Eιδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

Κατά της καταστροφής των χημικών της Συρίας και το Δ.Σ. Μεσσήνης

Την αντίθεσή του στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο δηλώνει και το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης. Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην τελευταία του συνεδρίαση, το Σώμα επισημαίνει πως η σχεδιαζόμενη διαδικασία ενέχει περιβαλλοντικούς κινδύνους και θα πρέπει να εξευρεθεί άλλη μέθοδος εξουδετέρωσης. Τονίζεται επίσης ότι η περιοχή υδρόλυσης των χημικών είναι ευαίσθητο θαλάσσιο περιβάλλον και προτεραιότητα θα πρέπει να αποτελεί η προστασία του και όχι η υποβάθμισή του. «Η σχεδιαζόμενη ενέργεια θα επιφέρει άμεσες συνέπειες στον τουρισμό, στην υγεία των πολιτών και στην αλιεία και απαιτείται η λήψη μέτρων αποφυγής των αρνητικών επιπτώσεων, ενώ χαρακτηρίζονται καταδικαστέοι όσοι παράγουν και δημιουργούν τα χημικά όπλα», καταλήγει το ψήφισμα.



Συζήτηση για τα χημικά της Συρίας

από την Πρωτοβουλία Πολιτών Καλαμάτας

Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα την καταστροφή και διάθεση των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, οργανώνει η Πρωτοβουλία Πολιτών Καλαμάτας. Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Οι οργανωτές καλούν τους πολίτες, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τις περιβαλλοντικές και αυτοδιοικητικές κινήσεις να συμμετέχουν.

  • Συγκέντρωση και πορεία κατά της καταστροφής και απόθεσης των χημικών στη θάλασσα οργάνωσε χθες το βράδυ, στην Παραλία της Καλαμάτας, το ΠΑΜΕ.


Συγκέντρωση για τα χημικά του πολέμου της Συρίας

Έντονη ανησυχία για τη σχεδιαζόμενη καταστροφή των χημικών όπλων του πολέμου της Συρίας στη Μεσόγειο Θάλασσα, εκφράζει η δημοτική κίνηση Καλαμάτας «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες». Σε ανακοίνωσή της καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν σε ενημερωτική συγκέντρωση που οργανώνει και θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, στην προκυμαία του λιμανιού της Καλαμάτας.



Στην Αθήνα για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων

Πανελλαδική διαμαρτυρία στην Αθήνα έχουν προγραμματίσει για την ερχόμενη Πέμπτη στις 6 το απόγευμα οι οργανώσεις των συνταξιούχων (ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟ – ΟΣΕ – ΟΑΕΕ – ΝΑΤ – ΟΤΑ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ).

Το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας καλεί τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση. Για τη μετάβαση στην Αθήνα θα δρομολογηθούν ειδικά λεωφορεία, που θα αναχωρήσουν την Πέμπτη στις 2 μετά το μεσημέρι από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας .  

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας 27210-90411 και 27210-80656.

Το κόστος συμμετοχής είναι10 ευρώ.





Συγκέντρωση κτηνοτρόφων στην Τρίπολη

Σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης, την Τετάρτη στις 9 το βράδυ, καλεί τους κτηνοτρόφους η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση. Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥ απαιτεί να γίνουν ψεκασμοί σε όλους τους στάβλους, να γίνουν αεροψεκασμοί, να χορηγηθούν ζωοτροφές στα κοπάδια που βρίσκονται σε καραντίνα, να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι για τις απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο και να στελεχωθούν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες και τα περιφερειακά κτηνιατρεία.



Ενημέρωση για τον καταρροϊκό πυρετό

Ενημερωτικές συναντήσεις για τον καταρροϊκό πυρετό των ζώων θα γίνουν αύριο και την Τετάρτη στην Καλαμάτα και την Κυπαρισσία.

Οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, που οργανώνουν τις συναντήσεις καλούν τους κτηνοτρόφους, του κτηνιάτρους τους κρεοπώλες και τους μεταφορείς ζώων, να συμμετέχουν για να ενημερωθούν για τους τρόπους αντιμετώπισης των συνεπειών της ζωονόσου.



Παρουσίαση του προγράμματος

του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Συνέντευξη Τύπου θα δώσουν αύριο στο Υπουργείο Πολιτισμού στην Αθήνα ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και η διευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Χορού Βίκυ Μαραγκοπούλου. Στη συνέντευξη θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας που θα γίνει από τις 17 μέχρι τις 24 Ιουλίου.



«Το Τερατώδες Είδωλο της Ευρώπης»

Το βιβλίο του Μεσσήνιου πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Κώστα Γουλιάμου, “Το Τερατώδες Είδωλο της Ευρώπης”  θα παρουσιαστεί την Πέμπτη στις 8 το βράδυ, στο ξενοδοχείο “Rex” στην Καλαμάτα.

Η παρουσίαση θα γίνει από τον καθηγητή, πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, τον πρόεδρο του Συμβουλίου του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου καθηγητή Πάνο Καζάκο και τον δημοσιογράφο Ηλία Μπιτσάνη.

Την εκδήλωση διοργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ενώ παρών αναμένεται να είναι και ο συγγραφέας του βιβλίου Κώστας Γουλιάμος.



Ο Βιολάρης τραγουδά στην Καλαμάτα

Συναυλία στο αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας θα δώσει σήμερα ο Μιχάλης Βιολάρης. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 9 το βράδυ.



Καλαμάτα – Κρήτη με το «Βιντσέντζος Κορνάρος»

Το ερχόμενο Σάββατο 21 Ιουνίου, θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια του επιβατικού – οχηματαγωγού «Βιντσέντζος Κορνάρος» για Καλαμάτα – Κρήτη και αντιστρόφως. Όπως ανακοινώθηκε το πλοίο θα αναχωρεί από την Κίσσαμο (Καστέλι) κάθε Σάββατο στις 2:30 μετά το μεσημέρι, θα φθάνει στα Κύθηρα στις 6:20 το απόγευμα και στην Καλαμάτα στις 11:40 το βράδυ. Από Καλαμάτα για Κρήτη θα αναχωρεί στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, θα φθάνει στα Κύθηρα στις 5:30 τα ξημερώματα και στην Κίσσαμο στις 9:50 το πρωί της Κυριακής.



ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Όχι» νέο «χαράτσι» στον αθλητισμό

Την έντονη αντίθεσή της στην επιβολή νέων «χαρατσιών» στους αθλητές και τα ερασιτεχνικά σωματεία καλαθοσφαίρισης, εκφράζει η  ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ. Αφορμή για τη σχετική καταγγελία είναι απόφαση της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου) και της Ομοσπονδίας Μπάσκετ σύμφωνα με την οποία θα πληρώνουν για την αίτηση εγγραφής 15€ (από 0,3), για παράβολο μεταγραφής 20€ (από 15), για προμήθεια Φ.Α. 10€ (από 5) και  για κάθε ανανέωση 10€ ανά αθλητή (πριν ήταν μηδενικό το κόστος).

Το ΚΚΕ καλεί την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ  και την  Ομοσπονδία Μπάσκετ:

• Άμεσα να πάρουν πίσω αυτό το «χαράτσι» που στέλνει στον πάγκο σωματεία και αθλητές.

• Τα σωματεία και οι αθλητές να συγκροτήσουν επιτροπή αγώνα, η οποία να δώσει «τάπα» σε αυτήν την απόφαση.

• Μακριά από παραγοντισμούς και καπελώματα, τα σωματεία να παλέψουν μαζί με τους αθλητές και τους εργαζόμενους για την ανατροπή αυτής της απόφασης.



Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός σήμερα

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα. Οι άνεμοιθα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 μέχρι 31βαθμούς Κελσίου. 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54