© Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου των ΑΝΕΛ για την καταγγελία Χαϊκάλη (Βίντεο)

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, για την απόπειρα χρηματισμού των βουλευτών του προκειμένου να ψηφίσουν θετικά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Στ. Δήμα.

Να δώσει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση το οπτικοακουστικό υλικό που κατέγραψε ο Π. Χαϊκάλης τόνισε ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αναλάβει το κόστος να το δημοσιοποιήσει ο ίδιος.

Ο Π. Καμμένος, όπως ανέφερε γνώρισε τον μεσάζοντα στο γραφείο του Πρωθυπουργού και ότι ήταν στέλεχος της Deutsche bank αλλά και σύμβουλος της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, η οποία τον υπέδειξε για την υπόθεση των CDS. Ο Π. Καμμένος, υποστήριξε ότι το όνομά του είναι στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ φορούσε στην πρώτη συνάντηση κάμερα - ρολόι μέσω της οποίας καταγράφηκαν οι συνομιλίες. Όπως κατήγγειλε ο κ. Καμμένος, στην πρώτη συνάντηση ο μεσάζων τού έκανε την πρόταση έναντι χρημάτων να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Από τη δεύτερη συνάντηση υπάρχει καταγεγραμμένη σύντομη συνομιλία περίπου 15 λεπτών. Σε αυτή συμφωνήθηκε ένα ακόμη ραντεβού για «να δοθεί το ποσό των 700 χιλιαδες ώστε να ρυθμιστεί το δάνειο του κ. Χαϊκάλη και το υπόλοιπο ποσό να δοθεί σιγά σιγά με χρυσό».

«Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου εδόθη κατάθεση από τον κ. Χαϊκάλη και εδόθη μια δισκέτα. Το πρωτότυπο ρολόι κάμερα που έφερε την δισκέτα καταγραφης του υλικου έγινε δεκτό από τον κ. Ντογιάκο.

Προέτρεψε τον κ. Χαϊκάλη να συνεχίσει τις συζητήσεις. Κλείστηκε και δεύτερη συνάντηση. Στην πρώτη συνάντηση είδαμε ότι στο συγκεκριμένο τραπέζι είχε τοποθετήσει και άλλος μηχάνημα καταγραφής συνομιλίας. Και τζάμερ που απέτρεπε την μετάδοση τηλεφωνικής συνομιλίας μέσω κινητού. Ειδοποιήσαμε ότι θα γίνει και δεύτερη συνάντηση και καταγράψαμε πάλι την συνομιλία. Εκεί ειπώθηκε να δοθεί το ποσό των 700.000 ευρώ να ρυθμιστεί το δάνειο και τα υπόλοιπα να δοθούν σε χρυσό. Υπάρχουν συγκλονιστικά στοιχεία σε αυτό τον διάλογο.

Μόλις τελείωσε η συνάντηση έγινε πάλι συνάντηση με τον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο παρουσία Ντογιάκου και έγινε έκθεση εγχειρήσεως και του πρωτότυπου καταγραφέα και της δισκέτας αντίτυπο. Εχουμε και εμείς αντίγραφα και τα έχουμε καταθέσει στο εξωτερικό. Ο κ. Χαϊκάλης έδωσε αντίγραφο στον Λάκη Λαζόπουλο.

Αποφασίσθηκε να γίνει ειδική ομάδα της αστυνομίας για να συλληφθεί επ'αυτοφόρω ο μεσάζων με τα χρήματα.Συγκροτήθηκε ειδική ομάδα που πήγαν στο σπίτι του κ. Χαϊκάλη για να συλλάβουν τον μεσάζοντα. Δυο λεπτά πριν την συνάντηση ο μεσάζων το ακύρωσε και του είπε "καλά Χριστούγεννα και φεύγω".»


Το πρωτογενές υλικό είναι στην εισαγγελία, σύμφωνα με τον κ. Καμμένο.

«Δυο από τα αντίγραφα θα τα στείλω στον υπουργό Δικαιοσύνης και θα του ζητήσω να τα δώσει στην δημοσιότητα. Το δεύτερο θα το δώσω στον πρόεδρο της Βουλής για να ενημερωθούν οι αρχηγοί των κομματων. Αν η κυβέρνηση κάνει πίσω και δεν κάνει πραγματικότητα την απειλή της κας Βούλτεψη τότε θα αναλάβω προσωπικά το κόστος να το δημοσιοποιήσω. Ζητώ άδεια να προβάλλουμε εδώ ενώπιόν σας μέρος του υλικού», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Στη συνέχεια ο κ. Χαϊκάλης είπε ότι κατέγραψαν τα γεγονότα όπως έγιναν. «Δεν σκέφτηκα ούτε μία στιγμή να ενδώσω και αμέσως απευθύνθηκα στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Οι διάλογοι είναι συγκλονιστικοί και αυτά που ακούγονται είναι πέραν κάθε φαντασίας. Την ώρα που εγώ βρισκόμουν στην Εισαγγελία, κάποιοι άλλοι διέδιδαν ότι θα ψηφίσω», πρόσθεσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Σχετική Είδηση:
Καταγγελία Χαϊκάλη: Προσπάθησαν να με δωροδήσουν για να ψηφίσω ΠτΔ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19/12/2014 - 16:37