Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής

ΕΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ  ΕΙΔΗΣΕΙΣ   3-6-2015



Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για Ε.Ρ.Τ. και ΕΡΑ Κομοτηνής

Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση αναφορικά με το άνοιγμα της Ε.Ρ.Τ., με την οποία ζητείται η απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΑ Κομοτηνής:

Το άνοιγμα της ΕΡΤ από την σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μετά από δύο χρόνια μαύρο στην ενημέρωση και στη δημοκρατία που επέβαλε η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αποτελεί μία σημαντική νίκη του μεγάλου κινήματος που αναπτύχθηκε με καθοριστική συμβολή των αγωνιζόμενων εργαζομένων στην ΕΡΤ.

Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ αποτελεί ένα κρίσιμο στοίχημα για την συγκρότηση ενός δημόσιου, πλουραλιστικού και αντικειμενικού φορέα ενημέρωσης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

Η ΝΕ Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ιδιαίτερα τον αποφασιστικό ρόλο των εργαζόμενων της ΕΡΑ Κομοτηνής στον αγώνα ενάντια στο μαύρο αλλά και την σημασία συνέχισης λειτουργίας του περιφερειακού σταθμού της ΕΡΑ Κομοτηνής στις νέες συνθήκες, ζητά από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό την δέσμευση για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας της ΕΡΑ Κομοτηνής και την άμεση επίλυση του προβλήματος της υποστήριξης του ραδιοσταθμού, με την εξασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού.

Πρόγραμμα επίσκεψης του Προέδρου του ΕΛΓΑ, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονία και Θράκης

Ο Πρόεδρος  του ΕΛΓΑ,  πραγματοποιεί εβδομαδιαία περιοδεία από 2 - 5 Ιουνίου    2015  στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και στη Π.Ε. Σερρών, σε πληττόμενες περιοχές από τις φετινές πλημμύρες με σκοπό την παρακολούθηση της εξέλιξης της διαδικασίας των αποζημιώσεων σε σχέση με τις ζημιές στις καλλιέργειες.

Κατά την περιοδεία του θα συναντηθεί με τα στελέχη και τους υπαλλήλους της υπηρεσίας θα πραγματοποιήσει  συσκέψεις με τους αυτοδιοικητικούς  φορείς Α΄ ΚΑΙ Β΄ βαθμού και θα συμμετέχει σε ενημερωτικές συναντήσεις με τους αγρότες.

Ήδη από χθες έχει πραγματοποιήσει επισκέψεις στις πληγείσες περιοχές των Δήμων Αλεξ/πολης, Σουφλίου, Διδ/χου και  Ορεστιάδας.

Έχει πραγματοποιήσει  συνάντηση με τοπικούς φορείς στην Δ.Κ. Βύσσας στο συσκευαστήριο σπαραγγιών και σκόρδων καθώς και  συνάντηση με παραγωγούς και φορείς των αγροτών στην αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου του δήμου Σουφλίου.

Σήμερα Τετάρτη θα έχει Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και στη συνέχεια  με τους φορείς (Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχους κ.λ.π.) στην έδρα συσκέψεων της Π.Ε. Έβρου (11.00 π.μ.).

Στη συνέχεια θα επισκεφθεί  περιοχές του Νομού Ροδόπης με καλλιέργειες κερασιών, (οικισμοί, Δύμης, Αγιάσματος και Θάμνων της Δ.Κ. Ασωμάτων του δήμου Ιάσμου) και του Νομού Ξάνθης με καλλιέργειες ακτινιδίων, (Δ.Κ. Γενισέας και Τ.Κ. Κουτσού του Δήμου Αβδήρων).

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Στουπή στην ΕΡΑ Κομοτηνής τα χρήματα για τις ζημιές για του 2014 σε ότι αφορά  την φυτική παραγωγή σε όλους τους Αγρότες θα δοθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου, ενώ μέχρι τέλους του Δεκέμβρη θα καταβληθεί προσπάθεια για να γίνει και η εκκαθάριση των ζημιών του 2015.

Ανοικτός ακομα και σε θεματα αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ, με ένταξη ακόμα και των αλιέων αλλά και περισσότερο και με δικαιότερο τρόπο τους κτηνοτρόφους, φάνηκε ο κ. Στουπής. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα με τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ μια και θα γνωρίζουμε τις καλλιέργειες για τα επόμενα 5 χρόνια.

Τέλος θα έχει Συνάντηση στην έδρα της Περιφέρειας με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και συμμετοχή σε σύσκεψη με τοπικούς  αυτοδιοικητικούς παράγοντες και φορείς των αγροτών ( 19:30 μ.μ ). Αύριο θα έχει Συνάντηση με το προσωπικό και του προϊσταμένους του Υπ/ματος ΕΛ.Γ.Α. Καβάλας.

