Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής

Δ. Καζάκης: «ΟΧΙ νέο μνημόνιο.  Θα στοχευθεί αυτή τη φορά η Ιδιωτική περιουσία»

Καταλυτικός όπως πάντα, με αιχμηρό λόγο, ολοκληρωμένη  και εκ βαθέων γνώση των πραγμάτων, με ζύγισμα των γεγονότων το οποίο οδηγεί  σε ασφαλείς προβλέψεις, που  σε λίγο χρονικό διάστημα επιβεβαιώνονται. Ο λόγος για τον Δημήτρη Καζάκη τον γραμματέα του Εθνικού Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠΑΜ) και άριστο οικονομικό αναλυτή, ο οποίος σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Κομοτηνής, κάλεσε τον Ελληνικό Λαό (απολυμένους, εν δυνάμει απολυμένους, εργαζόμενους, άνεργους, δημόσιο-ιδιωτικό τομέα, κ.α.) να μην επιτρέψει να υπάρξει νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα γιατί οι εμπράγματες διασφαλίσεις αυτή τη φορά θα βάλλουν στο στόχαστρο την ιδιωτική περιουσία του κάθε πολίτη.
«Για το κούρεμα των καταθέσεων και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία, τι να πούμε θα είναι η καθημερινότητα κατά τη διάρκεια του α’ εξαμήνου του 2014, καθώς αυτά είναι πράγματα που περιλαμβανόταν στο μνημόνιο και έχουν ψηφισθεί.
 Για τις καταθέσεις πρόσθεσε ότι σε καμμία χώρα της ευρωζώνης τα χρήματα δεν είναι ασφαλή. «Αυτό που θέλουν όπως αποδεικνύεται είναι η εξόντωση και εξαθλίωση του Ελληνικού λαού, γιατί επιθυμούν το οικόπεδο-γωνία- Ελλάδα, μια και είναι καίριας γεωστρατηγικής σημασίας και με πλούσιο έδαφος και υπέδαφος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καζάκης.
Σχολιάζοντας τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις  τόνισε ότι, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μπορεί να μην έχουμε εκλογές,- αν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα-, «ωστόσο αυτό που σίγουρα θα δούμε  μεγάλες πολιτικές ανατροπές στο εσωτερικό των κομμάτων.
Στεκόμενος στο θέμα της μέχρι τώρα αντίδρασης του Ελληνικού λαού, σημείωσε ότι ο Ελληνικός λαός είναι έτοιμος να εκφράσει την βουβή οργή του, «αλλά θα δούμε τι θα είναι η θρυαλλίδα πέτρα».
Στο θέμα της αντίδρασης έχει επανειλημμένως γράψει ο κ. Καζάκης ότι οι πολίτες θα πρέπει να αλλάξουν τους συνηθισμένους τρόπους απεργιακών κινητοποιήσεων και να προβούν σε ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα, όπως κατάληψη των εισπρακτικών μηχανισμών του κράτους, όπως οι ΔΟΥ, ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα! «Αυτό θα κάνει την κυβέρνηση να καταρρεύσει και μάλιστα άμεσα».



