Θα περικοπούν οι αποδοχές των απεργών διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ σύμφωνα με τον ΥΠΕΠΘ

Τη διαβεβαίωση ότι οι αποδοχές των διοικητικών υπαλλήλων που συμμετέχουν στην απεργία θα περικοπούν, έδωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών με ανακοίνωσή του, ενώ νωρίτερα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου είχε διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να εξακριβωθεί η βασιμότητα των δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία αμείβονται κανονικά οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, παρότι βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση εδώ και περίπου δύο μήνες. Την ίδια ώρα, οι διοικητικοί υπάλληλοι του παλαιότερου ιδρύματος της χώρας αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργιακή τους κινητοποίηση για 8η διαδοχική εβδομάδα, ενώ την ίδια απόφαση αναμένεται να λάβουν και οι υπάλληλοι του ΕΜΠ.

Στο μεταξύ δραματική έκκληση για αναστολή εφαρμογής της διαθεσιμότητας και διάλογο απευθύνει για άλλη μια φόρα στον Υπουργείο Παιδείας η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών, που συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη και διαπίστωσε ότι το Καποδιστριακό οδηγείται αντικειμενικώς σε βέβαιη διακοπή των ακαδημαϊκών του λειτουργιών.

 

Εξάλλου με στόχο να κατευνάσει τις εντεινόμενες αντιδράσεις, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με έγγραφο του αναζητεί θέσεις για να τοποθετηθούν οι διαθέσιμοι για να αποδείξει ότι η διαθεσιμότητα δεν οδηγεί, ευθέως τουλάχιστον, σε απολύσεις.

 

Ωστόσο η εξέλιξη αυτή δεν δίνει καμία απολύτως λύση στο πραγματικό πρόβλημα που δεν είναι άλλο από την υποβάθμιση των σπουδών στην Ελλάδα που αντικειμενικά θα οδηγήσει σε «λουκέτα» στα δημόσια Α.Ε.Ι.

 

Πηγή: ΕΡΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30/10/2013 - 17:48