Χριστούγεννα με μάσκα: Νέα μέτρα σε ισχύ από την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου

Σε ισχύ τίθενται από το πρωί της Παρασκευής 24 Δεκεμβρίου τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά τις εισηγήσεις των ειδικών για τον περιορισμό του κορονοϊού μετά και την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον με τα Χριστούγεννα να μην πραγματοποιούνται όπως πολλοί είχαν προγραμματίσει.
Μάσκες παντού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ειδικές μάσκες ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ, ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων για τις γιορτές και αλλαγή στα τεστ για κορονοϊό για όσους εισέρχονται στην Ελλάδα. 

Τα πρόστιμα για τους παραβάτες είναι τσουχτερά.

Στα πρόστιμα αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά την επίσημη ανακοίνωση για τα νέα μέτρα: «Δεν άλλαξε ποτέ. Τα διοικητικά πρόστιμα υπήρχαν. Είχε αλλάξει ότι είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Τώρα που υπάρχει συγχρωτισμός παντού, είναι υποχρεωτικό (σ.σ. το μέτρο) παντού. Άρα ισχύει κανονικά και το διοικητικό πρόστιμο. Δεν έχει αλλάξει».

Το πρόστιμο που προβλέπεται στα φυσικά πρόσωπα που δεν φορούν μάσκα ανέρχεται στα 150 ευρώ, όπως είχε διαμορφωθεί σχετικά το 2020.