Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών καταγγέλλει τον ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα ανέργων

Τον ΟΑΕΔ καταγγέλλει ο Εμπορικός Σύλλογος Σερρών για την διαδικασία υποβολής προγράμματος του Οργανισμού.

Όπως αναφέρετε στην ανακοίνωση :

Ως Εμπορικός Σύλλογος Ν. Σερρών διαμαρτυρόμαστε έντονα και « καταγγέλλουμε» την διαδικασία υποβολής αίτησης στο site του ΟΑΕΔ  για συμμετοχή στο ¨Πρόγραμμα επιδότησης πρόσληψης 5000 ανέργων ηλικίας 25 έως 66 ετών¨  από Σερραικές Εμπορικές Επιχειρήσεις.

Η διαδικασία ξεκίνησε την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 από τις 12:00 έως 14:00 όπου οι Σερραικές Εμπορικές Επιχειρήσεις έπρεπε  να υποβάλουν αίτηση είτε οι ίδιες είτε  μέσω των λογιστικών τους γραφείων.

Λόγω του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής της αίτησης και λόγω της δυσκολίας μας ως απομακρυσμένος  Νομός ( κόμβος Σερρών, κόμβος Θεσσαλονίκης , κόμβος Αθηνών) καθυστέρησε πολύ η διαδικασία με αποτέλεσμα το πρώτο 10’λεπτο οι πρώτες 4000 θέσεις περίπου να καλυφθούν από επιχειρήσεις των Αθηνών λόγω της απευθείας πρόσβασης στον κόμβο των Αθηνών.

Λόγω της απόστασης και πάλι το σύστημα ¨έπεφτε¨ συνεχώς , δυσκολεύοντας τις Σερραικές εμπορικές επιχειρήσεις να υποβάλουν αίτηση με αποτέλεσμα οι θέσεις να καλυφθούν γρήγορα από άλλες περιοχές.

Απαιτούμε στο αμέσως επόμενο πρόγραμμα θα πρέπει να γίνει πιο « δίκαια» η κατανομή των θέσεων και μάλιστα προτείνουμε οι θέσεις να είναι πολύ περισσότερες και να κατανεμηθούν ανά Περιφερειακή Ενότητα ( πρώην Νομοί).

Προσκαλούμε την Ομοσπονδία μας ( ΟΕΣΚΑΜΘ) και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους μέλη της να διαμαρτυρηθούν έντονα και αυτοί με την σειρά τους στο Υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ για το συγκεκριμένο θέμα.

Εκδήλωση κατά της εξόρυξης χρυσού στη Σιντική

Ο Δήμος Σιντικής  σε συνεργασία με τους Ενεργούς Πολίτες  Ν. Σερρών, με αφορμή τηv υφιστάμενη  μεταλλευτική έρευνα και την προοπτική εξόρυξης χρυσού σε περιοχές του Νομού Σερρών, διοργανώνει Ενημερωτική Εκδήλωση, με θέμα:

ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ - ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,  ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014  ΩΡΑ 18:00

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι εκπρόσωποι της Επιστημονικής Κοινότητας με γνώση και εμπειρία στα μεταλλευτικά θέματα :

  κ. Τριανταφυλλίδης Γεώργιος, Δρ. Μεταλλειολόγος Μηχανικός,  Λέκτορας του Τμήματος Χημικών Μηχανικών Α.Π.Θ.

  κ. Παπαγεωργίου Απόστολος, Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων.

3η Ορεινή Ποδηλασία Μπέλες

Ο " Αθλος Μπέλες" διοργανώνει την 3η Ορεινή Ποδηλασία στο Μπέλες, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου,  με διαδρομές 50  και 20 χιλιομέτρων. Επίσης θα διεξαχθούν αγώνες δεξιοτήτων για παιδιά δημοτικού. Θα ξεκινήσουν στις 10.30 το πρωί.  Στις 11 το πρωί θα ξεκινήσει  ο 1ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος , 20, 10, 5 και 1 χιλιομέτρων. Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν και θα καταλήξουν στο Ακριτοχώρι. Την διοργάνωση έχουν η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Σιντικής και Θεσσαλονίκης.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54