Χιλιάδες κόσμου στη μεγάλη συναυλία στα Προπύλαια κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Φοιτητικοί σύλλογοι των κατειλημμένων σχολών της Αθήνας απηύθυναν κάλεσμα στη μεγάλη συναυλία – διαμαρτυρία ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, στο οποίο ανταποκρίθηκαν χιλιάδες κόσμου, στέλνοντας ακόμα ένα ηχηρό «όχι» στα σχέδια της κυβέρνησης.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων των κατειλημμένων σχολών της Αθήνας στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα τους ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ, με live stand up comedy και δυνατό μουσικό line up, στέλνοντας ακόμη ένα ηχηρό «όχι» στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

 

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μαζική, αφού ο εξωτερικός χώρος της Πρυτανείας ήταν πλημμυρισμένος από κόσμο, με το πλήθος να ξεχύνεται και στο δρόμο της Πανεπιστημίου, με την ΕΛ.ΑΣ να αναγκάζεται να διακόψει τη διέλευση οχημάτων. Οι μουσικές και τα συνθήματα ηχούσαν μέχρι και τις πρωινές ώρες της Κυριακής.

Νέα συλλαλητήρια δρομολογούνται για την επόμενη Πέμπτη, με τους φοιτητές να απευθύνουν πρόσκληση για κοινό συντονισμό όλων των φοιτητικών συλλόγων, αλλά και να εκφράζουν τη στήριξή τους στον αγώνα αγροτών και άλλων εργαζομένων.