Η Γερμανία διέσυρε τη Βραζιλία με 7-1 και πάει στον τελικό (vid)

Η Γερμανία στον ημιτελικό σκόρπισε τη Βραζιλία μέσα στο σπίτι της. Το ντροπιαστικό 7-1 που έφερε η Βραζιλία κόντρα στην Γερμανία, είναι η πιο θλιβερή νύχτα της χώρας του καφέ, μετά την ήττα σοκ στον τελικό του 1950 και την κατάκτηση του Μουντιάλ από την Ουρουγουάη.

Οι Βραζιλιάνοι θα ζήσουν ένα μαύρο βράδυ απόψε, καθώς η Σελεσάο γνώρισε την πιο βαριά ήττα στην Ιστορία της μέσα στο ίδιο της το σπίτι από τους Γερμανούς, οι οποίοι τους διέσυραν με 8-1. Επιπροσθέτως, σήμερα η κάτοχος 5 Μουντιάλ έχει σπάσει δύο αρνητικά ρεκόρ, το ένα εκ των οποίων δεν θα πίστευε ποτέ κανείς ότι θα έχει το όνομά της. Το μεγαλύτερο πάντως κατόρθωμα, είναι ότι πλέον η μαύρη νύχτα της 16ης Ιουλίου του 1950, δεν θα είναι πια η πιο θλιβερή μέρα στο Βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο, καθώς το σημερινό αποτέλεσμα ξεπερνά κάθε όριο.

Πρόκειται για την πιο βαριά ήττα στην Ιστορία της Βραζιλίας. Η πιο βαριά ήττα προπολεμικά ήταν το 6-0 κόντρα στη Σελέστε το 1920, ενώ με το ίδο σκορ είχε ηττήθει και το 1940 από την Αργεντινή. Μεταπολεμικά, το βαρύ 4-2 στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ελβετίας, κόντρα στην Ουγγαρία του Φέρεντς Πούσκας το 1954, μοιάζει ένα τίποτα μπροστά στο σημερινό αποτέλεσμα. Επιπλέον σήμερα η Βραζιλία έγινε η μόνη ομάδα που δέχτηκε 7 γκολ σε ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.

brazil_germany3.jpg

Η ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου έχει γραφτεί με πάμπολλες μεγάλες στιγμές. Αυτό που έκαναν οι Γερμανοί στον ημιτελικό του 20ού Μουντιάλ, απέναντι στη Σελεσάο και μάλιστα μέσα στο σπίτι της φαντάζει ως η πιο φανταχτερή όλων των εποχών.

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία! Πέντε γκολ στα 29 πρώτα λεπτά και επτά συνολικά σημείωσε η γερμανική ταξιαρχία και βύθισε σε πένθος ένα ολόκληρο έθνος. Διακόσια εκατομμύρια Βραζιλιάνοι είδαν ζωντανά, μπροστά στα μάτια τους, το... τέλος του κόσμου.

Από το 29ο λεπτό, όταν ο Κεντίρα σημείωσε το 5-0, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, ουσιαστικά πριν καλά καλά ν αρχίσει. Η γερμανική σχολή έριξε στο καναβάτσο τη βραζιλιάνικη, η οποία με τη λήξη του θλιβερού γι αυτήν ημιτελικού, πρέπει ήδη να αναθεωρεί πολλά για το ποδόσφαιρο της σύγχρονης ιστορίας της. Οι Καριόκας το έχουν ξανακάνει, άλλωστε, όταν το 1950 ήπιαν για πρώτη φορά το πιο πικρό ποτήρι από την Ουρουγουάη και μάλιστα μπροστά σε 200 χιλιάδες οπαδούς τους. Ανασυγκροτήθηκαν και το 1958 κατέκτησαν το ολόχρυσο «Ζιλ Ριμέ» για πρώτη φορά.

Από την άλλη, η Γερμανία μπορεί να υπερηφανεύεται, όχι μόνο για τη μεγαλύτερη ταπείνωση της Βραζιλίας, αλλά και για το παρατεταμένο χειροκρότημα 60 και πλέον χιλιάδων οπαδών της Σελεσάο, που υποκλίθηκαν στο ποδοσφαιρικό μεγαλείο της Νασιοναλμανσάφτ και στον Κλόζε. Ο Γερμανοπολωνός στράικερ κάνοντας το 2-0 στο 23ο λεπτό, ξεπέρασε το Βραζιλιάνο Ρονάλντο κατακτώντας το Εβερεστ των κορυφαίων σκόρερ των Μουντιάλ. Εφτασε τα 16 γκολ και φιλοδοξεί στον τελικό να διευρύνει το επίτευγμά του... Το γκολ του Όσκαρ στο 90΄μπορεί να θεωρείται της τιμής αλλά δεν είναι ικανό να παρηγορήσει τους Βραζιλιάνους.

