Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΣΥΛΛΗΨΗ 44ΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Έναν 44χρονο Έλληνα συνέλαβαν στον Αετό Φλώρινας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών για παράνομη απασχόληση δύο μη νόμιμων μεταναστών, υπηκόων Αλβανίας 29 και 22 χρονών αντίστοιχα. Συγκεκριμένα οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, απασχολούνταν παράνομα σε επιχείρηση εμπορίας δασικών προϊόντων του 44χρονου ημεδαπού στον Αετό Φλώρινας, χωρίς να κατέχουν την απαιτούμενη από το νόμο άδεια. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

ΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ: ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Επαγγελματικός Προσανατολισμός:Μηχανογραφικό & Επαγγέλματα του Μέλλοντος» που διοργάνωσε ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στην Φλώρινα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας. Στόχος της ημερίδας, που απευθυνόταν σε μαθητές Λυκείου, υποψηφίους Πανελληνίων, γονείς και εκπαιδευτικούς, ήταν να αναλυθούν όλα εκείνα τα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει ο κάθε ενδιαφερόμενος για την εύστοχη επιλογή σπουδών και επαγγέλματος. Δεδομένα όπως: Αναλυτική περιγραφή όλων των τμημάτων του νέου μηχανογραφικού δελτίου. Παράλληλα έγινε πλήρη ανάλυση των Στρατιωτικών σχολών, της Αστυνομικής ακαδημίας, τα νέα επαγγελματικά δικαιώματα των σχολών μετά το σχέδιο Αθηνά και πλήρη ανάλυση του Νέου Λυκείου. Στο πλαίσιο της ημερίδας αναφέρθηκαν νέες έρευνες για τους αποφοίτους των τμημάτων και την αγορά εργασίας και οι νέες εγκυκλίους πανελληνίων εξετάσεων (μετεγγραφές, ειδικές κατηγορίες, αθλητές, σοβαρές παθήσεις, κτλ) καθώς και το δεύτερο μηχανογραφικό για τα πανεπιστήμια της Κύπρου και όλες τις αλλαγές στο νέο μηχανογραφικό δελτίο. Όλα αυτά αναπτύχθηκαν αναλυτικά από τον σύμβουλο σταδιοδρομίας της εταιρείας Employ κ. Κότιο Κωνσταντίνο, υποψήφιο Διδάκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συγγραφέα της σειράς βιβλίων ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΟΤΑΝ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΑΙΣΩΠΟ»

Με μια δροσερή παράσταση υποδέχτηκαν το καλοκαίρι τα παιδιά της παιδικής Θεατρικής Σκηνής του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» καθώς με γνώμονα την καρδιά παρουσίασαν χθες στην αίθουσα θεάτρου του Συλλόγου «4 και 1 μύθους του Αισώπου και τον «Μικρό Πρίγκιπα» με τίτλο «Όταν ο Μικρός Πρίγκιπας συνάντησε τον Αίσωπο» . Την παράσταση παρακολούθησε πλήθος κόσμου που έμεινε ενθουσιασμένο από την θεατρικότητα των παιδιών και την απλότητα με την οποία παρουσίασαν τους μύθους του Αισώπου στόχος του οποίου είναι να καυτηριάσει τα κακώς κείμενα και να διδάξει το λαό. Αιώνες μετά, ο Αντουάν ντε Σαιντ – Εξυπερύ, δια στόματος του Μικρού Πρίγκιπα, κάνει βαθυστόχαστες και ιδεαλιστικές παρατηρήσεις σχετικά με τη ζωή και την ανθρώπινη φύση όπως το ότι "Δε βλέπεις καθαρά παρά μόνο μέσα από την καρδιά!" . Τα μάτια της καρδιάς και τα παιδιά της θεατρικής παράστασης παρουσίασαν με το δικό τους τρόπο τις πιο αντιπροσωπευτικές μορφές του κακού όπως η βία, η απάτη, η αυθαιρεσία, η προδοσία, η ματαιοδοξία, η αλαζονεία, η ψευδολογία, η πονηριά και η πλεονεξία. Την προσπάθεια αυτή των παιδιών όλο το χρόνο στηρίζουν η Υπεύθυνη του Θεατρικού Εργαστηρίου Ξένια Καϊμάρα και οι Δάσκαλοι του Θεατρικού Εργαστηρίου Άννα Κέρλοβα, Σοφία Τασχουνίδου και Γιώργος Ψωμαδάκης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ

Το νέο της βιβλίο «Θάνατος με χείλη Κόκκινα» παρουσιάζει η Αγγελική Νικολούλη στην Φλώρινα σήμερα Δευτέρα 16 Ιουνίου. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τις εκδόσεις «Καστανιώτη», το βιβλιοπωλείο «Η Γωνιά» και το Μορφωτικό Τμήμα - Όμιλος Βιβλίου του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης». Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα θεάτρου του συλλόγου Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».

3ος ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΦΙΛΩΤΑ

Τον 3ο Ανώμαλο Δρόμο Υγείας 10χλμ «Σολού Ντερέ» διοργάνωσε χθες με επιτυχία η Οργανωτική Επιτροπή του Φιλώτα σε συνεργασία με τους επτά συλλόγους ΕΜΑΣ Θύελλα, Εύξεινος Λέσχη, Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος, Σύλλογος Θρακιωτών, Σύνδεσμος Γυναικών, Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πληττομένων και Αθλητικός Σύλλογος "Αριστέας".
Ο αγώνας των 10 χλμ ακολούθησε μια υπέροχη διαδρομή η οποία για ένα μεγάλο διάστημα ήταν δίπλα στον ποταμό Σολού από όπου προκύπτει κ η ονομασία της διοργάνωσης! Παράλληλα με τον παραπάνω αγώνα διεξήχθη περιπατητικός δρόμος 4χλμ και παιδική διαδρομή 1 χλμ. Στο τέλος των αγώνων όλοι οι συμμετέχοντες βραβεύτηκαν με μετάλλιο.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54