Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση συνέρχεται αύριο (Πέμπτη) το Δημοτικό Συμβούλιο. Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης είναι η απόλυση των 60 εργαζομένων από το Δήμο και τη ΔΕΥΑΚ.

Παραλλήλως, οι δημοτικοί υπάλληλοι έκαναν σήμερα νέα γενική συνέλευση, στην οποία αποφάσισαν να προχωρήσουν αύριο σε κατάληψη των υπηρεσιών του Δήμου στο Μαράσλειο και να παρευρεθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Την Παρασκευή θα κάνουν νέα Γενική Συνέλευση

 

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική στάση εργασίας που θα γίνει αύριο (Πέμπτη), από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το απόγευμα, ανακοίνωσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Κέρκυρας. Διαμαρτύρονται για ακολουθούμενη πολιτική στον τομέα δημόσιας υγείας

 

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα έγινε χθες (Τρίτη) το μεσημέρι, στο 4ο χλμ της  Εθνικής Οδού Κέρκυρας – Παλαιοκαστρίτσας (περιοχή Αλυκών),   όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε  ο 64χρονος  εκτράπηκε της πορείας του,  με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Προανάκριση για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Κέρκυρας.

 

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΑΜΟΪΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ

Με τους εργαζόμενους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ Κέρκυρας συναντήθηκε χθες (Τρίτη) ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης, με αφορμή τόσο τις απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι, όσο και την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).  

Αναφερόμενος στη σχεδιαζόμενη αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, ο κ. Σαμοΐλης επανέλαβε τη βασική θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο προς ψήφιση νόμος περί «Ρύθμισης θεμάτων της ΑΔΜΗΕ Α.Ε», αποτελεί μια από τις πιο καταστροφικές κυβερνητικές μνημονιακές δεσμεύσεις για τη χώρα. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι επίκειται παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω τροπολογίας, για τη συνολική ρύθμιση των χρεών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

 

ΑΝΟΙΚΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Ανοικτή επιστολή στους εργαζόμενους στα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας αποστέλλει το ΠΑΜΕ.

Σε αυτήν τονίζεται – μεταξύ άλλων - ότι:

  • το βασικό δικαίωμα στη μόνιμη εργασία, αντικαθίσταται, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα , με διάφορα προγράμματα κακοπληρωμένης και ελαστικής σχέσης εργασίας

  • οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοι εργαζόμενοι πέντε μηνών για να ξεγελάσουν δήθεν το τέρας της ανεργίας

  • αξιοποιείται η καπιταλιστική κρίση για να ρίξουν στα τάρταρα τις απαιτήσεις των εργαζομένων

Το ΠΑΜΕ απαιτεί:

  • κατάργηση των δουλεμπορικών προγραμμάτων εργασίας (Κοινωφελής εργασία - Τοπικά Σχέδια Δράσης για την Προώθηση της Απασχόλησης κ.α.). Νέες θέσεις εργασίας για την κάλυψη των αναγκών των ΟΤΑ σε προσωπικό με σταθερή δουλειά και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

  • δημόσιες και δωρεάν κρατικές υπηρεσίες και δομές, που να καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

 

ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ «ΜΕΛΙΣΣΑ»

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας πραγματοποιεί φιλανθρωπικό Bazaar βιβλίων για την ενίσχυση του Συλλόγου Κηδεμόνων και φίλων «Μέλισσα», εργαστήρι προεπαγγελματικής κατάρτισης.

Τα βιβλία θα πωλούνται στην τιμή των δύο (2) ευρώ και τα έσοδα από την διάθεσή τους θα πηγαίνουν εξ ολοκλήρου προς τον σκοπό της «Μέλισσας».

Τα βιβλία προέρχονται από δωρεές βιβλίων προς τη Βιβλιοθήκη και αποτελούν βιβλία που υπάρχουν σε πολλά αντίτυπα.

Το Bazaar θα διαρκέσει για όσο διάστημα υπάρχουν βιβλία προς πώληση και εντάσσεται στο κοινωνικό πρόσωπο που αναδεικνύει η Βιβλιοθήκη και το Εφορευτικό αυτής.

 

ΣΤΗ «ΜΕΛΙΣΣΑ» ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Το χρηματικό ποσό των 1.282 ευρώ, που συγκεντρώθηκε από τη διάθεση προσκλήσεων για τον αγώνα μπάσκετ που είχε γίνει το Δεκέμβριο μεταξύ των ομάδων της ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και του ΦΑΙΑΚΑ, παραδόθηκε χθες στους υπευθύνους Κέντρου Ειδικής Αγωγής και Επαγγελματικής Κατάρτισης «Η Μέλισσα» από το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών – Τ.Δ. ΙΡΑ Κέρκυρας.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της IPA Κέρκυρας, ξεναγήθηκαν από τους υπεύθυνους της «Μέλισσας» στους χώρους εκπαίδευσης, που επί σειρά ετών και σε εποχές εξαιρετικά δύσκολες φιλοξενούν εικοσιπέντε παιδιά, στα οποία προσφέρουν ειδική αγωγή και επαγγελματική κατάρτιση υψηλού επιπέδου, καθώς και στο Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής, το οποίο λειτουργεί καθημερινά παράγοντας γευστικά γλυκίσματα.

 

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΑΡΚΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ»

Ο Δήμος Κέρκυρας υλοποιεί, σε συνεργασία με το Δήμο Ζαγορίου και Ιταλικούς Φορείς, το Έργο με τίτλο «Πάρκα Χωρίς Σύνορα», που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από πόρους του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα - Ιταλία 2007 - 2013.

Οι Δράσεις του Έργου αφορούν τη Λίμνη Κορισσίων και την ευρύτερη περιοχή, και έχουν ως βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση για τη βιωσιμότητα του φυσικού περιβάλλοντος και του εθελοντισμού, μέσω της ενεργοποίησης των τοπικών πληθυσμών.

 

 

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ προσκαλούν τους συμπολίτες μας, τα μέλη και τους φίλους της Χορωδίας, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, στις 11.30 το πρωί, στο περιστύλιο των Ανακτόρων. Θα προηγηθεί σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τα τμήματα της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ,την ανδρική, παιδική, νεανική και τους μικρούς μαθητές.

  • Μουσική εκδήλωση για την οικονομική ενίσχυση του Ιατρείου Κέρκυρας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Δημοτικό Θέατρο. Συμμετέχουν η Φιλαρμονική Καποδίστριας, η Χορωδία Κέρκυρας και η Φιλαρμονική Σκριπερού.

  • Ο πολιτιστικός περιβαλλοντικός σύλλογος Ανεμομύλου και η χορωδία «Θωμάς Φλαγγίνης» θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση το Σάββατο 25 του μηνός, στις 5.00 το απόγευμα, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους. Η εκδήλωση θα γίνει στο Φλαγγίνειο Πολιτιστικό κέντρο και πλαισιωθεί με εορταστικό χορωδιακό πρόγραμμα από την μικτή χορωδία του συλλόγου.
     

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54