Γαλλία: Μία νεκρή και εκατοντάδες τραυματίες στα μπλόκα των «κίτρινων γιλέκων».. για τις αυξήσεις στα καύσιμα και της μείωσης της αγοραστικής δύναμης

Κινητοποιήσεις στη Γαλλία από "τα Κίτρινα γιλέκα" κατά της αύξησης των φόρων επί των καυσίμων και της μείωσης της αγοραστικής δύναμης σε περίπου 2.000 συγκεντρώσεις το Σάββατο 17 Νοεμβρίου, σε ολόκληρη την χώρα, ένα κίνημα που οργανώθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαδηλώσεις στη Γαλλία
ΑP Photo

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και πάνω από 106 άτομα τραυματίστηκαν σε οδοφράγματα που στήθηκαν σε περιοχές της Γαλλίας το Σάββατο, στο πλαίσιο μαζικών διαδηλώσεων.
Οι διαδηλώσεις αυτές ξεκίνησαν με αφορμή τη δυσαρέσκεια των πολιτών για τους φόρους στα καύσιμα, η οποία μετατράπηκε σε λαϊκό κίνημα.

Η ένταση που επικράτησε σε ορισμένες από τις κινητοποιήσεις αυτές προκάλεσε ατυχήματα, τον θάνατο μίας γυναίκας σε ένα περιστατικό και τον τραυματισμό 106 ανθρώπων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

«Κίτρινα γιλέκα, μαύρη οργή», «Δία ξανακατέβα στην γη, υπάρχει αθλιότητα»:
οι διαδηλωτές μπλόκαραν την πρόσβαση σε αυτοκινητοδρόμους, οδικούς κόμβους και οργάνωσαν επιχειρήσεις ανοικτών διοδίων σε ολόκληρη την Γαλλία.




πηγές: ΑΠΕ, euronews .
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54