Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας



Στον εισαγγελέα για διακίνηση ηρωίνης πέντε αθίγγανοι

Στον εισαγγελέα με κατηγορίες για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών οδηγούνται 5 αθίγγανοι, που συνελήφθηκαν χθες από την Αστυνομία, στην περιοχή Αγίας Τριάδας Καλαμάτας. Οι συλληφθέντες είναι τέσσερις άνδρες ηλικία 24, 32, 58 και 60 ετών και μια γυναίκα 60 ετών, οι οποίοι, σύμφωνα με την Αστυνομία αποτελούν μέλη εγκληματικής ομάδας.
Στην κατοχή τους οι αστυνομικού βρήκαν ποσότητα ηρωίνης βάρους 871,1 γραμμαρίων, δυο ζυγαριές ακριβείας και διάφορα αντικείμενα που σχετίζονται με την συσκευασία και τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Καλαμάτα – Κρήτη με το «Βιντσέντζος Κορνάρος»

Το ερχόμενο Σάββατο 21 Ιουνίου, θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια του επιβατικού – οχηματαγωγού «Βιντσέντζος Κορνάρος» για Καλαμάτα – Κρήτη και αντιστρόφως. Όπως ανακοινώθηκε το πλοίο θα αναχωρεί από την Κίσσαμο (Καστέλι) κάθε Σάββατο στις 2:30 μετά το μεσημέρι, θα φθάνει στα Κύθηρα στις 6:20 το απόγευμα και στην Καλαμάτα στις 11:40 το βράδυ. Από Καλαμάτα για Κρήτη θα αναχωρεί στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, θα φθάνει στα Κύθηρα στις 5:30 τα ξημερώματα και στην Κίσσαμο στις 9:50 το πρωί της Κυριακής.

Γιορτή για τους μαθητές από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών

Γιορτή για τους μαθητές, με την ευκαιρία λήξης του σχολικού έτους, οργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας. Η εκδήλωση θα αρχίσει σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Πάρκο του Λιμενικού Καλαμάτας και περιλαμβάνει θεατροπαιχνίδια, κατασκευές, εργαστήρια, τραγούδια, χορό και πολλές εκπλήξεις.

Συζήτηση για τα χημικά της Συρίας από την Πρωτοβουλία Πολιτών Καλαμάτας

Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα την καταστροφή και διάθεση των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, οργανώνει η Πρωτοβουλία Πολιτών Καλαμάτας. Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Οι οργανωτές καλούν τους πολίτες, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τις περιβαλλοντικές και αυτοδιοικητικές κινήσεις να συμμετέχουν.

Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ για τα χημικά της Συρίας

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, καλεί τους πολίτες το ΠΑΜΕ. Η συγκέντρωση θα γίνει αύριο στις 8:30 το βράδυ στο χώρο που βρίσκεται το Μνημείο των πεσόντων λιμενεργατών στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Συγκέντρωση για τα χημικά του πολέμου της Συρίας

Έντονη ανησυχία για τη σχεδιαζόμενη καταστροφή των χημικών όπλων του πολέμου της Συρίας στη Μεσόγειο Θάλασσα, εκφράζει η δημοτική κίνηση Καλαμάτας «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες». Σε ανακοίνωσή της καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν σε ενημερωτική συγκέντρωση που οργανώνει και θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, στην προκυμαία του λιμανιού της Καλαμάτας.

Το Εργατικό Κέντρο για τα χημικά της Συρίας

Να αποτρέψουν την απόρριψη των χημικών όπλων της Συρίας στη θάλασσα, ζητεί από τα υπουργεία Περιβάλλοντος, Εξωτερικών και Άμυνας το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Σε ανακοίνωσή του Εργατικό Κέντρο σημειώνει ότι η απόθεση των χημικών στη θάλασσα μπορεί να αποβεί μοιραία για τη Μεσόγειο, που είναι μια κλειστή και εξαιρετικά επιβαρυμένη θάλασσα, με σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, την αλιεία, τον τουρισμό. «Είναι απορίας άξιο, συνεχίζει η ανακοίνωση, γιατί χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Νορβηγία, το Βέλγιο, η Αλβανία, οι οποίες διαθέτουν εγκαταστάσεις για την αντιμετώπιση τέτοιων επικίνδυνων αποβλήτων και κάποιες από αυτές παρήγαγαν και πούλησαν στη Συρία τα επικίνδυνα τοξικά, έχουν αρνηθεί την καταστροφή τους εντός των συνόρων τους, επικαλούμενες έλλειψη υποδομών».

Κρούσματα καταρροϊκού πυρετού και στη Μεσσηνία

Κρούσματα καταρροϊκού πυρετού έχουν σημειωθεί σε ζώα και στη Μεσσηνία. Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση της Περιφέρειας, με την οποία δίδονται οδηγίες προς τους κτηνοτρόφους για τα μέτρα που θα πρέπει να λάβουν. Μέσω της Περιφέρειας, όπως έγινε γνωστό, θα διατεθούν 5 εκ. ευρώ για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ασθένειας.  Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:
- Ο καταρροϊκός πυρετός είναι ζωονόσος ιογενούς προέλευσης που μεταδίδεται με τα κουνούπια. Είναι κατ΄ εξοχήν νόσος του προβάτου που μπορεί να προσβάλει βοοειδή και αίγες.
- Ο ιός δεν  μεταδίδεται στον άνθρωπο ούτε από τα νοσούντα ζώα ούτε από τα προϊόντα των ζώων.
-Τα ζώα που επιζούν από τη νόσο αποκτούν φυσική ανοσία εφ΄ όρου ζωής. Στα προσβληθέντα κοπάδια μπορεί να παρατηρηθούν αποβολές και στειρότητα των αρσενικών.
-Τα μέχρι τώρα κρούσματα φαίνεται ότι ανήκουν σε ορότυπο με χαμηλή μεταδοτικότητα και θνησιμότητα (ελαφρά μορφή).
-Μέτρα πρόληψης και περιορισμού της νόσου συνίστανται τα εξής:
Ψεκασμός στάβλων  κάθε 7 μέρες με κατάλληλα  συνθετικά εντομοαπωθητικά.
Ψεκασμός αυτοκινήτων πριν και μετά τη φόρτωση των ζώων με εντομοαπωθητικά.
Για κάθε κρούσμα πρέπει να ενημερώνεται υποχρεωτικά το τμήμα Κτηνιατρικής και τα αγροτικά κτηνιατρεία στα τηλέφωνα  27210 95836 / 27210 95877 / 27230 22122 / 27240 22254

Ο ΚΑΙΡΟΣ
Γενικά αίθριος καιρός
Γενικά αίθριο καιρό, με πιθανές τοπικές νεφώσεις, προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 μέχρι 32 βαθμούς Κελσίου.



Σχετικές ειδήσεις της ημέρας από την ΕΡΑ Καλαμάτας ΕΔΩ και ΕΔΩ




Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54