Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ηρακλείου

Κατολισθήσεις και χαλοζόπτωση ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού στην Κρήτη κυρίως στο δυτικό τμήμα του νησιού.

Οι δρόμοι δόθηκαν ξανά σε κυκλοφορία το μεσημέρι από Καμπανό-Σούγια, από το Στόμιο – Ελος – Ελαφονήσι και από Αλικιανό στην Αγ. Ειρήνη, ενώ αύριο συνεργία του ΕΛΓΑ, αναμένεται να μεταβούν τα ορεινά χωριά σε Κίσσαμο και Σέλινο για να καταγράψουν τις ζημιές που προκάλεσε η χαλαζόπτωση στις ελαιοκαλλιέργειες.

 

Συνέντευξη τύπου αύριο στη 1:00 το μεσημέρι, στη Λότζια, η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ηρακλείου,  με θέμα: “Προϋπολογισμός  2014 Δήμου Ηρακλείου και άλλα θέματα επίκαιρης θεματολογίας”.

 

Για δραματικές ελλείψεις υπαλλήλων, δύο εκ των οποίων μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας  έκανε λόγο σε δηλώσεις  της η Πρόεδρος των εργαζομένων ΙΚΑ ανατολικής Κρήτης Κατερίνα Πηγουνάκη, που  κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της σχετικά με του τι είδους υπηρεσίες θέλει να παράσχει στους ασφαλισμένους.

Υπενθυμίζεται ότι από το Ηράκλειο ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Δημήτρης Πατσούρης υπαινίχθηκε ότι είναι πολλά τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ που λειτουργούν στο Ηράκλειο.

 

Στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου πραγματοποιείται αύριο  στις 6 συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα θέματα της Παιδείας. Με ανακοινώσεις τους ενώνουν τις φωνές τους για μία καλύτερη παιδεία, εκπαιδευτικοί, γονείς, συνταξιούχοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι και οικοδόμοι στις 6 το απόγευμα.

Στις 7  μμ στον Θεατρικό Σταθμό του Ηρακλείου πραγματοποιείται από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του Ηρακλείου συναυλία αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους της ΕΡΑ Ηρακλείου, τους απολυμένους και τους επισφαλώς εργαζόμενους.

 

Το Σάββατο το απόγευμα στην πλατεία των Λιονταριών του Ηρακλείου, πραγματοποιείται συλλαλητήριο για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το Εργατικό κέντρο Ηρακλείου απευθύνει πρόσκληση  σε όλους τους εργαζόμενους να  πάρουν  μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις  μνήμης και τιμής του αγώνα του πολυτεχνείου.

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου  επισημαίνει ότι: Λέμε στους νεκρούς μας της περιόδου 1967 – 1974, λέμε στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, ότι με Πίστη, Ενότητα και Αλληλεγγύη κρατάμε την άκρη του νήματος των Αγώνων τους και τους συνεχίζουμε μέχρι τη δικαίωση των οραμάτων του λαού μας. Τιμώντας τον αγώνα και την επέτειο του Πολυτεχνείου, υπερασπίζουμε και διεκδικούμε τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. ΄Ολοι εμείς  θα συνεχίσουμε  και  θα εντείνουμε  τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες για την προστασία και διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, σύμφωνα με τους στόχους και τα οράματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.»

Το Ηράκλειο επισκέπτεται αύριο ο γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εργων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Στράτος Σιμόπουλος για τα έργα του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης.  Ο κος Σιμόπουλος θα επισκεφτεί το έργο του Αεροδρομίου Σητείας και στο έργο ΑΥΧΗΝ ΑΓΚΑΘΙΑΣ –ΧΑΜΕΖΙ- Α/Δ ΣΗΤΕΙΑΣ,  θα μεταβεί  στο έργο Καλό χωριό-Βαθύ -Αγίου Νικολάου, ενώ θα επισκεφτεί το έργο Αγιος Νικόλαος- Καλό Χωριό όπου και θα πραγματοποιήσει σύσκεψη. Στη συνέχεια ο κος Σιμόπουλος θα επισκεφτεί στο Ρέθυμνο το έργο  Α/Κ Αμαρίου ενώ στη συνέχεια στα Χανιά θα παραστεί στην έναρξη του  συνεδρίου για τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54