Eιδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΨΗ ΣΤΗ ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ

Τη λειτουργία ενός τουλάχιστον ραδιοφωνικού σταθμού ανά Περιφέρεια και μειωμένο ανταποδοτικό τέλος κατά 30% προβλέπει ο σχεδιασμός της ΝΕΡΙΤ, σύμφωνα με την απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού   Παντελή  Καψή σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Άντζελας Γκερέκου.

Στην ερώτηση της βουλευτού Κερκύρας για τον αριθμό, τις περιοχές και τα κριτήρια λειτουργίας των περιφερειακών σταθμών της πρώην ΕΡΑ αναφέρεται ότι είναι στις προθέσεις της ΝΕΡΙΤ να έλθει σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες για την παραγωγή προγραμμάτων περιφερειακού ενδιαφέροντος και εθνικής σημασίας. Για το σκοπό αυτό προαναγγέλλονται επαφές με εκπροσώπους της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, επαγγελματικούς φορείς και πανεπιστημιακά ιδρύματα. 

Όπως προκύπτει από το κείμενο της απάντησης, δεν θα προχωρήσει η πρόσληψη του προσωπικού που προοριζόταν για τους περιφερειακούς σταθμούς και είχε περιληφθεί στον προσωρινό πίνακα κατάταξης της δεύτερης προκήρυξης, καθώς ο κ. Καψής επικαλείται την 5μηνη κατάληψη του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ λόγω της οποίας οι όποιες προσλήψεις θα γίνουν μέσω των προκηρύξεων για το μόνιμο προσωπικό της ΝΕΡΙΤ.

 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Σύσκεψη ενημέρωσης με τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου της Κέρκυρας είχε σήμερα ο Δήμαρχος  Γιάννης Τρεπεκλής, με θέμα τις ενέργειες που προγραμματίζονται για τη λανθασμένη επιβολή του Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ στην Κέρκυρα. 

Οι Πρόεδροι καλούνται να υπογράψουν δήλωση συμμετοχής τους στη διαδικασία που θα επιλεγεί νομικά για την επιστροφή του χαρατσιού που έχει εισπραχθεί από τη ΔΕΗ,  ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να συζητήσει και να λάβει απόφαση για δυναμικές κινητοποιήσεις του Δήμου Κέρκυρας, αρχής γενομένης από την συμβολική κατάληψη υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Αυλωνίτης, Χαραλάμπους και Ραιδεστινός καθώς και αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου. Ολοκληρώνοντας τη σύσκεψη ο Δήμαρχος  Γιάννης Τρεπεκλής, ζήτησε από τους Προέδρους  να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις, υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια που γίνεται από το Δήμο   πρέπει να τύχει ομόφωνης στήριξης για να υπάρξει αίσιο αποτέλεσμα.

 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΛΑ.ΣΥ. ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Δυο ερωτήσεις κατέθεσε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπύρο Σπύρου.

Η πρώτη αφορά τις εξετάσεις των μαθητών στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη   και τα μέτρα για την ασφάλεια και τη στήριξή τους και η δεύτερη την παροχή νερού κατάλληλου για όλες τις χρήσεις από το δίκτυο στην Παλική

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΕΜΠΡΟΣ»

Η Δημοτική παράταξη «ΕΜΠΡΟΣ μ΄ εσένα για την Κέρκυρα» θα πραγματοποιήσει  αύριο (Πέμπτη) στις 7.00 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο,   ανοιχτή συνέλευση ετήσιου απολογισμού της παράταξης.

Στη συνέλευση θα συζητηθεί ο προγραμματισμός της παράταξης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές  και θα εκλεγεί νέο συντονιστικό της παράταξης.

 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας   υπόθεση διάρρηξης σε κατοικία  στην Κέρκυρα, που έγινε την Δευτέρα (10.02.2014) το πρωί και συνελήφθη μια 16ημεδαπή ρομά με την κατηγορία της κλοπής κατά συναυτουργία. Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν  η 16χρονη και  μια ακόμη 19χρονη ημεδαπή συνεργός της, ως οι δράστιδες της διάρρηξης κατοικίας 56χρονης  κατά  την  οποία αφαίρεσαν τιμαλφή και χρήματα αξίας περίπου 1.300 ευρώ. Η 16χρονη εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (Τρίτη)  το μεσημέρι , από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, στο Λιβάδι του Ρόπα, ενώ εξακολουθεί να αναζητείται η 19χρονη συνεργός της.

 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ

Αστυνομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου και της επαιτείας πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση, από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, με  στόχο την προστασία της εμπορικής δραστηριότητας.

Αναλυτικότερα,  κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διήμερο, εντοπίστηκε ένας 39χρονος Νιγηριανός στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προϊόντα παραεμπορίου καθώς επίσης  και οχτώ ακόμη αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, Μπαγκλαντές και Ρουμανίας και ημεδαποί, οι οποίοι επαιτούσαν σε διάφορα σημεία της πόλης. 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ

Στο πλαίσιο της πρώτης χρονιάς λειτουργίας της CreativeWebApplicationsσυνδιοργανώνεται από τη Μαθηματική Εταιρία Παράρτημα Κέρκυρας και τη  Δημόσια Βιβλιοθήκη Κέρκυρας το eventτης ΩΡΑΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ (code.org).

Στην πρώτη ώρα του δίωρου σεμιναρίου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις βασικές αρχές του προγραμματισμού για το διαδίκτυο και πώς μπορούν, προγραμματίζοντας, να δημιουργήσουν μια ιστοσελίδα. Στη, δεύτερη ώρα θα ασχοληθούν με την γλώσσα προγραμματισμού processingγια  πολυμέσα & διάδραση και την σύνθεση κινουμένων γραφικών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στις 12.00, στο  χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κέρκυρας.

Η δραστηριότητα απευθύνεται σε νέους επίδοξους προγραμματιστές ηλικίας άνω των 14.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες (16) και απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο http://goo.gl/0fYOIU. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

 

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων  με Αναπηρία Κέρκυρας διοργανώνει εκδήλωση για την κοπή  της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στις 11.00 το πρωί, στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής και Επαγγελματικής Κατάρτισης «Η Μέλισσα».
  • Το Περιφερειακό Τμήμα Κέρκυρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, στις 19.00 στο κτίριο της Ιονίου Βουλής .
  • Η Βυζαντινή Χορωδία Κερκύρας διοργανώνει την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014, στον Ιστορικό Ι. Ναό Αγ. Αντωνίου, στις 6.30 το απόγευμα, το 2ο Συμπόσιο Ψαλτικής Τέχνης. Η εκδήλωση αφορά την εντόπια Κερκυραϊκή ψαλτική παράδοση, τις ρίζες και απαρχές της καθώς και τη  μελέτη των επί μέρους στοιχείων της. Θα παρουσιαστούν ύμνοι της Μ. Τεσσαρακοστής και της Μ. Εβδομάδος κατά το Κερκυραϊκό Ψαλτικό ιδίωμα και την Ελληνική Βυζαντινή μουσική. Παράλληλα θα υπάρξει μουσικολογικός σχολιασμός των ύμνων. Στην εκδήλωση συμμετέχει ο Χορός των Κερκυραίων Ψαλτών ο οποίος θα αποδώσει ύμνους Κερκυραϊκής Ψαλτικής. Συμμετέχει επίσης και η Βυζαντινή Χορωδίας Κερκύρας αποδίδοντας Βυζαντινούς Εκκλησιαστικούς ύμνους.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54