Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Μόνο τα επείγοντα περιστατικά εξυπηρετούνται σήμερα, στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τις προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ, και της περιοχής Δωδεκανήσου, μετά την απόφαση γιατρών και εργαζομένων να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό εστιάζουν στην προάσπιση της δημόσιας υγείας, κάνοντας λόγο για διάλυση νοσοκομείων, δομών του ΕΟΠΥΥ, κλείσιμο Τμημάτων και Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και απαιτούν προσλήψεις προσωπικού, χρηματοδότηση του ΕΣΥ, κάλυψη των ανασφάλιστων, κατάργηση των πληρωμών των 5 ευρώ για εξέταση και 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία.

 

 

 

 




.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν χθες στο Νοσοκομείο της Ρόδου τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εμφιαλωμένων Ποτών, οι Παρατάξεις που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ, η  ΔΑΣ Οικοδόμων Ρόδου και ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων, κλείνοντας τα Ταμεία των εξωτερικών ιατρείων από τις 9:30 το πρωί μέχρι 12:00 το μεσημέρι, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα του λαού στην δημόσια και δωρεάν Υγεία.  Η ανταπόκριση των επισκεπτών-ασθενών ήταν μεγάλη και μάλιστα αρκετοί συνταξιούχοι ζήτησαν να εγγραφούν στο Σωματείο Συνταξιούχων για να παλέψουν κι αυτοί οργανωμένα για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.  

Με κοινό ψήφισμά τους απευθύνονται στους εργαζόμενους, στα Σωματεία και τους καλούν σε κοινή δράση. «Κάναμε μια συμβολική διαμαρτυρία» είπε στο σταθμό μας η πρόεδρος του Συλλόγου Γεωργία Φαρμακίδου η οποία συναντήθηκε με τα διοικητικά συμβούλια των γιατρών και των εργαζομένων. «Ισως μπορέσουμε κάποια πράγματα να τα αποτρέψουμε. Θέλουμε ανθρώπινες συντάξεις και όχι άλλες περικοπές. Να μας επιστρέψουν αυτά που μας παρακράτησαν.. έτσι όπως πάνε θα μας στείλουν ίσα στα κυπαρίσσια». Η κ. Φαρμακίδου είπε ότι ο σύλλογος της θα συμμετάσχει στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στον ΟΑΕΔ.

 

Πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν όσοι είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν αεροπορικώς το μεσημέρι. Καμία επιβατική πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.

Η Ενωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας προγραμμάτισε τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00, κάτι που συνεπάγεται αναστολή των πτήσεων σε όλα τα μεγάλα αεροδρόμια. Παράλληλα, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Πολιτικής Αεροπορίας θα κάνει τετράωρη στάση εργασίας, από τις 12.00 έως τις 16.00, κάτι που θα επηρεάσει τις πτήσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια.

 

Με το σύνθημα ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου συμμετέχει στην απεργία και σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει πως "κάθε μερα ολο και περισσοτερο μας τσακιζουν κυριολεκτικα τη ζωη τα μετρα που μας επιβαλλουν ΕΕ-τροικα-κυβερνηση.Η ανακαμψη που υποσχονται είναι μονο για το κεφαλαιο ,τους εφοπλιστες,τους επιχειρηματικους ομιλους,που μεσα από την κριση ελεγχουν και εκμεταλλεύονται τον πλουτο που παραγουμε,ανταμειβοντας μας με ένα ξεροκόμματο ισα - ισα για να αντεχουμε την δουλεια. Χωρις αναπαυση ,χωρις κοινωνική, προσωπικη, οικογενειακή ζωή ,μας συνθλιβουν στη μηχανή του κερδους.

Η κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών συμβάσεων και η επέκταση των ατομικών συμβάσεων οδηγεί σε νέα μέτρα για να επιβάλουν μισθούς πείνας των 300 ευρώ. Σχεδιάζουν νέα τσεκούρια στα δώρα στον ιδιωτικό τομέα. Καταργούν τις αποζημιώσεις. Καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν τα εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις.

Να μην επιτρέψουμε να κάνουν τη ζωή μας κόλαση. Το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων οργάνωσε συγκέντρωση στις 10 τοπρωί στο πάρκιγκ της οδού ΄Εθνικής Αντιστάσεως στον Κωτσόβολο.
 

