Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής

Τοπικές Ειδήσεις ΕΡΑ Κομοτηνής   2- 6- 2015



Γεωργικά Φάρμακα Χρήση και Υγεία Ημερίδα 5 Ιούνη

Επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Γεωργικά φάρμακα: Χρήση& Υγεία» του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) για το έργο BIOPEST «Βλαπτικές επιπτώσεις της χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων, εξειδικευμένοι βιοδείκτες στην υπηρεσία της Δημόσιας Υγείας & εκστρατείας ενημέρωσης» διοργανώνεται  την Παρασκευή 5 Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη, στο ξενοδοχείο «Θράκη Παλλάς».

Οι Αγρότες στο δρόμο του Φωτός και της Οργάνωησης:
Φάρμερς Γιούνιον

Μια νέα ένωση Αγροτών με τον τίτλο Φάρμερς Γιούνιον έχει κάνει την εμφάνισή της τα τελευταία δύο χρόνια.

Η ένωση έχει ως στόχο την μείωση του κόστους παραγωγής, την βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, την βελτίωση της πρόσβασης των Αγροτών στις Αγορές. Επι πλέον η ένωση καλείται να διαδραματίσει και τον ρόλο του φορέα που θα εκπροσωπεί τους Αγρότες απέναντι στους υπευθύνους των υπουργείων και θα μπορεί να διεκδικεί ακρόαση, επίλυση ζητημάτων και επιτέλους φραγμό στην εκμετάλλευση προγραμμάτων αναπτυξιακών που προορίζονται για Αγρότες, που δυστυχώς όμως τα λυμαίνονται άλλοι τεχνοκρατικοί κλάδοι, ακριβώς επειδή εκμεταλλεύονται το κενό  της μη οργάνωση των Αγροτών.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο υπεύθυνος της Φάρμερς Γιούνιον, Γιώργος Μπακόλας, τόνισε πως μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί πάνω από 10.000 μέλη. «Στόχος μας είναι να εξαπλωθούμε σε όλη την Ελλάδα. Απευθυνόμαστε σε όλους τους Αγρότες και σε όλα τα συνεργατικά και συνεταιριστικά σχήματα. Έχουμε κάνει επαφές και έχουμε εξασφαλίσει συνεργασίες με εταιρείες από το εξωτερικό, μέσω των οποίων έχουμε εξασφαλίσει πολύ καλύτερες τιμές για Αγροτικά εφόδια, μηχανήματα. Θέλουμε το καλό όλων των Αγροτών».

Επι πλέον στους στόχους της Φάρμερς Γιούνιον είναι η ανταλλαγή απόψεων και συνεργασιών μεταξύ των Αγροτών όλης της Ελλάδας, ακόμα και στην γνωστοποίηση ενός πλαφόν κόστους παραγωγής και καλλιεργειών ανά νομό. «Μπορούμε να αρχίσουμε να συνεννοούμαστε οι Αγρότες ακόμα και τι καλλιέργειες μπορούμε να βάλουμε, κοιτώντας όλοι το γενικό συμφέρον. Να αρχίσουμε να επενδύουμε σε κοινές δράσεις, συνέργειες, να αρχίσουμε να οργανωνόμαστε επιτέλους, μακριά από κόμματα και χρώματα. Και επειδή και οι Αγρότες θα πρέπει να μπουν στο δρόμο του φωτός, καθώς ο πρωτογενής τομές είναι ο μόνος που μπορεί να βγάλει τη Χώρα από το βάλτο της κρίσης με την παραγωγή και την αυτάρκεια…Η έδρα των Φαρμερς Γιούνιον είναι το Φωτολίβος της Δράμας!

Καταλήγοντας ο κ. Μπακόλας δήλωσε πως και στην Θράκη θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι ακόμα ημερίδες ενημερωτικές για το εγχείρημα και γιατί πρέπει να το πλαισιώσουν οι αγρότες, αυξάνοντας τη δύναμή τους!

