Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

Ζημιές σε καλλιέργειες από χαλάζι

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε η χθεσινή χαλαζόπτωση σε καλλιέργειες σε διάφορες περιοχές του δήμου Παλαμά. Η χαλαζόπτωση ξεκίνησε το μεσημέρι, διήρκησε περίπου 20 λεπτά και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού, σιταριού, σε χωράφια με φακές και κρεμμύδια. Επλήγησαν καλλιέργειες στον Παλαμά, στον Αμπελώνα, στο Φύλλο, στο Ερμήτσι, στα Ορφανά, στην Ιτέα, στην Πασχαλίτσα. Η δημοτική αρχή, ο αγροτικός σύλλογος Παλαμά, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ζητούν την άμεση εκτίμηση της ζημιάς από τον ΕΛΓΑ και την καταβολή των αποζημιώσεων.

Ομαδικό εξώδικο προς τον ΟΑΕΕ από τους εμπόρους της Καρδίτσας

Έμποροι της Καρδίτσας ετοιμάζουν ομαδικό εξώδικο προς τον ΟΑΕΕ προκειμένου να σταματήσει η διαδικασία κατάσχεσης περιουσιακών τους στοιχείων, να παγώσουν τα χρέη και να διευθετηθεί το ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Ηλίας Αντωνίου σε δηλώσεις του στην τοπική εφημερίδα «Πρωινός Τύπος» απηύθυνε κάλεσμα στους συναδέλφους του να απευθυνθούν στα γραφεία του συλλόγου και από κοινού να προσφύγουν κατά του ασφαλιστικού τους φορέα. Αύριο ο κ. Αντωνίου θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των εμπορικών συλλόγων Σοφάδων, Παλαμά και Μουζακίου προκειμένου να δρομολογήσουν από κοινού ενέργειες.

Στην Αθήνα οι συνταξιούχοι της Καρδίτσας

Οι συνταξιούχοι του νομού Καρδίτσας θα συμμετέχουν στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Πέμπτη στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος με στόχο να εκφραστεί η αντίθεσή τους στα σχέδια για την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων. Καταγγέλλουν δε την κυβέρνηση ότι τους οδηγεί στην απόλυτη εξαθλίωση.

Συνεδριάζει την Πέμπτη το ΔΣ του ΕΒΕ Καρδίτσας

Συνεδριάζει την Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, στις 8 το βράδυ. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι, η ίδρυση αναπτυξιακής εταιρείας από το Επιμελητήριο, οι ενέργειες που έχουν γίνει για τη διοργάνωση της 13ης εμποροβιοτεχνικής έκθεσης Καρδίτσας, και η νομική κάλυψη των επιχειρηματιών – μελών του επιμελητηρίου που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εξόφληση των οφειλών τους προς τον ΟΑΕΕ.


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54