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου συμμετείχε στη 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΣΕ στις 10:00 πμ στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου.

 

Με το σύνθημα " ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ- ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ" η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους απολυμένους και τους νέους να κάνουν την επιτυχία της σημερινής απεργίας δική τους υπόθεση και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη μνημονιακή πολιτική, που τους οδηγεί στην ολοκληρωτική ισοπέδωση, τους καταδικάζει στη φτώχεια και φυλακίζει το μέλλον της νέας γενιάς.
΄Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ρόδου "με την απεργιακή κινητοποίηση διεκδικούμε αποφασιστικά :
• την επανάκτηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
• τη λήψη μέτρων κατά της ανεργίας – δέσμη μέτρων ανακούφισης των ανέργων
• την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών . Δημόσια Δωρεάν Παιδεία – Υγεία – Κοινωνική ασφάλιση, Πρόνοια και Πολιτισμό
• την αύξηση του επιδόματος ανεργίας και την κατάργηση του Νόμου που βάζει φρένο στη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας
• τη δραστική φορολογία στο κεφάλαιο, τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις, τη μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους αγρότες
• Όχι στο σκάνδαλο των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών ( Νερό, Ενέργεια, Καθαριότητα )
• Όχι στα χαράτσια, κανένας πλειστηριασμός κατοικίας
• Όχι στον κρατικό ολοκληρωτισμό, στην εργοδοτική τρομοκρατία και τη φασιστική βία.

Το εργατικό Κέντρο Ρόδου πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στα γραφεία του. Το ΠΑΜΕ Ρόδου, οργάνωσε απεργιακή συγκέντρωση στον ΟΑΕΔ στις 11 το πρωί.

 

Υπεγράφη από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για την κατασκευή και λειτουργία του νέου θερμοηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ στη Ρόδο, προϋπολογισμού άνω των 180 εκατ. ευρώ.

Ο σταθμός θα κατασκευαστεί στη θέση Πλάκα Στένη (Πίσω Κάμπος) της περιοχής Κατταβιάς, στη νότια Ρόδο, ενώ με την απόφαση εγκρίνονται και τα συνοδά έργα (υποσταθμός και νέα οδός πρόσβασης στις παράκτιες εγκαταστάσεις).

Ο νέος σταθμός θα έχει συνολική ισχύ 115,4 μεγαβάτ και θα χρησιμοποιεί ως βασικό καύσιμο μαζούτ χαμηλού θείου, ενώ θα έχει και δυνατότητα καύσης φυσικού αερίου.

Η απόφαση εκδόθηκε μετά την υποβολή από τη ΔΕΗ στο ΥΠΕΚΑ νέας επικαιροποιημένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η οποία καλύπτει τις ελλείψεις που είχαν διαπιστωθεί στην προηγούμενη Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων. Το ΥΠΕΚΑ επισημαίνει ότι, όπως αναδείχθηκε και κατά τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, το έργο υποστηρίζεται θερμά από τους τοπικούς φορείς και την κοινωνία του νησιού.

Οι διαδικασίες για την κατασκευή του σταθμού έχουν ξεκινήσει από το 1990 και με τη σημερινή απόφαση γίνεται ουσιαστικό βήμα για την επανεκκίνηση των εργασιών κατασκευής και ολοκλήρωσης του έργου.

 