Βοσκότοποι: Μεταξύ εφικτού και ανέφικτου

Το ραντεβού με τον Αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλη Αποστόλου με την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων Ελλάδας έγινε την περασμένη εβδομάδα, απ’ όπου οι αρμόδιοι του υπουργείου διατείνονται πως έχει βρεθεί τρόπος να διευθετηθεί το ζήτημα της αδικίας που προκύπτει από την περιφερειακή κατανομή των βοσκήσιμων γαιών και αφορά τα λιγότερα βοσκοτόπια που μπορεί να έχει μια περιφέρεια και που μπορεί να καλυφθεί με την αύξηση των επιδοτήσεων σε αυτή την περιοχή…

Οι κτηνοτρόφοι θεωρούν πως αυτό προσκρούει στην οδηγία της ΕΕ που κάνει λόγο για ενιαία τιμή σε κάθε περιφέρεια…

«Θα το ψάξουμε και αν μπορεί να γίνει εφικτό αυτό εμείς συμφωνούμε…Όμως εδώ και τόσο καιρό που εμείς αυτό το ζητούσαμε μας έλεγαν ότι είναι ανέφικτο…Θα δούμε ποιος μας κοροϊδεύει ή ποιος μας κορόϊδευε», σημείωσε καταλήγοντας ο πρόεδρος της Ένωσης Κτηνοτρόφων Δράμας Για΄ννης Κιτσουκάκης.

Παράταση για το ΟΣΔΕ

Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας γνωστοποιεί ότι εγκρίθηκε η δυνατότητα παρέκκλισης σε ό,τι αφορά στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ έως και την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015, η οποία λήγει σήμερα, μετά και τη δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ 747/2015.

Επισημαίνεται ότι και η καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων μεταβολών για τη χορήγηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης του έτους 2015 είναι επίσης η Τρίτη 2 Ιουνίου.

Η παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας  υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ, καθώς και των αιτήσεων μεταβολών για τη χορήγηση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να διευκολυνθούν οι αγρότες να καταθέσουν τις αιτήσεις τους, με δεδομένο ότι το έτος 2015 είναι η πρώτη χρονιά εφαρμογής της νέας ΚΑΠ.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα της ΕΡΤ και την ΕΡΑ Κομοτηνής

«Το άνοιγμα της ΕΡΤ από την σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά από δύο χρόνια μαύρο στην ενημέρωση και στη δημοκρατία που επέβαλε η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αποτελεί μία σημαντική νίκη του μεγάλου κινήματος που αναπτύχθηκε με καθοριστική συμβολή των αγωνιζόμενων εργαζομένων στην ΕΡΤ.

 Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ αποτελεί ένα κρίσιμο στοίχημα για την συγκρότηση ενός δημόσιου, πλουραλιστικού και αντικειμενικού φορέα ενημέρωσης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Η ΝΕ Ροδόπης  του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ιδιαίτερα τον αποφασιστικό ρόλο των εργαζόμενων της ΕΡΑ Κομοτηνής στον αγώνα ενάντια στο μαύρο αλλά και την σημασία συνέχισης λειτουργίας του περιφερειακού σταθμού της ΕΡΑ Κομοτηνής στις νέες συνθήκες ζητά  από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό την δέσμευση για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της ΕΡΑ Κομοτηνής και την άμεση επίλυση του προβλήματος της υποστήριξης του ραδιοσταθμού, με την εξασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού».

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Διαγραφή του επονείδιστου χρέους για τις χώρες της Ε.Ε. και της Λατινικής Αμερικής

Παρέμβαση για την παγκόσμια κρίση κρατικού χρέους έκανε στις 20/5/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, «η δεύτερη διάσκεψη κορυφής της Ε.Ε. - Xωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (CELAC) θα μπορούσε υπό ορισμένες προϋποθέσεις να αποτελέσει ιστορική συνάντηση. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να επικεντρωθεί στο followup, στη συνέχεια που πρέπει να δοθεί στην εφαρμογή της Απόφασης που έλαβε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το Σεπτέμβριο 2014 και αφορά στις διαδικασίες διαγραφής του κρατικού χρέους, καθώς τόσο οι χώρες της Λατινικής Αμερικής όσο και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας που τέθηκαν σε μνημόνια αντιμετωπίζουν μια τεράστια κρίση δημοσίου χρέους».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Γιατί χωρίς τη διαγραφή του επονείδιστου χρέους δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στην Ε.Ε. και τη Λατινική Αμερική που έχουν κατακλυστεί από στρατιές ανέργων και εκατομμύρια φτωχών λόγω των πολιτικών της λιτότητας».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Επιπλέον η κοινή πρωτοβουλία για την έρευνα και την καινοτομία πρέπει να στοχεύσει στην κοινωνική ένταξη των εκατομμυρίων ανέργων νέων επιστημόνων τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Λατινική Αμερική. Ο διάλογος για τη μετανάστευση θα μπορούσε να συμβάλλει στην ανταλλαγή καλών πρακτικών».

