Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Συνδιάσκεψη της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών
 
Στο πλαίσιο ολοκλήρωσης των διαδικασιών μετάβασης του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς συνέρχονται στην πρώτη Συνδιάσκεψη τους οι επτά επτά  Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.
Η συνδιάσκεψη αυτή είναι η πρώτη μετά το Ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί ουσιαστική αφετηρία αναβάθμισης της πολιτικής και  οργανωτικής ανασυγκρότησης της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών. Το ιστορικό αυτό εγχείρημα, δηλαδή η μετατροπή του συμμαχικού σχήματος σε ενιαίο, δημοκρατικό, πολυτασικό κόμμα των μελών, ολοκληρώθηκε τελεσίδικα και άνοιξε ελπιδοφόρους ορίζοντες στην ελληνική κοινωνία για την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης,  της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που συνεχίζει να  διαλύει την κοινωνία, να οδηγεί σε απόγνωση εκατομμύρια συμπολίτες μας, να καταστρέφει τις παραγωγικές δυνάμεις  της χώρας, να αποστερεί τεράστιους πόρους από την οικονομία και την κοινωνία, να ασκεί μια ακραία πολιτική σε βάρος του κόσμου της εργασίας, διαλύοντας και τα στοιχειώδη υπολείμματα κοινωνικής προστασίας για τους εργαζόμενους, προς όφελος των δανειστών.  
Η Συνδιάσκεψη θα ασχοληθεί με την ανάγκη ανατροπής της μνημονικής κυβέρνησης, καθώς με τις μορφές και τους τρόπους αναδιοργάνωσης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας και θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις, συμβάλλοντας  στον κεντρικό πολιτικό στόχο: Πολιτική Ανατροπή και Κυβέρνηση της Αριστεράς
Επίσης θα εκλεγεί νέα Νομαρχιακή Επιτροπή και δύο εκπρόσωποι για την Συντονική Περιφερειακή Ενότητα της Κεντρικής Μακεδονίας.
Η Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου , και ώρα 10.30 π.μ. στην αίθουσα της   ΚΕΔΗΣ.
 
Ο χορός των Ντόπιων Σερρών
Ο 4ος χορός των Ντόπιων Σερρών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στο οικογενειακό κέντρο  Καρπάτσης " Palace" στο Μελενικίτσι , στις 8.30 το βράδυ. Τιμή πρόσκλησης 15 ευρώ με πλήρες μενού.
 
Ο χορός του ΣΥΦΑΜΟΣ
Τον ετήσιο χορό του διοργανώνει ο ΣΥΦΑΜΟΣ το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στο οικογενειακό κέντρο " Ξάγναντο" στην Κ. Αμπέλα στις 9 το βράδυ. Τιμή πρόσκλησης 13 ευρώ.     
 
 Κοπή Βασιλόπιτας από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Ν.Σερρών
 

ην πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου και ώρα 6 μ.μ., η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νομού Σερρών, στα γραφεία της. Για το λόγο αυτό καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους της να δώσουν το παρών.

Η κοπή πίτας του Συλλόγου Σιδηροκαστρινών Θεσσαλονίκης " Το Ρούπελ"
 
Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις  11.15 το πρωί,  ο Σύλλογός Σιδηροκαστρινών Θεσσαλονίκης " Το Ρούπελ"   που συμπληρώνει 35 χρόνια από την ίδρυσή του, θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ι.Μ. Θεσ/νίκης, Αγίας Σοφίας 3 - 1ος όροφος. Την τελετή θα ευλογήσει με την παρουσία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος, ο οποίος προηγουμένως θα τελέσει τη Θ. Λειτουργία και Αρτοκλασία για τους Σιδηροκαστρινούς της Θεσσαλονίκης στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Την τελετή κοπής της βασιλόπιτας θα πλαισιώσει η χορωδία των φίλων Δημοτικής και Βυζαντινής Μουσικής Σιδηροκάστρου, υπό τον μαέστρο κ. Νικόλαο Καλαϊτζή. Στην  εκδήλωση, ο Σύλλογος θα βραβεύσει τους πρωτεύσαντες Σιδηροκαστρινούς μαθητές στις πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας. (Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούμε να επικοινωνήσουν με το ΔΣ).
Συναυλία  στις Σέρρες με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης
 
Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών διοργανώνουν συναυλία με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. H συναυλία θα δοθεί την Κυριακή 26 Ιανουαρίου  και ώρα 8:00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο ΑΣΤΕΡΙΑ. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Χάρης Ηλιάδης
Σολίστες θα είναι οι:
Στέφανος Σεκέρογλου, (βιολί)
Θανάσης Σουργκούνης, (βιόλα)
Τιμή πρόσκλησης : 10 €
Για μαθητές, φοιτητές και άνεργους η είσοδος είναι δωρεάν.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54