Με ερώτηση, που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Στουρνάρα, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, θέτει το ζήτημα της εξέλιξης αλλά και των αποτελεσμάτων των φορολογικών ελέγχων για τρεις περιπτώσεις:
α. Για τα εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ, που έφυγαν στο εξωτερικό την τριετία 2009-2012.
β. Τις εξωχώριες (off shore) εταιρείες.
γ. Τη λίστα Λαγκάρντ.
Ο κ. Κόνσολας επικαλείται στοιχεία που παρέθεσε πρόσφατα ο Υπουργός Οικονομικών και καταδεικνύουν ότι αν εντατικοποιηθούν και επιταχυνθούν οι έλεγχοι, είναι βέβαιο ότι υπάρχει ευρύ πεδίο αύξησης εσόδων από τα πρόστιμα που θα επιβληθούν αλλά και τα φορολογικά έσοδα που θα βεβαιωθούν.
Θέτει το ζήτημα της αυτονομίας και της ενίσχυσης με προσωπικό του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, ζητά να πληροφορηθεί την εξέλιξη, το χρονοδιάγραμμα και τα αποτελέσματα των ελέγχων σε εξωχώριες εταιρείες και στα εμβάσματα, άνω των 100.000 ευρώ προς το εξωτερικό, ενώ απευθύνει ερώτημα για το αν έχουν ελεγχθεί οι εξωχώριες εταιρείες στις ΔΟΥ Κρανιδίου (βρέθηκαν πάνω από 160) και ΔΟΥ Κύμης.
Παράλληλα, ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι υπάρχουν πάνω από 6.500 εξωχώριες εταιρείες ακινήτων και θέτει ζήτημα φορολόγησης τους στον ενιαίο φόρο ακινήτων.
Ο Βουλευτής ζητά να πληροφορηθεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία του ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών της λίστας Λαγκάρντ αλλά και αν διενεργούνται ήδη φορολογικοί έλεγχοι.

 

Κλείνει αύριο τις πύλες της η μεγάλη διεθνής τουριστική έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο. Στο πλαίσιο εκτεταμένου προγράμματος εκθεσιακής συμμετοχής που διασφαλίζει την παρουσία δημοφιλών αλλά και μη καθιερωμένων προορισμών των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ και φιλοξενεί έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό νησιών, την Κω, την Μύκονο, την Σαντορίνη, την Πάρο, την Μήλο, την Κάλυμνο, τη Νάξο, την Αστυπάλαια, την Άνδρο, την Τήνο και την Φολέγανδρο.

Ο προορισμός του Νοτίου Αιγαίου έχει συγκεντρώσει την προσοχή των επαγγελματιών και των επισκεπτών της έκθεσης αξιοποιώντας τις ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς με τις νέες απευθείας πτήσεις από βρετανικές πόλεις προς Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Η αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου Ελευθερία Φτακλάκη που καλωσόρισε την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη στο περίπτερο της ΠΝΑΙ συμμετείχε σε συναντήσεις εκδηλώνοντας την πρόθεση της Περιφέρειας για συνέργειες και στοχευμένες δράσεις στο άμεσο μέλλον.

 

Εφικτή είναι η επίτευξη του στόχου για 18 εκατ. αφίξεις τουριστών και 13 δισ. ευρώ σε άμεσα έσοδα το 2014, μαζί με την κρουαζιέρα, εκτίμησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης μετά την έκθεση τουρισμού World Travel Market.

Απαραίτητη προϋπόθεση, σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη, είναι η χώρα να συνεχίσει να εκπέμπει εικόνα σταθερότητας, αποφασιστικότητας και προσήλωση στην υλοποίηση των βασικών στόχων.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ ανέφερε πως οι προκρατήσεις για το 2014 από τη βρετανική αγορά εμφανίζονται αυξημένες κατά 10% σε σχέση με το 2013, από ένα πρώτο δείγμα 200.000 προκρατήσεων που αποτελούν περίπου το 10% του αναμενόμενου συνόλου επισκεπτών από την χώρα αυτή (2 εκατ. συνολικά). Σε σχέση μάλιστα με τους κύριους ανταγωνιστές της Ελλάδας, την Ισπανία και την Τουρκία, όπου οι προκρατήσεις είναι στα ίδια με πέρυσι επίπεδα, φαίνεται ότι κερδίζουμε μερίδιο αγοράς, ενώ και η Αίγυπτος παρουσιάζει σοβαρή υποχώρηση. Αυτά αποτελούν μία πρώτη θετική ένδειξη συνέχισης της φετινής δυναμικής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Επίσης ο κ. Ανδρεάδης επισήμανε μια ακόμη θετική εξέλιξη που αφορά στο γεγονός ότι έχουν προγραμματισθεί, για δεύτερη συνεχή χρονιά, επιπλέον 1.000.000 νέες αεροπορικές θέσεις προς την χώρα μας.