Πετρέλαιο θέρμανσης …σε τιμή  για…ψύξη
Στο 1,30 λεπτά το πετρέλαιο θέρμανσης στη Ροδόπη, με τους πολίτες να είναι πολύ προβληματισμένοι για το αν θα αγοράσουν, ή όχι φέτος.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Γρηγόρη Κακαρέλη, μέλους του σωματείου Βενζινοπωλών Ροδόπης και εκπρόσωπος στη Γενική Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας, « κανείς από τους καταναλωτές δεν έχει προβεί σε παραγγελίες και ποιος να το κάνει σε έναν νομό όπου η ανεργία φτάνει το 40%. Επίσης δεν μπορούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο επιμένουν στο λάθος. Πέρυσι με την τακτική της εξομοίωσης του φόρου σε πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, μόνο ένα τεράστιο χρηματοδοτικό κενό ήταν το αποτέλεσμα, η στροφή του κόσμου σε συστήματα θέρμανσης, που δεν είναι φιλικά στο περιβάλλον, όπως τα βαμμένα ξύλα και ο σχηματισμός αιθαλομίχλης σε κάθε πόλη, αλλά και σε μεθόδους θέρμανσης, που άφηναν παγωμένο το σπίτι, λόγω του ότι κατοικούμε στη Βόρεια Ελλάδα, όπου το κρύο ξεκινάει από τον Οκτώβριο και μας εγκαταλείπει στα τέλη σχεδόν Απριλίου. Βέβαια οι κυβερνώντες έχουν κατατάξει την περιοχής μας στη Β ζώνη μαζί με τη Λάρισα και άλλες περιοχές, που το κρύο δεν είναι τόσο δυνατό, όσο στη δική μας, που κανονικά θα έπρεπε να είναι στην Α ζώνη. Φέτος δε όλοι κάνουν λόγο για έναν πολύ κρύο Χειμώνα. Σε αυτό που καταλήγουμε όλοι μας με την επιμονή στο λάθος, είναι ότι πραγματικά υπάρχει σχέδιο εξόντωσης και εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Κακαρέλης.
Σημειωτέον δε ότι το περσινό επίδομα θέρμανσης δεν δόθηκε στην ολότητά του στους δικαιούχους. Από τα 280 εκ ευρώ δόθηκαν μόνο τα 80 εκ ευρώ…

 Επίσκεψη Προέδρου ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη στην Κομοτηνή το  ερχόμενο Σάββατο
Στη Ροδόπη θα βρεθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των επισκέψεων περιλαμβάνει:
Στις 10.00 το πρωΐ Επίσκεψη στο δήμο Ιάσμου. Ακολούθως επίσκεψη στην Κοινοπραξία Καπνοπαραγωγών Ροδόπης-Έβρου.
Στις 12.30 μ.μ. Συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ της Θράκης στον χώρο του ξενοδοχείου Chris and Eve.
Επίσης 13.30 μ.μ. θα γίνει  συνάντηση σ με αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΣΕΛΜΑΝ και του Χατζηλουκά που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.   Το απόγευμα στις 6 θα έχει συνάντηση με τους προέδρους και τα Δ.Σ του Εμπορικού και Βιομηχανικού και του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.
Τέλος στις 6:30 θα πραγματοποιήσει Ομιλία  προς μέλη και φίλους της ΔΗΜΑΡ στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις της ΔΗΜ.ΑΡ.
Διευκρινήσεις για την επιστροφή του Ειδικού φόρου στους αγρότες
Ανακοίνωση με διευκρινήσεις εξέδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την Επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου Κίνησης 2013 η πρόβλεψη του προϋπολογισμού ήταν 80 εκατ. ευρώ για την 1η  δόση και αντίστοιχο ποσό για τη 2η δόση, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλίζονταν οι αναγκαίοι εθνικοί πόροι. Με απόφαση του κ. Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά  η 2η  δόση της επιστροφής θα είναι ισόποση της 1ης δόσης. Μετά τη χθεσινή τμηματική πληρωμή της 2ης δόσης ο Υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας ανακοινώνουν ότι έχουν εξασφαλισθεί οι αναγκαίες πιστώσεις και η εξόφληση της υπόλοιπης τμηματικής δόσης θα γίνει σε διάστημα δύο εβδομάδων.  



