Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

Ο ΣΑΜΟΪΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Στη  σταδιακή αποψίλωση  της Κέρκυρας από δημόσιες υπηρεσίες αναφέρθηκε, με δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης, με αφορμή την επιχειρούμενη μεταφορά της έδρας της Γ΄ Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα. Ο βουλευτής θα ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη, προκειμένου να τονίσει την αναγκαιότητα διατήρησης της έδρας στην Κέρκυρα. Παράλληλα, θα θέσει στον  Υπουργό  τα σοβαρά ασφαλιστικά και μισθολογικά ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, καθώς επίσης και το θέμα της πλήρους αποδυνάμωσης του στόλου του Λιμενικού Σώματος στην Κέρκυρα.

 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

  • Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών εξιχνιάστηκε υπόθεση συστηματικής πώλησης ναρκωτικών σε ανήλικους και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 18χρονου υπηκόου Αλβανίας για διακίνηση ναρκωτικών. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 18χρονος, που αναζητείται, πωλούσε κάνναβη σε τουλάχιστον δύο ημεδαπούς έναν 16χρονο και έναν 17χρονο, έναντι χρηματικού ποσού. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 18χρονου θα διαβιβαστεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό του βρίσκεται σε εξέλιξη.
  • Συνελήφθη την Πέμτπη (12.11) το βράδυ, στην πόλη της Κέρκυρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας, 70χρονος ημεδαπός διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κέρκυρας.
  • Συνελήφθη την Τετάρτη (13.11) το βράδυ, στο Περιβόλι της νότιας Κέρκυρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λευκιμμαίων, 46χρονος ημεδαπός για κατοχή μικροποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΚΚΕ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ 
Με το Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών της Αστυνομίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και τον πρόεδρό της Μάνθο Γιαννούλη συναντήθηκε την περασμένη Τρίτη η Τομεακή Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ με πρωτοβουλία της δεύτερης.    

Σκοπός της συνάντησης ήταν:

  • η καταγραφή  από το κόμμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ των Ιονίων Νήσων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
  • η ενημέρωση του συνδικαλιστικού οργάνου των Αξιωματικών για τις θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με τον ρόλο της ελληνικής αστυνομίας στην ελληνική κοινωνία 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΣΚΙΝΑ

Το Παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής θα απονεμηθεί στην Κερκυραία Κατερίνα Κοσκινά από τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Jean Loup Kuhn-Delforge.

Η Κατερίνα Κοσκινά είναι ιστορικός της τέχνης και μουσειολόγος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ιδρύματος Κωστόπουλου και Επιμελήτρια Εκθέσεων.

Η σχετική τελετή θα γίνει  στις 26 Νοεμβρίου, στη Γαλλική Πρεσβεία

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ

Παρατείνεται μέχρι  τις 20 Νοεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Σίτιση και διανομή τροφίμων σε παιδιά ευπαθών κοινωνικών ομάδων της Π.Ε. Κέρκυρας».  
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα απευθύνονται στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Κέρκυρας, προκειμένου να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ  ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου οργανώνουν το ΚΚΕ και η  ΚΝΕ. Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 16 Νοεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.

Την Κυριακή το ΠΑΜΕ οργανώνει, στις 6.00 το απόγευμα, στο Σαρόκο, συγκέντρωση  και πορεία  για τα 40 χρόνια της  εξέγερσης

 

ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο  και Εξελεγκτική Επιτροπή αναδείχθηκαν στον Ενιαίο Επαγγελματικό – Εμπορικό  και  Τουριστικό Φορέα, ενώ εξελέγησαν και αντιπρόσωποι στην Ομοσπονδία.  Το νέο Δ.Σ. αποτελούν οι: Τσερεμής Γιώργος, Δημουλής Στέφανος, Ζηνιάτης Σπύρος, Κόκκαλης Χρήστος, Διαβάτης Κώστας, Λιτσαρδόπουλος Αλέξανδρος και Τσονά Μαρία  

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΡΑΜΟΥΤΣΟΥ

Μια σημαντική εκδήλωση θα γίνει στην Αχαράβη και συγκεκριμένα, στο Λαογραφικό Μουσείο της περιοχής την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, στις 5 το απόγευμα. 

Πρόκειται για το 2ο  συμπόσιο ενημέρωσης που θα έχει ως θέμα «Βόρεια Κέρκυρα: Κοιτάσματα Πολιτισμών και το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Φιλόλογου Καθηγητή Κωνσταντίνου Δ. Καραμούτσου.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΖΑΖ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ

Στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ θα εμφανιστούν live την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου ο Νεοϋορκέζος κιθαρίστας και συνθέτης της τζαζ Rory Stuart και ο σαξοφωνίστας και εκπαιδευτικός Δήμος Δημητριάδης. Μαζί τους ο ταλαντούχοι σπουδαστές Λάμπρος Παπανικολάου στο μπάσο και ο Δημήτρης Λειβαδιώτης στα τύμπανα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54