Η στιγμή της “επίσκεψης” των αναρχικών στο studio του Kontra για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

Η στιγμή της “επίσκεψης” συλλογικότητας αναρχικών στο studio του Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη για τις 52 μέρες απεργία πείνας του Γιώργου Μιχαηλίδη

Εδώ και 50 μέρες ο Γιάννης Μιχαηλίδης κάνει απεργία πείνας και διεκδικεί να αφεθεί ελεύθερος από τις φυλακές αφού, όπως τονίζει, είναι κάτι που το δικαιούται εδώ και επτά μήνες.

Συμπαράσταση στον Γιάννη Μιχαηλίδη έχουν εκφράσει μια σειρά οργανώσεις του αναρχικού και αυτόνομου χώρου, κόμματα της αριστεράς και άλλοι φορείς.

Ο ίδιος, αν και είναι σε δύσκολη κατάσταση, έγραψε επιστολή σε σχέση με το δίκαιο του αιτήματός του. Ανάμεσα σε άλλα ο Γιάννης Μιχαηλίδης αναφέρει: «εν μέσω της απεργίας μου έχουν αποφυλακιστεί πρόωρα ο δολοφόνος του Αλέξανδρου, ένας εκ των δολοφόνων του Ζακ που έβγαλε τόσο φυλακή όσο διάστημα κάνω εγώ απεργία πείνας και ο βιαστής Φιλιππίδης με το απίθανο σκεπτικό ότι δεν κινδυνεύουν τα υποψήφια θύματα επειδή είναι πλέον γνωστός για τις πράξεις του και θα τον αποφεύγουν.

Και εγώ που συμπλήρωσα τα 3/5 της ποινής μου εδώ και 7 μήνες “δεν έχω σωφρονιστεί ακόμα καθώς δεν έχει περάσει ικανό χρονικό διάστημα” κατά τα εισαγγελικά σκεπτικά! Αμετανόητοι δολοφόνοι απολαμβάνουν αυτό που παλεύω να κερδίσω εδώ και 50 ημέρες ρισκάροντας τη ζωή μου, αυτό που δικαιούμαι εδώ και 7 μήνες, την ελευθερία».

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του Γ. Μιχαηλίδη, ο απεργός πείνας δεν ζητεί να απαλλαγεί από την ποινή αλλά να εκτίσει το υπόλοιπό της, υπό όρους

«Πλέον δεν είμαστε στα όρια της αντοχής. Τα έχουμε ξεπεράσει» δήλωσε στο Κόκκινο 105,5 και στην Αλέκα Ζουμή ο συνήγορος υπεράσπισης του αναρχικού κρατούμενου Γιάννη Μιχαηλίδη, Γιώργος Κακαρνιάς, αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας που έχει εμφανίσει ανησυχητικά συμπτώματα, όπως πόνο στα νεφρά και προβλήματα στην καρδιά και σε άλλα όργανα.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι έπειτα από αίτημα της υπεράσπισης στο συμβούλιο Εφετών, ορίστηκε συζήτηση για τις 27 Ιουλίου. Την ίδια ώρα, ο κρατούμενος δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την απεργία πείνας.

Τέλος, ο κ. Κακαρνιάς διευκρίνισε ότι αίτημα δεν είναι να απαλλαγεί ο Μιχαηλίδης από την ποινή αλλά να εκτίσει το υπόλοιπο υπό όρους και επισήμανε ότι ο απεργός πείνας «κάνει αγώνα με το έσχατο μέσο που έχει ένας κρατούμενος. Είναι δεδομένο ότι πιστεύω ότι το αίτημα θα γίνει δεκτό. Δεν έχουμε άλλο τρόπο''

Πηγή: kontranews.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13/07/2022 - 16:19