Διαμαρτυρία των Εποχικών Πυροσβεστών

Tο Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ

Παρακολουθήσαμε με προσοχή την απάντηση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, κου Ευάγγελου Τουρνά, στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κα Χαρά Καφαντάρη, και η αλήθεια είναι πως δε μας έκανε σοφότερους.

Ο κος Τουρνάς απέφυγε εντέχνως να απαντήσει στα καίρια ερωτήματα που έθεσε η κα Καφαντάρη και κυρίως στο θέμα των ηλικιακών κριτηρίων. Να θυμίσουμε στον κο Υφυπουργό πως με δήλωσή του στις 12/12/2022 από τα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου είχε διαμηνύσει πως το 2023 θα εκδοθεί προκήρυξη 500 Πυροσβεστών οι οποίοι θα εργάζονται σε 12μηνη βάση και θα προέρχονται από τη δεξαμενή των Εποχικών Πυροσβεστών. Ο ίδιος προ ολίγων ωρών δήλωσε πως δεν υπάρχει στα σχέδια της Κυβέρνησης τέτοια πρόθεση.

Επιπρόσθετα, ο κος Υφυπουργός δήλωσε πως το σύνολο των Εποχικών Πυροσβεστών έχει λάβει ένα πλήρες(!) πακέτο Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ). Προφανώς εννοεί τα παλαιά άρβυλα Ελληνικού Στρατού, τα γάντια που δεν πληρούν τις προδιαγραφές για δασοπυρόσβεση, τη μάσκα προστασίας αναπνοής που δε λάβαμε ποτέ και το ακατάλληλο κίτρινο κράνος των 3€ που συνεχίζουν να έχουν οι οδηγοί αφού μόνο οι μάχιμοι έλαβαν μόλις πέρσι κράνος δασικού τύπου.

Τέτοιου είδους τακτικές δείχνουν τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης προς τον θεσμό των Εποχικών Πυροσβεστών. Καλούμε όλα τα μέλη μας και άπαντες Εποχικούς Πυροσβέστες σε συσπείρωση και  εγρήγορση, καθώς θα υπάρξει ενημέρωση για τις ενέργειές μας.