Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής

Α. Γιαννακίδης: «Κλείνουμε την Περιφέρεια  και Συμπαραστεκόμαστε στους Αγρότες»

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των Αγροτών και την επόμενη Δευτέρα, όπου σύμφωνα με δηλώσεις του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη, δεν θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, σε όλες τις πόλεις, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους Αγρότες.

Μάλιστα  οι υπεύθυνοι της περιφέρειας θα συνεννοηθούν και με τους Δημάρχους, να πράξουν και αυτοί το ίδιο, να μείνουν κλειστές και οι Δημοτικές Υπηρεσίες.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι υπάρχουν παρατεταγμένα τρακτέρ, κοντά στην Δυτική είσοδο της Πόλης από Ξάνθη, κάποιοι πήγαν να κλείσουν κομμάτι του δρόμου, προς τα χωριά, όχι να παρακωλύσουν την κυκλοφορία στην Εγνατία ή και στο περιφερειακό δίκτυο, αλλά η απειλή του εισαγγελέα ότι θα τους συλλάβει,  τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν  το εγχείρημα.

 

Αγροτικό Συλλαλητήριο στην Κομοτηνή

Πιστοί  ήταν στο αγωνιστικό ραντεβού οι Αγρότες-κτηνοτρόφοι-καπνοπαραγωγοί-Μελισσοκόμοι- και σήμερα στις 11 το πρωΐ, σε μια μαζική συγκέντρωση, μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων των εκπροσώπων των συλλόγων και των φορέων, αλλά… και των υποψηφίων στις επικείμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές, οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, περνώντας από την Τράπεζα Πειραιώς,  όπου θυροκόλλησαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας, πέρασαν από την κεντρική πλατεία της Κομοτηνής και αμέσως μετά κατευθύνθηκαν προς την πρώην ΑΤΕ νυν τράπεζα Πειραιώς.

Στις δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο οποίος και συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Αθανάσιο Τσαυτάρη, έκανε λόγο για αίσχος, για πρόκληση και για ντροπή από  πλευράς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την άγνοια των θεμάτων και για την κοροϊδία σχετικά με το θέμα των αποζημιώσεων των κτηνοτρόφων για τον ιό της ευλογιάς. Υπενθυμίζουμε ότι  το πρώτο κρούσμα σημειώθηκε τον περασμένο Αύγουστο στον Έβρο και μέχρι στιγμής έχουν σφαγιασθεί 20.000 ζώα. Αν και τους είχαν υποσχεθεί ότι θα τους αποζημιώσουν στο τέλος της χρονιάς, η σχετική κοινή υπουργική απόφαση δεν υπάρχει ακόμα και συνεχώς σχεδιάζεται. Δεν αποζημιώνουν ούτε τους κτηνοτρόφους που κρατούν έγκλειστα τα ζώα του σε ζώνη προστασίας 3 χλμ(εστία εκδήλωσης κρούσματος) και ζώνη επιτήρησης 10 χλμ και δίνουν μόνο 6,5 ευρώ για το κάθε ζώο και μόνο για 21 μέρες και όχι για 5 μήνες!!!

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Γιαννακίδη  ζητήθηκαν: 150 ευρώ ανά σφαγιασθέν ζώο,  οι αρμόδιοι του υπουργείου δεν ξέρουν ποιο θα είναι το ύψος άλλοι μιλάνε για 120 άλλοι για 140. Ζητήθηκε μια προσαύξηση 50% για την αναπλήρωση ζωϊκού κεφαλαίου ανά ζώο… δυστυχώς δεν προβλέπεται καθόλου. Ζητήθηκε να υπάρχει μια αναδρομικότητα της νέας ΚΥΑ, αλλά  δυστυχώς αυτοί που  μέχρι 31 Δεκεμβρίου έχουν σφαγιασθεί τα ζώα τους, θα πληρωθούν με 80 ευρώ ανά ζώο, όταν ξέρουμε ότι κάθε ζώο αγοράζεται πάνω από 280 και ίσως  300 ευρώ.

 

Παρόντες οι υποψήφιοι της Αυτοδιοίκησης   στο Συλλαλητήριο

 

Παρούσα και στις κινητοποιήσεις των Αγροτών η υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηναίων, Ελένη Λαφτσή, η οποία  συμμετείχε και στην πορεία που πραγματοποίησαν οι Αγρότες στην πρώην ΑΤΕ, επί της Λεωφόρου Ηρώων.

