30 χρόνια... Πατατούφ

Σαν σήμερα πριν από τριάντα χρόνια, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 1983 στις 18:00, ένα νέο παιδικό μιούζικαλ κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ2: «Πατατούφ», ένα μέρος που το ξέρουν μόνο τα παιδιά ή όσοι νιώθουν παιδιά. Ούτε οι μεγάλοι ούτε οι σοφοί...

Πατατούφ θα πει τραγούδι μαγικό στην φαντασία!

Πατατούφ θα πει παιχνίδι κωλοτούμπες φασαρία!

 

Ένα ταξίδι μαγικό στην φαντασία ξεκίνησε την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 1983 στις 18.00 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε ύστερα από 60 επεισόδια, το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 1985. Ένα μισάωρο με παιχνίδι, κωλοτούμπα, ξεφαντώματα και αστεία. Η Παφ Πουφ και ο Τσαφ Τσουφ μαζί με τους κλόουν Τοτό και Μπαμπού κάθε εβδομάδα μπλέκονταν σε νέες περιπέτειες με τον Διευθυντή του πάρκου, τον αστυφύλακα και πολλούς καλεσμένους.

 

 

Η μουσικοχορευτική παιδική εκπομπή σε σκηνοθεσία Βασίλη Βλαχοδημητρόπουλου και σε κείμενα του Κώστα Δαρλάση ήταν πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα και είχε μεγάλη απήχηση σε μικρά και μεγάλα παιδιά. Μέσα από το γέλιο, το τραγούδι και το παιχνίδι περνούσε μηνύματα για την φιλία, την αλληλεγγύη, την αισιοδοξία και την επιμονή. Η επιτυχία και η ανταπόκριση του κοινού ήταν τόσο μεγάλη που γυρίστηκε και δεύτερος κύκλος επεισοδίων, στον οποίο οι κάτοικοι του Πατατούφ αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το πάρκο και να ξεκινήσουν την περιπλάνησή τους σε φανταστικά μέρη με στόχο να βρουν το νέο Πατατούφ.

 

 

Ήταν μια παραγωγή της Έρσης Δοξακοπούλου και πρωταγωνιστούσαν οι: Φάνυ Πολέμη (Παφ Πουφ), Ζανό Ντάνιας (Τσαφ Τσουφ), Γιώργος Μιχαλάκης (διευθυντής πάρκου), Βαγγέλης Μεθυμάκης (αστυφύλακας), Ηρακλής (κλόουν Ηρακλής), Μπαμπού (κλόουν Μπαμπού), Ρωμαλίδης (κλόουν Τοτό), Βαγγέλης Μανιάτης, Μάριο Λεσσίνι (ταχυδακτυλουργός), Χρήστος Χατζηπαναγιώτης (2ος κύκλος), Κατερίνα Γιουλάκη (guest), Γιάννης Μποσταντζόγλου (guest), Χρύσανθος Καγιάς (guest).

 

 

Η Παφ Πουφ είναι ο Νιλς;

Η Παφ Πουφ, ο θηλυκός Σαρλό, ή κατά κόσμον Φάνυ Πολέμη, λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα του Πατατούφ, δίνει φωνή σε ένα άτακτο αγόρι, τον Νιλς Χόλγκερσον που ξεκίνησε ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες στις 20 Οκτωβρίου 1983. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Φάνυ Πολέμη, που με τη φωνή της και την παρουσία της μας χάρισε μερικές από τις καλύτερες παιδικές αναμνήσεις μας. Μια από τις/τους συντρόφους μας στο ταξίδι των πιο ανέμελων χρόνων μας. Έσκυβαν από πάνω μας με σεβασμό και αγάπη, την ίδια περίοδο που κάποιοι άλλοι διέπρατταν εγκλήματα στο αρχείο της ΕΡΤ, τα οποία για πρώτη φορά γνωστοποιήθηκαν επίσημα στους τηλεθεατές από τη Ρένα Θεολογίδου στην εκπομπή «το σήριαλ των σήριαλ».

Τότε που όταν δεν είχαμε πια τι να κάνουμε κι ούτε θέλαμε να παίξουμε τίποτε από τα γνωστά, ανοίγαμε ένα μαγικό παράθυρο...

 

 

ERTOpen.com

με πληροφορίες από το Retromaniax και το αρχείο της Φάνυ Πολέμη.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30/10/2013 - 16:49