Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

Ιωάννινα: Τους υπαλλήλους «δείχνει» το πόρισμα

Δύο υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας δείχνει ως υπεύθυνους για την υπεξαίρεση του 1,3 εκατ. ευρώ που έγινε στο Δήμο Ιωαννιτών το πόρισμα της ΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.
Ο πρώτος, σύμφωνα με όσα αναφέρονται είναι ο προϊστάμενος της ταμειακής υπηρεσίας ο οποίος  «ευθύνεται και λόγω της θέσης του ως δημόσιος υπόλογος για υπεξαίρεση κατ΄ εξακολούθηση και με δόλο χρημάτων (μετρητά) από το ταμείο του δήμου Ιωαννιτών συνολικού ποσού 1.039.570,03 ευρώ για το 2012, φτάνοντας το έλλειμμα στο ύψος του 1.366.422, 81 έως την παραλαβή από το νέο ταμία».
Παράλληλα κατηγορεί τη διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας  για πράξεις και παραλείψεις με τις οποίες ζημίωσε το Δημόσιο και ειδικότερα, όπως αναφέρει το πόρισμα, «επέδειξε αμέλεια με ενδεχόμενο δόλο». 
Το πόρισμα που είχε παραδοθεί στο Δήμο Ιωαννιτών στις 18 Σεπτεμβρίου, είχε διαβιβαστεί άμεσα στην Εισαγγελία, στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Ιωάννινα: Αδυναμία λειτουργίας διαπιστώνει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου

Την αδυναμία να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Σύγκλητος. Αυτό είναι ουσιαστικά το συμπέρασμα της  έκτακτης συνεδρίασης που έγινε την Παρασκευή. Αφορμή για την κατάσταση αυτή είναι η διαθεσιμότητα 48 υπαλλήλων.  Συνεκτιμώντας τις αντικειμενικές δυσκολίες, αποφάσισε ομόφωνα ότι: « Η έναρξη των εγγραφών των πρωτοετών, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν μπορεί να γίνει και θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν. Είναι γνωστό ότι η προθεσμία εγγραφών έλαβε παράταση, με προηγούμενη απόφαση της Συγκλήτου, μέχρι 21-10-2013. Με τις υφιστάμενες συνθήκες λειτουργίας, η Σύγκλητος εκτιμά ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τον ασφαλή τρόπο λειτουργίας στην Πανεπιστημιούπολη και θα προβεί σε σχετική ενημέρωση όλων των αρμόδιων αρχών».

 

Ιωάννινα: Στο Δήμαρχο Ιωαννίνων η Κίνηση για τον Αώο

Με το δήμαρχο Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιο συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Κίνησης για την προστασία του Αώου και συζήτησαν θέματα που αφορούν τις προβλεπόμενες από το Σχέδιο διαχείρισης Υδάτων Ηπείρου παρεμβάσεις στην λεκάνη του Αώου και τις όποιες ανάγκες ή επιπτώσεις στην Λίμνη Παμβώτιδα. Ο κ. Φίλιος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κίνησης, επανέλαβε την ξεκάθαρη θέση του ότι η λίμνη δεν χρειάζεται εμπλουτισμό, πόσο μάλλον από νερά που προέρχονται από άλλη υδρολογική λεκάνη όπως του Αώου.

 

Λιγκιάδες: 70 χρόνια μετά το ολοκαύτωμα…

Στο μαρτυρικό χωριό Λιγκιάδες, 70 χρόνια μετά τη θηριωδία των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής, κατά το προσκλητήριο των νεκρών ακούστηκαν τα ονόματα, από 34 βρέφη και παιδιά, 37 γυναίκες ηλικίας 30 έως 64 ετών και 11 ηλικιωμένων.
Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του ολοκαυτώματος που πραγματοποιήθηκαν, στον τόπο της θυσίας, τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο μοναδικός επιζών της σφαγής ο 70χρονος Παναγιώτης Μπαμπούσκας.
Τις εκδηλώσεις μνήμης συνδιοργάνωσαν, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ιωαννιτών και η τοπική κοινότητα Λιγκιάδων. Παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και οι ομιλίες από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας και τον Δήμαρχο Ιωαννίνων ήταν ομιλίες καταδίκης του φασισμού και του ναζισμού.

 

Θεσπρωτία: Συνεχίζεται η έρευνα της ΕΛΑΣ για τους τέσσερις αγνώστους που εγκατέλειψαν όπλο και σάκους

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνώστων, οι οποίοι το μεσημέρι του Σαββάτου εγκατέλειψαν ένα καλάσνικοφ και τέσσερις σάκους προκειμένου να αποφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο. Σύμφωνα με πληροφορίες τους τέσσερις αγνώστους είδαν κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι ενημέρωσαν την αστυνομία. Στη θέα των αστυνομικών οι τέσσερις άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή εγκαταλείποντας το όπλο και τους σάκους.
Από την Αστυνομία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ με δύο πλήρες γεμιστήρες, τρία σακίδια με είδη ρουχισμού, ταξιδιωτικά έγγραφα Αλβανικών Αρχών και ένα κινητό τηλέφωνο με τέσσερις κάρτες SIM.

 

Ιωάννινα: Ψάρεψε χειροβομβίδα από τη λίμνη

Αντιμέτωπος με μια παράξενη και επικίνδυνη ψαριά βρέθηκε ψαράς στον παραλίμνιο, όταν με την πετονιά ανέσυρε χειροβομβίδα από τη Λίμνη.  Όπως διαπιστώθηκε η χειροβομβίδα ήταν ξεχασμένη στη λίμνη από την εποχή του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου. Στο σημείο, το οποίο απομονώθηκε, έσπευσε πυροτεχνουργός του στρατού για την εξουδετέρωσή της.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54