 

Έκπτωτη κηρύχθηκε με αποφάσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η Σι Λινκ Φερρις, θυγατρική της ΝΕΛ, από τρεις άγονες γραμμές των Δωδεκανήσων.

Ειδικότερα ο Υπουργός αποφασίζει την κήρυξη της εταιρείας έκπτωτης καθόσον δεν προσήλθε για την υπογραφή της συμβάσεως της υπόψη δρομολογιακής γραμμής και δεν προσκόμισε την σχετική εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης, παρ' ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε νόμιμη την σύναψη της συμβάσεως μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και της εταιρείας για την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής «ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΚΑΛΥΜΝΟΣ - ΚΩΣ - ΝΙΣΥΡΟΣ - ΤΗΛΟΣ - ΣΥΜΗ - ΡΟΔΟΣ» και επιστροφή.

Ανάλογες είναι οι αποφάσεις και για τις γραμμές «ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ - ΚΑΛΥΜΝΟΣ - ΚΩΣ - ΝΙΣΥΡΟΣ - ΤΗΛΟΣ -ΡΟΔΟΣ» και επιστροφή και «ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΠΑΤΜΟΣ – ΛΕΙΨΟΙ - ΛΕΡΟΣ - ΚΑΛΥΜΝΟΣ – ΚΩΣ -ΣΥΜΗ - ΡΟΔΟΣ».

Τις γραμμές αυτές εξυπηρετεί τώρα η Blue Star Ferries.

 

 

Καμιά παρατυπία δεν προέκυψε στο ληξιαρχείο της Ρόδου από το 2008 μέχρι σήμερα, όσον αφορά έκδοση πιστοποιητικού ή καταχώρηση προσώπων με τη χρήση υπεύθυνης δήλωσης. Σχετικό έλεγχο έκανε χθες ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου Κωνσταντίνος Μπούτσικος. Ο έλεγχος έγινε μετα την παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπης Κουτζαμάνη και αφορούσε όλα τα Ληξιαρχεία. Ο έλεγχος ξεκίνησε από την γνωστή υπόθεση της μικρής Μαρίας που βρέθηκε σε καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα, ενώ οι πραγματικοί γονείς της ήταν Βούλγαροι.

 

Ο πρόεδρος της ΑΝΔΩ και πρώην Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πόκκιας ήταν ο σημερινός προσκεκλημένος στα στούντιο της ΕΡΑ Ρόδου της Ρένας Βενιανάκη και του Διαμαντή Διαμαντή . Ο κ. Πόκκιας , με αφορμή τις κινήσεις για να κλείσουν οι αναπτυξιακές εταιρείες, εκτίμησε πως " δεν θα γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση διότι δεν ζημιώνει ούτε το κράτος ούτε έχει δημοσιονομικό όφελος". Ο κ. Πόκκιας αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις είπε ότι η "πορεία της χώρας τα τελευταία τρία χρόνια " δεν δίνει καμιά αισιοδοξία στον πολίτη και αυτό είναι μεγάλο ζήτημα. Η Κυβέρνηση ,είπε απέτυχε όχι μόνο αυτή καθαυτή, αλλά και το πολιτικό σύστημα στο να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας στον πολίτη". Απαντώντας σε ερώτημα σχετικό με τα όσα λέγονται ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ουρά της Ν.Δ. ο κ. Πόκκιας είπε πως " νοιώθω μια απογοήτευση από το γεγονός ότι μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη , που παρ όλα τα στραβά και τα ανάποδα έχει συμβάλει στο να πάει η χώρα μπροστά, κάνει βήματα πίσω. Τα λάθη συνεχίζονται. Πρέπει να δώσει ένα όραμα στους δημοκρατικούς πολίτες και το οποίο δυστυχώς είτε διότι είναι πολύ βαρύ το φορτίο που σήκωσε , είτε γιατί έχει γονατίσει απο τα λάθη , είτε γιατί πρέπει να στηρίξει τη σταθερότητα στη χώρα, δυστυχώς οι πολίτες νοιώθουν ότι βρίσκονται στο κενό και είναι ένα ζήτημα που πρέπει να λύσει το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες και της ηγεσίας στο ότι το ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν έχει πυξίδα και όλα αυτά πρέπει να συζητηθούν σε ένα μεγάλο συνέδριο των προοδευτικών δυνάμεων. Πρέπει οι πολίτες να έχουν έναν αξιόπιστο πολιτικό φορέα και αυτό δεν υπάρχει σήμερα είπε ο κ. Πόκκιας.

