Μουντιάλ 2014: Η Αργεντινή νίκησε με 2-1 την μαχητική Βοσνία

Η Αργεντινή, με ηγέτη τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος πέτυχε το δεύτερό του γκολ σε Μουντιάλ (πρώτο μετά από 8 χρόνια), κέρδισε την εξαιρετική «πρωτάρα» Βοσνία με 2-1, μπαίνοντας «με το δεξί» στο Μαρακανά.

Με το «καλημέρα», άνοιξε το σκορ στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το φαβορί Αργεντινή, αντιμετώπιζε την «πρωτάρα» Βοσνία, η οποία στάθηκε άτυχη από το πρώτο 5λεπτο του αγώνα. Συγκεκριμένα, ο Μέσι εκτέλεσε ένα φάουλ έξω από την περιοχή, έφερε την μπάλα στα καρέ του Μπέγκοβιτς, η οποία χτύπησε στον Κολάσινατς και κατέληξε στην εστία των Βόσνιων.

Όμως, οι «πρωτάρηδες» της φετινής διοργάνωσης, δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και ανέβασαν στροφές, πλησιάζοντας με πολλές προσδοκίες την αντίπαλη περιοχή και δείχνοντας ότι δεν πρόκειται να χαριστούν. Όμως, η Αργεντινή ήταν αυτή, η οποία έδειχνε την εμπειρία της και ήλεγχε το ματς κατά το μεγαλύτερο μέρος του.

Στο πρώτο ημίωρο, το σκορ δεν είχε αλλάξει. Η Βοσνία πλησίασε αρκετά στην ισοφάριση, όταν μετά από ένα κόρνερ, ο Ρομέρο απέκρουσε ίσα ίσα την κεφαλιά του Λούλιτς στην γωνία του.

Η Αργεντινή στο πρώτο ημίχρονο, προέβη, γενικότερα, σε πολλά λάθη στις πάσες της και στην ανάπτυξή της, κάτι που δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί και στο μέγιστο η Βοσνία. Το ημίχρονο έληξε με το 1-0 υπέρ των Αργεντινών.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, με τον Σαμπέγια να περνάει στο παιχνίδι τους Γκάγκο και Ιγκουαΐν και να αλλάζει το σύστημα της ομάδας, έχοντας έναν καθαρό φορ στην εντεκάδα. Η Βοσνία συνέχισε την πολιορκία της και το έδειξε αυτό, δύο φορές, με τον Χαΐροβιτς. Ο ποδοσφαιριστής απείλησε με εκτέλεση φάουλ και με δυνατό σουτ τον Ρομέρο, ο οποίος βρισκόταν σε σωστή θέση για να μπλοκάρει την μπάλα.

Ο Μέσι, στο 60ο λεπτό, βρέθηκε μόνος του, για λίγα δευτερόλεπτα, πήρε όλη την Βοσνία πάνω του, έδωσε στον Αγκουέρο, ο οποίος σούταρε, αλλά ο Μπέγκοβιτς μπλόκαρε. Ο ίδιος όμως, φαινόταν ότι έψαχνε το πολυπόθητο γκολ, για πολλή ώρα και τελικά το πέτυχε.

Συγκεκριμένα, στο 65ο λεπτό, ο Μέσι έκανε δύο φορές το 1-2 με τον Ιγκουαΐν, πήρε την μπάλα, πέρασε όλη την άμυνα, σούταρε, με την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα του Μπέγκοβιτς. Τρομερό γκολ, το μόλις δεύτερο του Μέσι, στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Όμως η Βοσνία, δεν φάνηκε να παραδίνεται ποτέ στον αγώνα. Αντιθέτως, ο Ιμπίσεβιτς, στο 86ο λεπτό, βρέθηκε στα πλάγια της περιοχής του Ρομέρο, πλάσαρε, με τον τερματοφύλακα να ακουμπάει την μπάλα, αλλά να μην την σταματάει από το να καταλήξει στα δίχτυα και να μπει το πρώτο ιστορικό γκολ για την Βοσνία σε Μουντιάλ.

Κάπως έτσι, τελείωσε και ο αγώνας στο Μαρακανά με την Αργεντινή να ξεκινάει θετικά και την Βοσνία να δείχνει μαχητικό πνεύμα για την συνέχεια.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΒΟΣΝΙΑ 2-1

ΣΚΟΡΕΡ: 5΄Κολάσινατς (αυτ.), 65΄Μέσι / 85΄Ιμπίσεβιτς

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Αλεχάντρο Σαμπέγια): Ρομέρο, Γκαράι, Καμπανιάρο (46΄Γκάγκο), Ζαμπαλέτα, Ντι Μαρία, Μέσι, Μάξι Ροντρίγκεζ (46΄Ιγκουαΐν), Μασεράνο, Ρόχο, Φερνάντεθ, Αγκουέρο (87΄Μπίλια)

ΒΟΣΝΙΑ (Σάφετ Σούσιτς): Μπέγκοβιτς, Μπίτσαξιτς, Σπάχιτς, Κολάτσινατς, Μπέτσιτς, Πιάνιτς, Μισίμοβιτς (74΄Μεντούντζανιν), Ντζέκο, Μουίντζα (66΄Ιμπίσεβιτς), Λούλιτς, Χαΐροβιτς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ/ΒΟΗΘΟΙ: Ακουιλάρ / Τόρες, Ζούμπα, Χαϊμούντι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 25΄Ρόχο / 63΄Σπάχιτς

ΘΕΑΤΕΣ: 74.896

ΓΗΠΕΔΟ: Μαρακανά

MVP: Λιονέλ Μέσι

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16/06/2014 - 03:43