποίων, θα δώσουν μια άλλη πνοή στο βόρειο τμήμα της πόλης.
 

Οικονομικές ενισχύσεις από ΕΛΓΑ

Ο ΕΛ.Γ.Α  καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αιτήσεις για το πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Πυρκαγιές 2012», με συνημμένα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, από σήμερα Δευτέρα 7 Οκτωβρίου  έως και την Τρίτη  5 Νοεμβρίου 2013, για το σύνολο των γεωργοκτηνοτροφικών τους εκμεταλλεύσεων που ζημιώθηκαν, εκτός των τομέων της αλιείας και της ιχθυοκαλλιέργειας, από πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το  έτος 2012 και κρίθηκαν επιλέξιμες ενίσχυσης, σε διάφορες Περιφερειακές Ενότητες, μεταξύ των οποίων και της Ηλείας.

 

Οικογενειακά επιδόματα

Την προσεχή Πέμπτη και την Παρασκευή θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα στους δικαιούχους, που αφορούν τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2013. Εξάλλου, αιτήσεις για το εποχιακό επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ θα υποβάλλονται από σήμερα Δευτέρα.

 

Ομιλία Καζάκη στην Αμαλιάδα

Ομιλία - συζήτηση διοργανώνουν την προσεχή Τετάρτη και ώρα 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας οι φίλοι του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης.

 

Παρέμβαση για διασφάλιση ποιότητας υπηρεσιών κομμωτηρίων

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του Σωματείου Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ν. Ηλείας, συζητήθηκαν στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, και συγκεκριμένα στη Γενική Διεύθυνση δημόσιας υγείας και ποιότητα ζωής.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Γιάννης Διονυσόπουλος, παρουσία μελών αλλά και του αναπληρωτή γραμματέα της ΓΣΕΒΕΕ κατέθεσε έγγραφο με παρατηρήσεις σχετικά με τον υγειονομικό κανονισμό που διέπει τη λειτουργία κουρείων και κομμωτηρίων, στο πλαίσιο, όπως αναφέρει, της διασφάλισης της ποιότητας των υπηρεσιών κομμωτηρίου αλλά και της διαφάνειας στις όποιες οικονομικές συναλλαγές επαγγελματία και πελάτη.

 

Καιρός

Συννεφιά  κατά τόπους αυξημένη προβλέπει για σήμερα στη Δυτική Ελλάδα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ανεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί ασθενείς, θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07/10/2013 - 11:23