Απεβίωσε η Λένα Δουκίδου

Έφυγε σήμερα από τη ζωή η αγωνίστρια της Αριστεράς και της Δημοκρατίας, μέλος της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Εργαζομένων στα ΜΜΕ, δημοσιογράφος και συγγραφέας, Λένα Δουκίδου. Η παρουσία της κοσμούσε την οργάνωσή μας και ήταν πάντα ενεργή και μαχητική. Ξεχώριζε για τη γλυκύτητα του χαρακτήρα της αλλά και για την αποφασιστικότητά της στην υπεράσπιση των αξιών της Αριστεράς.

Η Λένα Δουκίδου, γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, απόφοιτος του Ιστορικού Τμήματος του ΑΠΘ, εντάχθηκε από τα φοιτητικά χρόνια της στον αντιδικτατορικό αγώνα μέσα από τις γραμμές της Δημοκρατικής Άμυνας και συνελήφθη τον Ιούνιο του 1968.
Η δημοσιογραφική διαδρομή της ήταν πλούσια αλλά και διακριτή, πάντα σύμφωνη με τις αξίες της Αριστεράς, της δημοσιογραφικής εγκυρότητας και της αγωνίας για την αλλαγή της κοινωνίας. Πρωτοστάτησε στους αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, ιδιαίτερα των νέων, ενώ υπήρξε μαχητική συνδικαλίστρια και μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Μεγάλη ήταν ακόμη η συνεισφορά της στο φεμινιστικό κίνημα ενώ τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιήθηκε έντονα στο κίνημα κατά της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού, όντας μέλος της επιτροπής αγώνα.
Εργάστηκε σε αθηναϊκές εφημερίδες όπως Καθημερινή, Ελευθεροτυπία, Βήμα, και στην τηλεόραση (ΕΡΤ) ενώ κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συμμετείχε στην εκδοτική ομάδα του πρώτου τεύχους του περιοδικού Αντί. Στη συγγραφική δραστηριότητά της περιλαμβάνονται τα βιβλία «Πώς Φτάσαμε στη Δικτατορία του ’67» (2012), αλλά και τα μυθιστορήματα «Πάντα λίγο νωρίς» – για τον σύγχρονο κόσμο της επικοινωνίας – και «Η Έλσα και οι Άλλοι» – ένα βλέμμα προς το τεχνολογικό αύριο.
Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Εργαζομένων στα ΜΜΕ αποχαιρετά τη Λένα Δουκίδου με σεβασμό και συγκίνηση.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54