Η κορυφαία 5αδα σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

1. Μίροσλαβ Κλόζε 16

2. Ρονάλντο 15 

3. Γκερντ Μίλερ 14

4. Τζαστ Φονταίν 13

5. Πελέ 12

ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ 1-7

ΣΚΟΡΕΡ: 90΄Οσκάρ / 11΄Μίλερ, 23΄Κλόζε, 24΄,26΄Κρος, 29΄Κεντίρα, 69΄, 79΄Σούρλε

ΓΗΠΕΔΟ: «Μινεϊράο»

ΘΕΑΤΕΣ: 58.170

MVP: Τόνι Κρος


brazil_germany2.jpg


Με περισσότερη ζωηράδα από την Βραζιλία ξεκίνησε ο πρώτος ημιτελικός του 20ου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η οικοδέσποινα μόλις στο 3ο λεπτό έδειξε τις απειλητικές της διαθέσεις με τον Μαρσέλο να βρίσκει λόγο ελεύθερο χώρο εκτός περιοχής και να δοκιμάζει το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας με τον Νόιερ να μην ανησυχεί. Μέχρι το δεκάλεπτο η Γερμανία κατάφερε όχι απλά να ισορροπήσει το παιχνίδι αλλά να βρεθεί και μπροστά στο σκορ. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Τόνι Κρος, στο 11΄, ο Τόμας Μίλερ βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην μικρή περιοχή και πλάσαρε για να κάνει από νωρίς το 0-1.

Στο 23΄ξεκίνησε η κατάρρευση της Βραζιλίας. Ο Κλόζε βρέθηκε στην περιοχή και με διπλή προσπάθεια και ενδιάμεσα απόκρουση του Σέζαρ, πλάσαρε για το 2-0. Ένα λεπτό αργότερα με την Σελεσάο να μην έχει ψυχολογία ο Τόνι Κρος τριπλασίασε τα τέρματα των Γερμανών με υπέροχο από την κορυφή για το 3-0. Στο 26΄ο ίδιος παίκτης (Τόνι Κρος) δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 4-0 και να καρφώσει στην καρδιά την Βραζιλία μέσα στο σπίτι της. Πριν την συμπλήρωση μισής ώρας τα Πάντσερ έκαναν 5 (!) τα τέρματά τους με δράστη τον Κεντίρα αυτή την φορά.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η Βραζιλία μπήκε πιο δυνατά με τον Παουλίνιο στο 52΄να βρίσκεται πολύ κοντά στο να μειώσει το σκορ αλλά ο Νόιερ και τα εκπληκτικά αντανακλαστικά του κράτησαν το μηδέν με διπλή απόκρουση.

Παρόλα αυτά οι Γερμανοί συνέχισαν στο ίδιο τροπάριο. Στο 69΄μετά από καλή κυκλοφορία ο Σούρλε πλάσαρε για το 6-0 με το μαρτύριο να μην έχει τελειωμό για την Σελεσάο. Δέκα λεπτά αργότερα (79΄) ήρθε η χαριστική βολή με τον Αντρέ Σούρε να πυροβολεί μέσα από την μικρή περιοχή στο παραθυράκι του Σέζαρ για το εκκωφαντικό 7-0 (!!!).

Στο 90΄ο Οσκάρ πέτυχε το γκολ της τιμής για την Σελεσάο στο φινάλε πλασάροντας από την μικρή τον καταπληκτικό Νόιερ για το τελικό 1-7 που έστειλε την Γερμανία στον μεγάλο τελικό.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Φελίπε Σκολάρι): Σέζαρ, Λουίζ, Φερναντίνιο, Μαρσέλο, Χουλκ (Παουλίνιο), Φρεντ (70΄Γουίλιαν), Οσκαρ, Ντάντε, Γκουστάβο, Μπερνάρντ, Μαϊκόν.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Χέβεντες, Χούμελς (46΄Μέρτεζάκερ), Κεντίρα (76΄Ντραξλερ), Σβαϊστάιγκερ, Οζίλ, Κλόζε, Μίλερ, Λαμ, Κρόος, Μπόατενγκ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ/ΒΟΗΘΟΙ: Μάρκο Ροντρίγκεζ (Μεξικό) / Μάρβιν Τορεντέρα, Μάρκος Κουιντάρο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 68΄Ντάντε

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -/-
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09/07/2014 - 02:58