 

Αρχιερατικός Εσπερινός και περιφορά της εικόνας του Ταξιάρχη Μιχαήλ που δάκρυσε θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιαλυσό.

 

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων που δραστηριοποιούνται στο νησί της Ρόδου για την φετινή ελαιοκομική περίοδο 2013-2014 να προβούν σε έκθλιψη ελαιόκαρπου μετά από την 12η Νοεμβρίου 2013.

Επίσης συνιστάται στους ελαιοπαραγωγούς να μη συλλέγουν τον ελαιόκαρπο που προορίζεται για λάδι νωρίς γιατί και η απόδοση του ελαιόκαρπου σε λάδι είναι πολύ μειωμένη όταν μαζεύεται πρώιμα και η ποιότητα (γεύση) είναι καλλίτερη (με όλα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του ελαιόλαδου) όταν συλλέγεται αργότερα.

 

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου ανακοινώνει ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα τμήματα μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού για την εκπαιδευτική περίοδο 2013-2014 για τους εργαζόμενους και εποχιακά άνεργους στον κλάδο, ξεκίνησαν μόλις χθες  04.11.2013 και πρέπει να υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους έως και τις 15.11.2013.
  «Αξιοσημείωτο είναι πως για δεύτερη συνεχή χρονιά, χρειάστηκε να ασκήσουμε έντονες πιέσεις στην Υπουργό Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη ώστε να επαναλειτουργήσουν οι σχολές μετεκπαίδευσης. Ευτυχώς για εμάς πραγματοποιείται και στη Ρόδο αφού η σχολή σε Ναύπλιο και Κέρκυρα δεν θα πραγματοποιηθεί όπως τα προηγούμενα χρόνια».
  Η προκήρυξη με τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά ή αίτηση καθώς και οι διευθύνσεις που κατατίθενται οι αιτήσεις, βρίσκονται στο site του Υπουργείου www.mintour.edu.gr   

 

 

 

Σήμερα θα απολογηθούν στην ανακρίτρια Ρόδου ο πατριός και η μητέρα της 18χρονης η οποία επι τρείς ώρες κατέθετε για τον βιασμό της. Η 18άχρονη είπε πως ο εφιάλτης της ξεκίνησε όταν βρισκόταν σε ηλικία 14 ετών.

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΜΟ

Η βροχή που πέφτει αυτή τη στιγμή στην Πάτμο και ο αγώνας των εθελοντών δασοπυροσβεστών έδωσε πριν απο λίγο το τελικό χτύπημα στην πύρινη λαίλαπα που έκαψε απο χθες το απόγευμα την δύσβατη θαμνώδη περιοχή Προφήτης Ηλίας απειλώντας προς στιγμή αργά το βράδι και το Γυναικείο Μοναστήρι Ευαγγελισμός που βρίσκεται στις Β Δ παρυφές του. Αμέσως ενημερώθηκε το γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενώ ο αντιπεριφερειάρχης κ.Φώτης χατζηδιάκος ζήτησε κάθε δυνατή βοήθεια σε συνεργασία με τον δήμαρχο Πάτμου κ. Γρηγόρη Στόικο. Στην κατάσβεσή της έσπευσαν αμέσως υπάλληλοι του Δήμου με το Πυροσβεστικό όχημα που διαθέτει το νησί και ένα βυτιοφόρο, εθνοφύλακες, εθελοντές δασοπυροσβέστες και κάτοικοι με όσα μηχανήματα διαθέτουν.

