Πόρισμα φωτιά δικαιώνει πλήρως τον αγώνα των κατοίκων για το έγκλημα στον Αλφειό

Καταπέλτης είναι το πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για τη χωματερή της ντροπής δίπλα στον Αλφειό ποταμό, εκεί όπου οι κάτοικοι αντέδρασαν δυναμικά στο οικολογικό έγκλημα και οι αρχές επιστράτευσαν τα ΜΑΤ για να συνεχίζουν να αδειάζονται επικίνδυνα μολυσματικά απορρίμματα. Από το πόρισμα που έφερε στο φως το www.apokalypseis.com προκύπτουν σαφέστατα ερωτήματα για τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οι οποίες και θα πρέπει να εξηγήσουν ποιός τους εξανάγκασε να εκδώσουν βιαστικές αποφάσεις κατά παρέκκλιση των νόμων και να αδειοδοτήσουν την εγκατάσταση του δεματοποιητή στις Λίμνες ενώ και ο αστυνομικός διευθυντής Ηλείας θα πρέπει επίσης να εξηγήσει στους κατοίκους από πού πήρε εντολές για να στείλει τα ΜΑΤ στον Αλφειό. Εξηγήσεις όμως θα πρέπει να δώσει και ο Δήμαρχος Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος σεβόμενος τους πολίτες που τον ψήφισαν.

Σχετικές ειδήσεις: Συνελήφθη ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου για τα νοσοκομεικά απόβλητα στον Αλφειό

Στήνουν σκηνικό Σκουριών στην Ηλεία

Το πόρισμα δικαιώνει πλήρως τον αγώνα των κατοίκων που από την πρώτη στιγμή κατήγγειλαν το οικολογικό έγκλημα.

«Εντοπίστηκαν αποθέσεις επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων υγειονομικών μονάδων σε διάφορα σημεία επί της οροφής του απορριμματικού όγκου. Στο άνω άκρο του ΧΑΔΑ εντοπίστηκαν μαύρες σακούλες με ορούς , σύριγγες , πεταλούδες , γάζες εμποτισμένες με αίμα και σωματικά υγρά , σύριγγες με αίμα και έντυπα που παραπέμπουν στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου» σημειώνεται στο αρχικό πόρισμα.

Αναφορικά με την εγκατάσταση του δεματοποιητή απορριμμάτων υπογραμμίζεται η εγγύτητα της εγκατάστασης με τον ποταμό Αλφειό και οι επιθεωρητές παραπέμπουν στις κατ αρχή διαπιστώσεις και τα ευρήματα του Συνηγόρου του Πολίτη στο 173871/45722/05-11-2013 έγγραφό του.

Πηγή: www.apokalypseis.com - NET

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18/11/2013 - 21:48