EURACTIV: Η ΑΔΑΕ επιβεβαίωσε την παρακολούθηση Κύρτσου και Τέλλογλου από την ΕΥΠ – Ο Ντογιάκος επιχείρησε να μπλοκάρει την έρευνα

Κλιμάκιο της ΑΔΑΕ επισκέφθηκε την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Cosmote, όπου και διαπιστώσε την παρακολούθηση του Γ. Κύρτσου και του Τ. Τέλλόγλου από την ΕΥΠ, ύστερα από αίτημα που είχαν καταθέσει οι ίδιοι στην Αρχή. Κατά την διενέργεια του ελέγχου, ωστόσο, η ΑΔΑΕ αντιμετώπισε δυσκολίες τις οποίες φαίνεται να επέφερε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, που αξιολόγησε τον έλεγχο ως παράνομο και προσπάθησε να τον σταματήσει.

 

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Euractiv, κλιμάκιο της ΑΔΑΕ επισκέφθηκε την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Cosmote.

Η ΑΔΑΕ διενεργούσε έλεγχο μετά από αιτήματα που υπέβαλαν ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, οι οποίοι ήθελαν να μάθουν αν παρακολουθούνται από την ΕΥΠ.

Σύμφωνα με το Eurativ ο έλεγχος επιβεβαίωσε ότι και οι δύο ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, αλλά οι σαφείς λόγοι και πάλι δεν αποκαλύφθηκαν καθώς οι επισυνδέσεις γίναν για λόγους «εθνικής ασφάλειας». Μάλιστα τονίζεται πως «η ανεξάρτητη αρχή αντιμετώπισε δυσκολίες κατά τη διενέργεια του ελεγκτικού ελέγχου».

Αυτές τις δυσκολίες φαίνεται να τις επέφερε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, αξιολογώντας τον έλεγχο ως παράνομο. «Αρκετές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας, μετά από συνεννόηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο, επιχείρησε να σταματήσει τον έλεγχο αμφισβητώντας την αρμοδιότητα της αρχής» τονίζει το Euractiv.

«Οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ αντέδρασαν επικαλούμενοι τη συνταγματική τους αρμοδιότητα και επέμειναν στον έλεγχο. Η εταιρεία τους ενημέρωσε ότι θα επικοινωνήσει με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, για οδηγίες. Οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ ενημερώθηκαν τότε ότι η διαδικασία είναι παράνομη».

Οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ φέρονται να επέμειναν στη διενέργεια του ελέγχου και συνέχισαν.