΄Οπως μεταδίδει η ανταποκρίτριά μας στην Κώ Πίτσα Βερβέρογλου, λόγω των ισχυρών ανέμων Ν.ΝΑ 6- 7 μποφορ που έπνεαν το βράδι, ,το πλωτό σκάφος του λιμενικού της Κω με δέκα άνδρες της Πυροσβεστικής που ξεκίνησε στις 8 το βράδυ με προορισμό την Πάτμο, μόλις έφτασε στη Κάλυμνο επέστρεψε μετά από μια ώρα. Ανεπιτυχείς ήταν και οι προσπάθειες από τη Σάμο απ΄ όπου επρόκειτο με το πρώτο φως της ημέρας να απογειωθεί πυροσβεστικό αεροπλάνο .Τελικά μετά τα μεσάνυχτα η φωτιά ελέγχθηκε σε όλα τα μέτωπά της ενώ όπως μας πληροφορεί η ηλεκτρονική εφημερίδα Patmostimesστον τόπο της φωτιάς έμεινε όλη τη νύχτα ομάδα περιφρούρησης.

Εξ άλλου η αστυνομία ανακοίνωσε πριν απο λίγο πως συνελήφθη χθες το απόγευμα στην Πάτμο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος, ένας 49χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για εμπρησμό από αμέλεια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, χθες το απόγευμα στην περιοχή Προφήτης Ηλίας Χώρας Πάτμου ο 49χρονος προκάλεσε πυρκαγιά η οποία επεκτάθηκε και αποτέφρωσε σύμφωνα με την μέχρι τώρα εκτίμηση πάνω από (70) στρέμματα θαμνώδους χαμηλής βλάστησης.

Ο συλληφθείς, λόγω προβλήματος υγείας που εκδήλωσε κατά τη διάρκεια της προανάκρισης οδηγήθηκε για ιατρική φροντίδα στο Κέντρο Υγείας Πάτμου, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ

 

*Να μην επιτρέψουμε να κάνουν τη ζωή μας κόλαση. Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης .Να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις. Δεν έχουμε ανάγκη από νέους σωτήρες αλλά από ένα κίνημα που θα υπηρετεί αποκλειστικά τα δικά μας συμφέροντα ...αναφέρει το Εργατικό κέντρο Β!Συγκ/τος στην αγωνιστική του πρόσκληση για τη σημερινή απεργία και κάλεσε τους εργαζόμενους στις 10.30 στη Πλατεία Ελευθερίας όπου έγινε συγκέντρωση. .''Βουλιαξε το νησί από κόσμο ένα εκατομμύριο οι επισκέπτες, και οι εργαζόμενοι στο τουρισμό , στα.. ...προβλήματα. Εξαντλητική δουλειά, απλήρωτη και τώρα χωρίς επίδομα για όλο το διάστημα της ανεργίας.Στο εμπόριο μια από τα ίδια και χειρότερα.Οι απολύσεις ασταμάτητες η ανεργία στα ύψη ...'' υποστηρίζει το Εργατικό κέντρο συμπληρώνοντας οτι '' πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε να δοκιμάσουμε τη δύναμη μας ,να πιστέψουμε στο δίκηο μας.''

 

 

*Αντίστοιχο κάλεσμα για συμμετοχή στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση ,που κήρυξαν οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.απευθύνουν η Β! ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου ,με συγκέντρωση που έγινε στις 10.30 στο Πνευματικό κέντρο στη Κάλυμνο και την ίδια ώρα στη Πλατεία Ελευθερίας στη Κω, επίσης τα σωματεία ξενοδοχουπαλλήλων και σερβιτόρων καθως και των ιδιωτικών υπαλλήλων και εμπορουπαλλήλων.......

 

Στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων Δωδεκανήσου, ως προς την αγορά ακινήτου για τις ανάγκες στέγασης των διοικητικών και Τεχνικών Υπηρεσιών του Ιδρύματος και τον εκσυγχρονισμό του εντάσσεται το Γενικό Νοσοκομείο -Κέντρο Υγείας Κω Ειδικότερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγορά κτιρίου αξίας 500.000 ε, για τη στέγαση υπηρεσιών, και επισκευή κτιριακών υποδομών κόστους 300.000 ε ..

 

Το θέμα του Κ.ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ και η πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Υγείας όπου εκφράστηκε η πρόθεση παραχώρησης του στο δήμο θα απασχολήσει την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 4 το απόγευμα.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

 

Στο πλαίσιο των εορτασμών του "¨Ετους Καβάφη 2013", το Σπίτι της Ευρώπης, σε συνεργασία με τα Τμήματα Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Δωδεκανήσου παρουσιάζουν την εκδήλωση με τίτλο "Κωνσταντίνος Π. Καβάφης-ένας οριακός ποιητής"
Ομιλητές θα είναι οι Πάνος Δρακόπουλος, εκπαιδευτικός, και ο Κώστας Σκανδαλίδης λογοτέχνης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, στις 6 το απόγευμα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ακταίον.

