Νεκροί και τραυματίες σε συναυλία του Τράβις Σκοτ στο Χιούστον

Τουλάχιστον οκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν κατά την εναρκτήρια βραδιά του μουσικού φεστιβάλ Astroworld στο Χιούστον του Τέξας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τοπικά μέσα.

Συνολικά 11 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με καρδιακά επεισόδια, εκ των οποίων τα οκτώ κατέληξαν, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε τουλάχιστον 300.

 Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο Τράβις Σκοτ, ο οποίος κατάγεται από το Χιούστον, αναγκάστηκε αρκετές φορές να σταματήσει τη συναυλία, βλέποντας το πλήθος να συνωστίζεται μπροστά από τη σκηνή. Υπολογίζεται ότι το σόου παρακολουθούσαν πάνω από 50.000 θεατές.

Το ποδοπάτημα συνέβη γύρω στις 9 ή 9:15 μ.μ., όταν το πλήθος άρχισε να συνωθείται προς το μπροστινό μέρος της σκηνής, μετέδωσε το κανάλι KHOU 11 News Houston που συνεργάζεται με το δίκτυο ABC News.

Ειδικότερα, πολλοί οπαδοί ποδοπατήθηκαν καθώς ο κόσμος έσπευσε να μπει μέσα στο συγκρότημα αφηψώντας τα μέτρα ασφαλείας. Μόλις μπήκαν μέσα, πολλοί απο αυτούς άρχισαν να σκαρφαλώνουν σε φορητές τουαλέτες, ενώ το προσωπικό ασφαλείας προσπαθούσε να συγκρατήσει το πλήθος.

 
Εκατοντάδες άνθρωποι έσπευσαν στην είσοδο της εκδήλωσης, γκρεμίζοντας ανιχνευτές μετάλλων και έναν χώρο ελέγχου ασφαλείας.
 

Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Χιούστον Σάμιουελ Πένια επιβεβαίωσε τον αριθμό των νεκρών στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες (τοπική ώρα) έξω από το πάρκο NRG.

 Αξίζει να σημειωθεί πως τα 100.000 εισιτήρια της διοργάνωσης εξαντλήθηκαν μέσα σε μία ώρα από την έναρξη της πώλησης.

Η τραγωδία σημειώνεται λίγες ώρες μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν στην είσοδο του NRG Park, όπου είχε συγκεντρωθεί μεγάλο πλήθος για να παρακολουθήσει την εκδήλωση.