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Όχι στις  αυξήσεις του ΦΠΑ

Παρέμβαση ενάντια στους σχεδιασμούς της τρόικας για αύξηση του ΦΠΑ στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος έκανε στις 21/5/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο  με αφορμή συζήτηση για τα θέματα της ενέργειας.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής «η ενέργεια αποτελεί αναπτυξιακό και κοινωνικό αγαθό στο οποίο πρέπει να έχουν πρόσβαση οι πάντες, χωρίς αποκλεισμούς για να σταματήσει η ενεργειακή φτώχεια. Η Ενεργειακή Ένωση δεν πρέπει να επιτείνει τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες στην Ε.Ε. Ταυτόχρονα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για να μην μετατραπεί η ενεργειακή αγορά σε χώρο όπου θα κυριαρχούν μονοπωλιακοί ενεργειακοί γίγαντες, όπως ακριβώς συμβαίνει στο χώρο του πετρελαίου».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Στην Ελλάδα η τρόικα πιέζει την κυβέρνηση για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας αντί πινακίου φακής και στον τομέα της ενέργειας με την ιδιωτικοποίηση της μικρής ΔΕΗ. Ταυτόχρονα η Επιτροπή ως μέλος της τρόικας πιέζει για αύξηση του ΦΠΑ, γεγονός που θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια, καθώς ήδη χιλιάδες νοικοκυριά δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Επίσης η τρόικα επί μήνες είχε μπλοκάρει την εφαρμογή του θεσμού της διακοψιμότητας, που θα οδηγούσε σε μείωση της τιμής της ενέργειας για τις ενεργοβόρες ελληνικές βιομηχανίες όπως είναι η ΛΑΡΚΟ».

Διεξαγωγή σεμιναρίου Εξαγωγών

«Εφαρμοσμένη ανάπτυξη σε ξένες αγορές – Εξαγωγές»

Το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης και την διεθνή εταιρεία συμβούλων ανάπτυξης Manager’sOffice www.managersoffice.net θα συνδιοργανώσουν   σεμινάριο Εξαγωγών διάρκειας 3 ωρών στις 15 Ιουνίου 2015. 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρουσιαστούν εφαρμοσμένες διαδικασίες για άνοιγμα σε ξένες αγορές (Ευρώπη , Ασία, Λατινική Αμερική, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ) καθώς επίσης και όλο το κύκλωμα ανάπτυξης . Πιο συγκεκριμένα, το άνοιγμα σε ξένες αγορές προϋποθέτει στρατηγική και μεθοδευμένες κινήσεις καθώς και την ενηλικίωση του κάθε υποψήφιου πελάτη πριν το τελικό deal. Έτσι λοιπόν θα αναπτυχθούν όλα τα βήματα της στρατηγικής (presales, sales, ordering + crossselling).

Τα Επιμελητήρια στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας προσφέρουν στα μέλη τους το παραπάνω σεμινάριο ΔΩΡΕΑΝ.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής παρακαλούμε να απευθύνεστε τόσο στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης (Καβείρων 12) και στο τηλέφωνο 25310 22547, με υπεύθυνη επικοινωνίας κα Ο. Ζήση

καθώς και στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης στο τηλέφωνο 2531022831 με υπεύθυνο επικοινωνίας κο Β. Χρηστίδη


Εκστρατεία προληπτικής Ιατρικής στη Σαμοθράκη

Εκστρατεία προληπτικής ιατρικής και ενημέρωσης πραγματοποιεί στη Σαμοθράκη ο Σύλλογος Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής Ιατρικής  ''ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ''.

Οι Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής/Ιατρικής-Ανοιχτή Αγκαλιά, στο πλαίσιο του Προγράμματος για το 2015 υπό τον Γενικό Τίτλο «Υποστηρίζουμε τη Ζωή» θα πραγματοποιήσουν Εκστρατεία Προληπτικής Ιατρικής και Ενημέρωσης στην Σαμοθράκη  από τις 05 ως τις 08 Ιουνίου.

Το Ιατρικό Κλιμάκιο, το οποίο προέρχεται από τα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., αποτελείται από τις κάτωθι ειδικότητες: ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ–ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ-ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ- ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ- ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ- ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ –ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ –ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ – ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ-ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ- ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ- ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑ ΚΑΙ  ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ.

Στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ στη Χώρα θα εξετάζονται οι ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ τα ΠΑΙΔΙΑ

Τα βρέφη κατά προτίμηση θα εξετάζονται το απόγευμα
ΏΡΕΣ ΙΑΤΡΕΙΩΝ : 08:30 π.μ. - 14:00 μ.μ & 17:00 μ.μ. - 20:30 μ.μ.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02/06/2015 - 13:01