 

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013 στις 8 το βράδι , οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΕΡΕΤΤΑ παρουσιάζουν στο βιβλιοπωλείο ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ τη συλλογή σύγχρονων ερωτικών διηγημάτων με τίτλο ΕΡΩΤΕΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ’13. Το βιβλίο περιλαμβάνει 24 ερωτικές ιστορίες, που όλες διαδραματίζονται στα Δωδεκάνησα και τις έχουν γράψει οι συγγραφείς Μαρία Αϊβάζη, Μαρία Αναστασοπούλου, Μιχάλης Βελιάδης, Μαίρη Γεωργιάδου-Μαριά, Μελίνα Γκρανζάν, Χρύσα Ζανεσή-Αλεξάκη, Ευτυχία Ζαχαροπούλου, Πέννυ Καντιμοίρη, Δημήτρης Λαδικός, Σμαραγδή Μητροπούλου, Φερενίκη Μιχαηλίδη, Άννα Μιχαηλίδου, Μαίρη Μιχέλη, Κύρος Μοναχός, Σέβη Νικολάου, Μαρία Νιτσοτόλη,Ειρήνη Ντέλλα,Άννα Ορφανού, Μαίρη Παναγιώτου, Σάββας Πάττας, Ιωάννης-Ειρηναίος Πεταυράκης, Μαρία Τσολιάκου, Ανθούλα Χατζηγεωργίου και Ειρήνη Χιώτη.

 

 

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ πρόκειται να παρουσιαστεί το νέο μυθιστόρημα της εκπαιδευτικού και συγγραφέως Καίτης Καπαδάκη - Σπύρου "Το νυφικό της Θάλειας..Την εκδήλωση διοργανώνουν το βιβλιοπωλείο το Δέντρο, ο Σύλλογος Πατμίων Ρόδου Ο ΟΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, και ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων. Την παρουσίαση θα κάνουν ο δημοσιογράφος Αριστείδης Μιαούλης και οι συγγραφείς Ειρήνη Βογιατζή Χαραλάμπη και ο Γιάννης Νιωτάκης.

 

«Μουσικό ταξίδι για την Κική», για την ενίσχυση της Κικής Τσακίρη που πάσχει από την αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση και βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο, με μηχανική υποστήριξη και κινεί πλέον μόνο τα μάτια διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ρόδου και Διαγόρα, με την βοήθεια του Συλλόγου Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδουστις 9.30 το βράδυ της Παρασκευής 8 του Νοέμβρη στο «Colorado Club Rhodes» .Στο μουσικό αυτό ταξίδι συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο  ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ, ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΠΑΧΟΣ, η ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΠΡΕΚΑ ,η ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ ΧΑΤΖΗΚΑΛΗΜΕΡΗ, η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΘΑΡΕΝΟΥ ,ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΑΡΕΝΟΣ ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΑΧΑΡΙΟΥ ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ,ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΥΖΟΥΛΗΣ ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ ο ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΣΒΟΥΡΑΚΗΣ ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΟΣ ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΣ και ο ΤΑΚΗΣ ΒΑΜΒΑΚΙΔΗΣ με μικρό θεατρικό δρώμενο.  Η είσοδος 5 ευρώ και η τιμή ποτού 5 ευρώ ( προαιρετικό )

 

Η Θεατρική Ομάδα της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου, παρουσιάζει την κρητική ηθογραφία του Μανώλη Μαστορογιαννάκη «ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Φλώρου. Η παράσταση θα δοθεί την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΟΥ – στις οκτώ το βράδυ

»Αντί για εισιτήριο, φέρτε τρόφιμα μακράς διαρκείας (γάλα, λάδι, όσπρια, ζάχαρη, αλεύρι, κονσέρβες τομάτας, φρυγανιές, ρύζι).Τα τρόφιμα θα διατεθούν στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου» αναφέρει η αδελφότητα Κρητών Ρόδου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54