Συνάντηση Τσίπρα - με Μάριο Ντράγκι (ΕΚΤ) στη Φρανκφούρτη

Συνάντηση με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θα έχει το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσία του υπεύθυνου του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη και του Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου του κόμματος Νίκου Παππά.Σύμφωνα με το naftemporiki.gr, αρχική ημερομηνία της συνάντησης ήταν η 18η Ιουνίου, ωστόσο ο κ. Τσίπρας την περασμένη Παρασκευή δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον κ. Ντράγκι με το οποίο του ζητούσε η συνάντηση να γίνει σήμερα Τρίτη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή το γεγονός συνδέεται και με τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, αφού αύριο Τετάρτη το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας θα πρέπει να αποφασίσει για το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον κ. Προβόπουλο.
Ο Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να γνωστοποιήσει στον κ. Ντράγκι την πάγια θέση του κόμματός του από το 2000 ότι ο Διοικητής της ΤτΕ πρέπει να επιλέγεται κατόπιν διαβούλευσης και με ευρεία πλειοψηφία.

Την Τετάρτη επίσης, ο επικεφαλής της ΕΚΤ θα έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, ενώ ο κ. Σόιμπλε θα δει τον Γιάννη Στουρνάρα μετά από επίσημη πρόσκληση που του απηύθυνε, πριν τρεις μήνες,  παρουσία του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Σταύρου Παπασταύρου.

Πηγή: Ναυτεμπορική


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54