Σε δηλώσεις προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η κ. Λαφτσή ανέφερε ότι οφείλει  να είναι  παρούσα στο σημερινό συλλαλητήριο των Αγροτών, που  λόγω ανάγκης για επιβίωση οδηγούνται σε τέτοιου είδους κινητοποιήσεις. «Μια δημοτική αρχή οφείλει να υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα των Αγροτών και των κτηνοτρόφων. Η οργή και η απελπισία που ξεχειλίζει σήμερα εδώ δεν οφείλεται μόνο ότι καταλαβαίνουν ότι εμπαίζονται και δεν αποζημιώνονται, ούτε στην άδικη φορολόγηση που εξαγγέλθηκε…Αυτά είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Είναι γιατί κατανοούν ότι, δεν υπάρχει πια ελπίδα και προοπτική για να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους στον Πρωτογενή Τομέα.

«Εμείς και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά και μετά όταν θα αναλάβουμε το Δήμο, θα μιλήσουμε ειλικρινά μαζί τους και θα προσπαθήσουμε να συνδιαμορφώσουμε ένα πλαίσιο διεκδίκησης και εφαρμογής τέτοιων κινήσεων. Ήδη στο πρόγραμμά μας περιλαμβάνονται προτάσεις με ρεαλιστικές διεξόδους με συνεργασίες επαγγελματιών  για  τη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα(Αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα), δηλαδή τα τοπικά προϊόντα με τον τουρισμό, τα προϊόντα δηλαδή που θα καταναλώνουν οι Τουρίστες σε μονάδες εστίασης(εστιατόρια) και θα βρίσκουν στα  σημεία αγοράς(καταστήματα). Αυτό είναι το στοίχημα της Ελλάδας που πρέπει να κερδίσει και είναι ώρα να ξεκινήσει από την Αυτοδιοίκηση», σημείωσε καταλήγοντας η κ. Λαφτσή.

Παρών ήταν και υποψήφιος περιφερειάρχης της Λαϊκής Συσπείρωσης, Χρήστος Τρέλλης.

 

Στο πλευρό των Αγροτών και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

 

Ο Βουλευτής Επικρατείας και Εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, συναντήθηκε  με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων των αγροτών, στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή.

Οι Αγρότες  ενημέρωσαν τον Τέρενς Κουίκ για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα, όπως η υπέρμετρη φορολόγηση και η επιβολή των χαρατσιών, ενώ ζήτησαν τη μείωση του κόστους παραγωγής μέσω αφορολόγητου πετρελαίου,  μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος και  των αγροεφοδίων.      

Ο Τέρενς Κουίκ εξέφρασε την πλήρη στήριξη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στα αιτήματα των αγροτών, ενώ μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε τα εξής :

«Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου κάθε μέρα σπρώχνει όλο και περισσότερο την πρωτογενή αγροτική, κτηνοτροφική, πτηνοτροφική και αλιευτική πολιτική, στον πλήρη αφανισμό της.

Τα αιτήματα της αντιπροσωπείας των αγροτών όλων των μπλόκων της χώρας, με τη συμμετοχή αγροτών από όλα τα κόμματα, είναι απόλυτα δικαιολογημένα και μάλιστα τα περισσότερα από αυτά είναι συνυφασμένα με τις προγραμματικές μας δηλώσεις. Οι αγρότες θα έχουν τη στήριξη των ΑΝΕΛ στον έσχατο αγώνα για το δικαίωμα της επιβίωσης τους.

Στη μάχη των ευρωεκλογών οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα παλέψουμε και για τους  πρωτογενείς  τομείς της χώρα μας, κόντρα στις λογικές της Μέρκελ και των ελλήνων εντολοδόχων της, που στόχο έχουν να ελέγξουν την παραγωγή στους αγρούς στα βουνά και τις θάλασσες, πριμοδοτώντας τα αθρόες εισαγωγές από τρίτες χώρες».          

 

 

Αντιχαλαζιακά δίχτυα ενέκρινε το ΥΠΑΑΤ

Την έγκριση της επιχορήγησης αντιχαλαζικών δικτύων και συνδυαστικών εγκαταστάσεων αντιβροχικής μεμβράνης και αντιχαλαζικού διχτυού για παραγωγούς που υπέβαλλαν τις αιτήσεις τους το 2013, αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα αναφέρεται σε επιχορηγήσεις εγκαταστάσεων αντιχαλαζικών δικτύων σε καλλιέργειες αμπελιών, ροδιάς, κερασιάς, δαμασκηνιάς, νεκταρινιού, βερίκοκου, μήλων, ροδάκινων, αχλαδιών και ακτινιδίου.

Εγκρίθηκαν 352 αιτήσεις παραγωγών σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Το συνολικό ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται στα 6,5 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά τα ποσά που εγκρίθηκαν στις  Περιφερειακές  Ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας είναι τα εξής: Δράμας 319.204, Έβρου 44.622,  Καβάλας 307.512,  Ξάνθης 141.637, 

Παράλληλα το Δ.Σ. ενέκρινε την επιχορήγηση 11 εγκαταστάσεων Αντιπαγετικών Ανεμιστήρων για παραγωγούς που υπέβαλλαν τις αιτήσεις τους το 2013, σε καλλιέργειες κυρίως εσπεριδοειδών στις Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας και Νήσων (Τροιζήνα).