Η ΠΑΜ-Θ στη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων της Γερμανίας
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στη Διεθνή Έκθεση ANUGA, τη μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο, η οποία προσελκύει τον μεγαλύτερο αριθμό ξένων εκθετών και επισκεπτών.
Η έκθεση διοργανώθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας, στον εκθεσιακό χώρο Cologne Exhibition Centre μεταξύ 5-9 Οκτωβρίου 2013.
Η παρουσία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ υπήρξε δυναμική, με περίπτερο διακοσμημένο με το brand name του κλάδου τροφίμων και ποτών «Taste like Greece», με 22 εκθέτες από την περιοχή μας, εκπροσώπους των επιμελητηρίων, που στήριξαν τη συμμετοχή των επιχειρήσεων στην έκθεση κι εξέθεσαν την ποικιλία της ελληνικής παραγωγής.
Στην αποστολή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στη Διεθνή Έκθεση συμμετείχε ο περιφερειακός σύμβουλος Θεόδωρος Μαρκόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος Σταύρος Βαβίας, ο οποίος επεσήμανε ότι πάγια πολιτική της διοίκησης της Περιφέρειας, είναι η υποστήριξη της εξωστρέφειας, τόσο των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, όσο και των επιχειρήσεων της περιοχής λέγοντας χαρακτηριστικά βασική πολιτική επιλογή μας είναι να υποστηρίξουμε τη στροφή της γεωργίας μας από μια γεωργία χαμηλού κόστους σε μια γεωργία ποιότητας.
Το περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην Έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης Σεραφείμ Τσόκας και οι Επικεφαλής των Προξενικών Αρχών της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν το περίπτερο και να συνομιλήσουν με τους εκθέτες.

Προετοιμασία ΣΥΡΙΖΑ για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές
Την περασμένη Κυριακή  στην Ξάνθη συγκροτήθηκε και συνεδρίασε η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συζήτησε τις θέσεις του κόμματος για την αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα για την περιφερειακή, καθώς και τις πολιτικές στοχεύσεις μέχρι τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκε η σημασία και το ιδιαίτερο βάρος που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στον θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια για την παραγωγική, οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας. Σε αντίθεση με την πολιτική της συγκυβέρνησης που απαξιώνει τον θεσμό με τις μνημονιακές πολιτικές.
Συζητήθηκαν τα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν την περιφέρεια, όπως και οι μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει. Συμφωνήθηκε η επικαιροποίηση του προγράμματος των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων για την περιοχή, ώστε στο επόμενο χρονικό διάστημα να ανοίξει η συζήτηση με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς.
Με βάση τον αυξημένο ρόλο της  ως αξιωματική αντιπολίτευση και την ισχυρή παρουσία μας στην περιφέρεια συζητήθηκαν οι  στόχοι σε αυτή την καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ και συμφωνήθηκε η διαδικασία για την γρήγορη ανάδειξη των υποψηφίων γι' αυτήν την εκλογική μάχη.     
Στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής συμμετείχαν οι βουλευτές της περιφέρειας, ο περιφερειακός σύμβουλος, τρεις αντιπρόσωποι από κάθε περιφερειακή ενότητα , ο υπεύθυνος του τμήματος της αυτοδιοίκησης της Κ.Ε. Π. Σκούτας και το μέλος της οργανωτικής γραμματείας της Κ.Ε. Μ. Σπηλιοπούλου.
Ημερίδα για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες στο Δήμο Μαρώνειας-Σαπών
Ημερίδα ενημέρωσης ευαισθητοποίησης για το περιεχόμενο, τους στόχους και τις δράσεις της πράξης «ΑΝΟΙΚΤΗ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΠΗΣ”», διοργανώνει  ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών  και η   Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ροδόπη».
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την  Τετάρτη  16 Οκτωβρίου  2013, ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου στις Σάπες.
Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερομένων, στην περιοχή του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών για το σκοπό, το περιεχόμενο, τους στόχους, τις δράσεις καθώς και τη δυνατότητα συμμετοχής στη πράξη.
H πρόσκληση απευθύνεται προς τους δυνητικούς ωφελούμενους του έργου, ήτοι :Μακροχρόνια ανέργους άνω των 45, με χαμηλά τυπικά προσόντα. Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/απειλούμενα από φτώχεια. Αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών και Άτομα με αναπηρία
                                    


