ΕΡΑ Ζακύνθου: Συμμετοχή στην εργατική Πρωτομαγιά-Ομόφωνο ψήφισμα αγωνιζόμενων εργαζόμενων και αλληλέγγυων για συνέχιση του αγώνα μέχρι την πλήρη δικαίωση!

Με λίγη καθυστέρηση να ευχηθούμε καλό μήνα! Με τον φετινό Μάιο να σηματοδοτεί την δικαίωση-ως ένα βαθμό τουλάχιστον-του πολύμηνου αγώνα της ΕΡΤ και με την πρόσφατη εργατική Πρωτομαγιά να βρίσκει τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και τους αλληλέγγυους αυτού του αγώνα, από αισθητά, καλύτερη θέση, να διεκδικούν μια πραγματικά, δημόσια ραδιοτηλεόραση, με τις δομές, τα προγράμματα, το προσωπικό και τη δυναμική που υπήρχαν πριν το «μαύρο»!

Μια δυναμική που έγινε…ορμητικός χείμαρρος, με την ώθηση της αγωνιζόμενης κοινωνίας, κινούμενος (ο…χείμαρρος αυτός), κόντρα στο «ρεύμα», κόντρα στις εφαρμοζόμενες, από την προηγούμενη συγκυβέρνηση του «μαύρου», ακραίες νεοφιλελεύθερες-μνημονιακές πολιτικές και κόντρα στα ιδιωτικά ΜΜΕ, που είχαν αναλάβει και προσπαθούν ακόμα και με κάθε τρόπο, να κάνουν όλη τη…βρομοδουλειά!

Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι και οι αλληλέγγυοι της ελεύθερης και αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΑ Ζακύνθου, συμμετείχαμε, με τη δική μας διακριτή-από κάθε άποψη-παρουσία (με πανό, συνθήματα, τοποθετήσεις) και στη φετινή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και πιο συγκεκριμένα σε αυτή που πραγματοποιήθηκε από φορείς, συλλόγους και σωματεία (και με τη στήριξη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ), μπροστά από την Περιφερειακή Ενότητα του νησιού. Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα υπήρχε άλλη μια απεργιακή συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά από το τοπικό ΠΑΜΕ μπροστά από το παλιό εργατικό κέντρο.

Σε ότι αφορά τη συμμετοχή μας στην πρώτη συγκέντρωση, αυτή έχει να κάνει με πολύ συγκεκριμένους λόγους και κυρίως με το γεγονός, ότι εκεί υπήρχαν πολλοί-και σε μόνιμη βάση-αλληλέγγυοι στην πράξη και όχι στα…λόγια, του αγώνα που κάνουμε, καθώς και με την ευκαιρία που είχαμε και την οποία αξιοποιήσαμε κατάλληλα, να ασκήσουμε κριτική από τα αριστερά στην συνολική πολιτική της σημερινής συγκυβέρνησης!

Παράλληλα, απαιτήσαμε την πλήρη αποκατάσταση του αγώνα της ΕΡΤ και την επίσημη, με τη «βούλα» του νόμου, επαναλειτουργία της τοπικής ΕΡΑ, η οποία, όμως, ποτέ δεν σταμάτησε να εκπέμπει, έχοντας καταξιωθεί στη συνείδηση συναδέλφων και αλληλέγγυων σε όλη την Ελλάδα!     

Στην ΕΡΑ Ζακύνθου, πρόσφατα και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, σε μια μαζική συνέλευση αγωνιζόμενων εργαζόμενων και κυρίως, αλληλέγγυων, αποφασίσαμε ομόφωνα να συνεχίσουμε ακάθεκτοι τον αγώνα μέχρι την πλήρη δικαίωση! Μάλιστα, καταλήξαμε σε σχετικό ψήφισμα, το οποίο θα έχει και τις σχετικές υπογραφές, με σκοπό να δημοσιοποιηθεί άμεσα και να κοινοποιηθεί προς κάθε κατεύθυνση, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να πάρουν θέση, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ και ο κυβερνητικός βουλευτής του νομού και υφυπουργός Αθλητισμού!

Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση και με διάφορα προσχήματα, για παράδειγμα την σοβαρή έλλειψη τεχνικού προσωπικού στην ΕΡΑ Ζακύνθου, (γιατί λύσεις υπάρχουν πολλές και σχετικές εμπεριστατωμένες προτάσεις), να δεχτούμε οποιοδήποτε σενάριο…υπολειτουργίας, υποβάθμισης, σύμπτυξης με άλλες δομές και ουσιαστικά την…κατάργηση μας, με άγνωστη κατάληξη, από την σημερινή και αριστερή, (θέλουμε να πιστεύουμε) κυβέρνηση, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν μας αξίζει και δεν αποτελεί πραγματική δικαίωση…

Άλλωστε όσο οι «αιμοδότες μας» οι αλληλέγγυοι είναι με συγκινητικό τρόπο κοντά μας, εκφράζοντας ένα σημαντικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και ακροατών της ευρύτερης περιοχής στην οποία ακούγεται η ΕΡΑ Ζακύνθου, εμείς οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι, παρά το γεγονός ότι επαναπροσλαμβανόμαστε, είμαστε ηθικά υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ΕΡΤ και την τοπική ΕΡΑ, των ονείρων μας και της καρδιά μας!

Έχουμε ως πολύτιμη παρακαταθήκη τους προηγούμενους 23 περίπου μήνες, μετά το «μαύρο», που μάς οδήγησαν στο άσπρο, μόνο που αυτό, πρέπει να γίνει εντελώς διάφανο, λαμπερό και ολόλευκο!    

Φωτο αρχείου: από παλαιότερες κινητοποιήσεις και διάφορες εκδηλώσεις στον προαύλιο χώρο της ΕΡΑ Ζακύνθου, που πρόκειται να ξαναζήσει σύντομα ανάλογες στιγμές! 

Με τη σημαντική διαφορά, ότι τώρα, όλοι θα είναι ικανοποιημένοι για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, γιορτάζοντας το χαρούμενο γεγονός, αλλά και ανικανοποίητοι κιόλας και έτοιμοι για νέους αγώνες, αν άμεσα ή έστω σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, δεν επαναλειτουργήσει και «επίσημα» η τοπική ΕΡΑ, η οποία αποτελεί για αυτούς…το δεύτερο σπίτι τους, μια εστία αντίστασης, ένα βήμα έκφρασης και την εγγύηση για αληθινή τοπική-και όχι μόνο- ενημέρωση!



Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05/05/2015 - 14:13