 

 

Σεμινάρια για Δημοσίους Υπαλλήλους στη Ροδόπη

Τρία σεμινάρια για Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές θα υλοποιηθούν για τους Δημοσίους Υπαλλήλους του Ν. Ροδόπης.

Η συμμετοχή στο κάθε σεμινάριο θα είναι 20 άτομα.

Θα διαρκέσουν 70 ώρες, θα αρχίσουν το δεύτερο 10ήμερο του Μαΐου και θα τελειώσουν τον Ιούνιο.

 

Τμήματα ξένων γλωσσών στο πλαίσιο της Δια βίου Μάθησης

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Κομοτηνής, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης.

Συγκεκριμένα από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησαν  να λειτουργούν τα εξής τμήματα :

α)Τουρκικά στον Τουρισμό (Α1-Α2)

β)Ρωσικά στον Τουρισμό (Α1-Α2).

Τα προγράμματα υλοποιούνται στο χώρο του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, Χατζηκωνσταντή Ζωΐδη 6, Κομοτηνή (παλαιό 2οΓυμνάσιο Θηλέων)

Η επεξεργασία των αιτήσεων συνεχίζεται προκειμένου να ξεκινήσουν και νέα τμήματα και άλλων θεματικών ενοτήτων στο προσεχές διάστημα.

 Για πληροφορίες και εγγραφές

Τρίτη και Πέμπτη  10:00-13:00

Στη Δημοτική  Βιβλιοθήκη  Κομοτηνής, Σαμοθράκης 12.

 

Εθελοντική αιμοδοσία στη Φρουρά Κομοτηνής

 

Από  την   ΦΡΟΥΡΑ  ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ,  γίνεται γνωστό ότι, την  Πέμπτη  27 Φεβ 2014, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των  Ενόπλων Δυνάμεων, έχει προγραμματισθεί αιμοληψία από το  προσωπικό  των μονάδων Φρουράς Κομοτηνής, στην έδρα του 29 Λόχου Υγειονομικούπου βρίσκεται  στο  Στρατόπεδο  «ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ», από συνεργείο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΥΥΚΑ).

Η αιμοληψία θα πραγματοποιηθεί από την 09:00 το πρωΐ  έως την 13:00 το μεσημέρι

 

 

Οι ερωτευμένοι με ποδήλατο και τη ΖΩΗ ποδηλάτες της Κομοτηνής

Οι On Bikes – Ποδηλάτες Κομοτηνής®, ερωτευμένοι με το ποδήλατο και την ζωή, την Παρασκευή 14 Φλεβάρη, τιμούν τα παιδιά που περνούν και ξεπερνούν τον καρκίνο!

Με αφορμή τη 15η Φεβρουαρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου αφιερώνουν το 39ο Free(i)day, την καθιερωμένη ποδηλατοβόλτα της Παρασκευής στους δρόμους της πόλης μας, στα παιδιά που περνούν και ξεπερνούν τον καρκίνο. Όπως τονίζουν οι ποδηλάτες στην ανακοίνωσή τους: «Θα φορέσουμε κι εμείς μαζί τους, ένα χρυσό κορδελάκι στο πέτο και θα γίνουμε όλοι μαζί μια μικρή ανθρώπινη αλυσίδα, με μια σκέψη : ότι τα παιδιά είναι το μέλλον μας και μας χρειάζονται».

Η ποδηλατοβόλτα θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία της πόλης μας, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, στις 8:00 το βράδυ.

 

 

Αστυνομικό Δελτίο: Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 56χρονου ημεδαπού για υπεξαίρεση  

 

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σε βάρος 56χρονου ημεδαπού, για υπεξαίρεση.

Ειδικότερα, ο 56χρονος, την 8-2-2014, μετέβη στην τουριστική επιχείρηση ιδιοκτησίας 53χρονης ημεδαπής, στη Νέα Καρβάλη Καβάλας, όπου παρουσιάστηκε ως διαμεσολαβητής τουριστικής εταιρείας με έδρα την Ολλανδία, με σκοπό την σύναψη επαγγελματικής συνεργασίας.

Στη συνέχεια, ο δράσης φιλοξενήθηκε στην παραπάνω τουριστική επιχείρηση μέχρι την 10-2-2014, όποτε και αποχώρησε, έχοντας υπεξαιρέσει ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία του είχε παραχωρήσει η 53χρονη, προκειμένου να τον εξυπηρετήσει κατά την διάρκεια της διαμονής του.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα αποσταλεί στον κΕισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54