Ομάδα Δημιουργικής Γραφής, για πρώτη φορά  στην Κομοτηνή
Ομάδα δημιουργικής γραφής θα λειτουργήσει στην Κομοτηνή τον Οκτώβριο  στο Θρακικό Ωδείο.
Αυτό αποκάλυψε σε   πρόσφατη συνέντευξή της  στην ΕΡΑ Κομοτηνής, για την κυκλοφορία του τρίτου της βιβλίου, «Αποκαΐδια και Βατόμουρο γλυκό», η  συγγραφέας Φωτεινή Ναούμ.
Συγκεκριμένα από τις 23 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει να λειτουργεί μια ομάδα Δημιουργικής Γραφής, στο Θρακικό Ωδείο της πόλης, καθώς υπήρξε στο κάλεσμα άμεση ανταπόκριση και μάλιστα όλων των ηλικιών. Πρόκειται για έναν κύκλο οκτώ συναντήσεων, όπου η συγγραφέας θα επιχειρήσει να κάνει με τους ενδιαφερόμενους τριβή στον γραπτό λόγο και δη στο Διήγημα-Μυθιστόρημα.
Στις οκτώ συναντήσεις αυτές  θα επιχειρηθεί να γίνει ένα άνοιγμα των ανθρώπων που όχι μόνο τους αρέσει η γραφή, αλλά είναι δοσμένοι σε αυτό και  έχουν να παρουσιάσουν και έργο, δηλαδή διηγήματα και μυθιστορήματα, ή οτιδήποτε έχουν ξεκινήσει να γράφουν. «Είναι δύσκολο να ανοίξουν τις ψυχές τους οι άνθρωποι, ειδικά στην εποχή μας, και  να σου εκμυστηρευθούν πράγματα. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται είτε για δικά τους βιώματα, ή οτιδήποτε άλλο που τους οδήγησε στη γραφή. Εμείς θα το επιχειρήσουμε και θα προσπαθήσουμε να ξεμπλοκάρουμε  και να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές τους δυνάμεις, στο βαθμό που θα γίνει αυτό εφικτό», σημείωσε η κ. Ναούμ
Ξεκαθάρισε πάντως ότι στις οκτώ αυτές συναντήσεις,  οι οποίες θα γίνονται κάθε Τετάρτη 6 μ.μ. με 9 μ.μ.,  και για όσους καλό είναι να γνωρίζουν ότι  θα γίνεται σοβαρή, εντατική  και ουσιαστική δουλειά με αναγνώσεις επί γραπτών κειμένων, συζητήσεις, αναλύσεις, κ.α. Σχετικά με την οικονομική επιβάρυνση κυμαίνεται στα 150 ευρώ, τα οποία θα δίνονται σε δόσεις των 50 ευρώ.
Το καλύτερο  επιστέγασμα των συναντήσεων αυτών θα είναι, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε καταλήγοντας η κ. Ναούμ, να υπάρξει, εν ευθέτω χρόνω, ολοκληρωμένη συγγραφική δουλειά, σχεδόν ένα βήμα πριν τον… εκδοτικό οίκο!


 ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΩΝ
Το περασμένο Σάββατο στο ''ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ'' Δ.Α.Κ της Βέροιας, πραγματοποιήθηκαν οι γραπτές και πρακτικές εξετάσεις για την ανάδειξη νέων Ελλανοδικών του Παγκρατίου Αθλήματος.
Από τον Αθλητικό Σύλλογο ΓΙΝ-ΓΙΑΝΓΚ Κομοτηνής πήραν μέρος στις εξετάσεις οι: ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ και  ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ,  οι οποίοι μετά την παρακολούθηση όλων των σεμιναρίων του έτους 2013 και την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων, έλαβαν το βαθμό του ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΗ Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.                                                                              
Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε και η προπόνηση της εθνικής ομάδας του παγκρατίου αθλήματος, στην οποία συμμετείχε ο αθλητής του συλλόγου μας, ΓΚΙΩΡΓΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54