Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

ΟΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα ολοκληρωθούν οι εσωκομματικές εκλογές στη Ν.Δ., με τη συγκρότηση σε σώμα της νέας ΝΟΔΕ, που εξελέγη χθες (17.11) και την εκλογή του νέου προέδρου. Υποψήφιοι μπορούν να είναι όλα τα μέλη της Ν.Δ., εφόσον υποβάλουν σχετικό αίτημα συνοδευόμενο από 20 υπογραφές εφ΄ όσον είναι μέλη της Νομαρχιακής Συνέλευσης ή 30 υπογραφές εάν δεν είναι μέλη της. Η νέα Νομαρχιακή χωρίζεται, μετά από απόφαση του κόμματος, σε 10 τομείς πολιτικής, με ξεχωριστά ψηφοδέλτια και υποψηφίους ανά τομέα, ενώ υπήρχαν και τέσσερα ψηφοδέλτια ανά δημοτική οργάνωση. Οι νέες νομαρχιακές της Ν.Δ. θα είναι διευρυμένες σε όλη την Ελλάδα με τη συμμετοχή των δημάρχων και περιφερειαρχών που έχουν εκλεγεί με τη Ν.Δ., των βουλευτών του κόμματος, των προέδρων των κατά τόπους επιμελητηρίων (όπου αυτοί ανήκει στο κόμμα) και των προέδρων των οργανώσεων νέων.

 

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Άρχισε σήμερα (18.11) και ολοκληρώνεται αύριο στην Κέρκυρα διεθνές σεμινάριο με τίτλο «Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Περιφέρεια Αδριατικής – Ιονίου: εμπλεκόμενες Περιφέρειες». Το Διεθνές Σεμινάριο συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Διάσκεψη των Παρακτίων Περιφερειών της Ευρώπης.

ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Η ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΦΟΥ

Παρουσία εκπροσώπων των πόλεων – μελών του Δικτύου Πάφου, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 16 Νοεμβρίου, η τελετή παράδοσης της Προεδρίας του Δικτύου από το Δήμο Κέρκυρας στο Δήμο Λαμιέων.

Το Δίκτυο Πάφου ιδρύθηκε την 12ηΝοεμβρίου 1995, στην Πάφο και σ’ αυτό συμμετέχουν οι Δήμοι Πάφου, Κέρκυρας, Πρέβεζας, Καλαμαριάς, Λαμίας και Λέσβου.

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνουν ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Ηλίας Πολίτης» και ο σύλλογος των δημοτικών υπαλλήλων.

Η αιμοδοσία θα γίνει αύριο (Τρίτη) από τις 10.00 τ πρωί μέχρι τη 1.30 μετά το μεσημέρι, στο Μαράσλειο Μέγαρο.

 

ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Η ΟΜΑΔΑ ΔΙ.ΑΣ.
Την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας βράβευσε σήμερα (Δευτέρα) το πρωί ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Υποστράτηγος Χρήστος Κονταρίδης. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του  Δημάρχου Γιάννη Τρεπεκλή τονίστηκε η αποτελεσματικότητα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Κέρκυρα, κυρίως στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη δραστών ληστειών, διαρρήξεων καθώς και διακινητών ναρκωτικών.
Συνολικά από την αρχή του έτους 2013 και μέχρι σήμερα, η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. πραγματοποίησε συνολικά 280 συλλήψεις, από τις οποίες 9 για ληστείες, 34 για κλοπές - διαρρήξεις και αρπαγές τσαντών, 79 για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών, 28 για παράνομη οπλοκατοχή και 56 για παράνομη παραμονή στη χώρα.

 

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΞΥΛΕΙΑΣ

Ένας 59χρονος συνελήφθη, σε έλεγχο του Λιμενικού, να μεταφέρει με το φορτηγό του 4,5 τόνους ξυλείας, δίχως την απαιτούμενη άδεια. Η σύλληψη έγινε το πρωί της Κυριακής, καθώς στη διάρκεια ελέγχου βρέθηκε να μεταφέρει ξυλεία ελαιόδενδρων, μεικτού συνολικού βάρους 4.500 κιλών, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια μεταφοράς ξυλείας και υλοτομίας. Ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος με εντολή Εισαγγελέα, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο, που διενεργεί την προανάκριση,  κατασχέθηκαν η ξυλεία καθώς και το φορτηγό όχημα.

 

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΡΟΧΑΙΩΝ

Μια εβδομάδα αργότερα (καθώς εφέτος η τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου συνέπεσε με την επέτειο του Πολυτεχνείου) θα πραγματοποιηθούν την επόμενη Κυριακή σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας και στην Κέρκυρα εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων.
Η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί κάθε τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου και είναι αφιερωμένη στη μνήμη των εκατομμυρίων που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν σε τροχαία δυστυχήματα και στις οικογένειες τους. Αποτελεί δε φόρο τιμής στα σωστικά συνεργεία, την τροχαία, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τραυματικές εμπειρίες από τροχαία δυστυχήματα.

Στην Κέρκυρα θα πραγματοποιηθεί «Μαύρη Ποδηλατοπορεία» από ποδηλατικές ομάδες, την Κυριακή στις 12.00

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΜΟΥ

Εκδήλωση για την ενίσχυση της οργάνωσης θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη (20.11) ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κέρκυρας «Παλμός».

Η φιλανθρωπική συναυλία θα γίνει στις 20.30, στο Δημοτικό Θέατρο, με συμμετοχή της παιδικής χορωδία Κέρκυρας "Voci Inocenti", της παιδικής χορωδίας Κέρκυρας "Γαλιλαία", του "Orpheus" Clarinet Quartet και του "A Tiro" Trombone Quartet.

Η είσοδος θα τιμάται στα 5 ευρώ.

 

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Αρχίζει σήμερα (18.11) τα μαθήματά του το παράρτημα Λευκίμμης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας. Το Σχολείο στεγάζεται στο 2ο Δημοτικό Λευκίμμης, στις Ριγγλάδες, και τα μαθήματα (Ελληνική γλώσσα, Αγγλικά, Μαθηματικά, Πληροφορική, Κοινωνική Εκπαίδευση, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Φυσική-Τεχνολογία, Αισθητική Αγωγή) γίνονται κάθε απόγευμα 5.00-9.00 μ.μ. Στο τέλος 2ετούς φοίτησης απονέμεται στους ενήλικους εκπαιδευόμενους Απολυτήριο Γυμνασίου.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18/11/2013 - 22:39