Εκεί πηγαίνουν τα σπίτια που χάνουν οι πολίτες, η περιουσία που τους αρπάζουν

Υπάρχουν εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων, οι οποίες προορίζονται για να διαχειριστούν μεγάλο όγκο περιουσιακών στοιχείων και ακινήτων εκ μέρους ενός κέντρου εξουσίας, σύμφωνα με εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ.

Μία από αυτές είναι η BlackRock.

Πρόκειται για μια πολυεθνική επενδυτική εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη η οποία ιδρύθηκε το 1988. Με περισσότερα από 10 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, η BlackRock χαρακτηρίζεται ως μια από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές εταιρείες όλων των εποχών.

Ξεκίνησε από μικρή εταιρεία και με την κατάλληλη ώθηση και με τα χρόνια, η BlackRock έγινε ένας χρηματοοικονομικός γίγαντας των διεθνιστών στην διαχείριση περουσιακών στοιχείων. Στην παρούσα φάση, διαθέτει 70 γραφεία σε 30 χώρες και πελάτες σε τουλάχιστον, 100 χώρες.

Η ιστορία της BlackRock ξεκινά το 1988 όταν ο Λάρι Φινκ, ο Ρόμπερτ Καπίτο και η Σούζαν Βάγκνερ μαζί με μια μικρή ομάδα στελεχών αποχώρησαν από την First Boston Corporation για να ξεκινήσουν από το… μηδέν, όπως ισχυρίζονται, το δικό τους εγχείρημα.

Στο ξεκίνημά της, η BlackRock επικεντρώθηκε στην παροχή επενδυτικών υπηρεσιών σταθερού εισοδήματος σε θεσμικούς πελάτες. Τελικέ διεύρυνε τα πεδίο της, συμπεριλαμβάνοντας διάφορες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων και επενδυτικές στρατηγικές. Το 1999, η εταιρεία μπήκε στο χρηματιστήριο!

Το 2006, εξαγόρασε την Merrill Lynch Investment Managers, αυξάνοντας σε σημαντικό βαθμό τα υπό διαχείριση περιουσιακά της στοιχεία και διευρύνοντας το παγκόσμιο αποτύπωμά της.

Έπειτα αγόρασε την Barclays Global Investors το 2009, η οποία περιλάμβανε την επιχείρηση iShares ETF. Συνεπώς εδραιώθηκε ως κορυφαίος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων, τα οποία περνούν σε όλο και λιγότερα χέρια!!!

Ο ρόλος της «Aladdin» στην εκτόξευση της Blackrock

Η Aladdin είναι η πλατφόρμα διαχείρισης κινδύνων και κατασκευής χαρτοφυλακίου της BlackRock, Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα που συνδυάζει εξελιγμένα αναλυτικά στοιχεία, δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και προηγμένους αλγόριθμους, έτσι ώστε να «φακελώνει» αστραπιαία περιουσιακά στοιχεία και ό,τι άλλο χρειάζεται. Πλέον, το σύστημα Aladdin χρησιμοποιείται από χιλιάδες χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών, συνταξιοδοτικών ταμείων και ασφαλιστικών εταιρειών.

Ακόμα ένας παράγοντας που έδωσε ώθηση στην BlackRock είναι η δέσμευσή της για βιώσιμες επενδύσεις στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030.

Επομένως, οι πολίτες χάνουν τις περιουσίες τους από τα και τις τράπεζες και έπειτα η Blackrock διαχειρίζεται όλο και περισσότερα περιουσιακά στοιχεία εκ μέρους όσων αρπάζουν ακίνητα και όχι μόνο, μέχρι να έρθει η στιγμή που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μία παγκόσμια εξουσία θα αναλάβει τον έλεγχο.

Ο Λάρι Φινκ, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, παρουσιάζεται ως η κινητήρια δύναμη πίσω από την ανάπτυξη και την επιτυχία της Blakcrock.

Τι έχει δηλώσει;;;

 

«Η αβεβαιότητα στις αγορές δεν αρέσει.

Στις αγορές αρέσουν οι ολοκληρωτικές κυβερνήσεις, όπου καταλαβαίνεις τι υπάρχει εκεί έξω.

Ο εκδημοκρατισμός χωρών και οι δημοκρατίες είναι πολύ “ακατάστατες” και όπως γνωρίζουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχουν απόψεις που αλλάζουν από την μία στιγμή στην άλλη».