2)  Επίσκεψη στα Τενάγη Φιλίππων για ενημέρωση επί των ζημιών στις καλλιέργειες της περιοχής.
3)   Επίσκεψη σε πλημμυρισμένες περιοχές του Στρυμώνα.
4)  Σύσκεψη – συνάντηση με Διοικήσεις αγροτικών συλλόγων, Συνεταιρισμούς αγροτών,  αγρότες στο Ν. Σκοπό Σερρών ( 17: 00 μ.μ.).

Παρασκευή   5  Ιουνίου 2015
Σύσκεψη στην Περιφέρεια Σερρών με Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Δημάρχων  πλημμυρισμένων περιοχών και Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής για αγροτικά θέματα στους πληγέντες δήμους ( 09:00 π.μ.).

Παρουσιάστηκε η Β΄Φάση της Κυκλοφοριακής Μελέτης για την Ξάνθη

Η δεύτερη φάση της Κυκλοφοριακής Μελέτης για την πόλη της Ξάνθης παρουσιάστηκε το πρωί της Τρίτης στην Πινακοθήκη της Ξάνθης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι αρμόδιοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου ενώ οι μελετητές παρουσίασαν τη δεύτερη φάση απέναντι στους εκπροσώπους των επαγγελματικών και άλλων φορέων που εμπλέκονται με την πόλη όπως η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, οι μεταφορείς Ταξί, Αστικών κα. ο Σύλλογος της Παλιάς Πόλης, τα σωματεία Καφε-Μπαρ και Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και άλλοι φορείς.

Στη μελέτη που περνά στη δεύτερη φάση της, όπως ανέφερε εκ μέρους της μελετητικής εταιρίας ο Αργύρης Πλέσιας, αποτυπώνονται πλέον οριστικά και υλοποιούνται οι πολιτικές αποφάσεις του Δήμου σε σχέση με τις γενικές αρχές και τα σενάρια που είχαν παρουσιαστεί στην πρώτη φάση της μελέτης. Οι παρεμβάσεις επί του αρχικού σχεδίου είναι αρκετά μικρές – με κυριότερη την δημιουργία δρόμου ήπιας κυκλοφορίας αντί για πεζόδρομο στην 28ης Οκτωβρίου- ενώ διατηρείται αυτούσια η φιλοσοφία και η προσέγγιση για την πόλη.

Κύριες αρχές της μελέτης είναι η προώθηση μιας βιώσιμης κυκλοφορίας με περισσότερους πεζούς και ποδήλατα και λιγότερα οχήματα, η κατάργηση των διασταυρώσεων με φανάρια με κυκλικούς κόμβους, η ιδιαίτερη μέριμνα για τα σχολικά συγκροτήματα με δακτυλίους γύρω από αυτά, η δημιουργία ποδηλατοδρόμου κατά μήκος της 28ης Οκτωβρίου κλπ.

Ειδικότερα, μάλιστα, αποτυπώνει και επιμέρους παρατηρήσεις που είχαν γίνει όπως η διάνοιξη δρόμου μπροστά από το ΕΒΕ – που είχε προτείνει ο Δήμαρχος – προκειμένου να αποκατασταθεί η αμφίδρομη επικοινωνία του αστικού συνοικισμού με το κέντρο της πόλης. Κατά τα άλλα προκύπτει μια πρόθεση να προστατευτεί η ασφάλεια των μετακινήσεων με διαχωριστικές λωρίδες σε διάφορους δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας.

Σε ότι αφορά στην Παλιά Πόλη η μελέτη ουσιαστικά απαγορεύει την κυκλοφορία οχημάτων πλην των μονίμων κατοίκων και της εξυπηρέτησης των σχολικών μονάδων  με ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης. Ως προς το επίμαχο ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων η μελέτη φαίνεται πως οδηγεί στη «χρυσή τομή» με την πρόνοια για ύπαρξη διαθέσιμου πλάτους 3 μέτρων (ή 3,25 ενδεχομένως) για την κυκλοφορία των οχημάτων των μονίμων κατοίκων, επιτρέποντας την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, πέρα από αυτό, εφόσον αδειοδοτήσει ο Δήμος.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μανώλης Τσέπελης ανέφερε ότι ο Δήμος δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα της νέας κυκλοφοριακής μελέτης, με την οποία αναμένεται ότι θα δοθούν λύσεις σε πολλά σοβαρά ζητήματα της πόλης, σε συνδυασμό με μια βιώσιμη κίνηση πεζών και οχημάτων με προτεραιότητες και σύγχρονη αντίληψη για την πόλη.

Eρώτηση Κοντού για την Αστυνομική Σχολή

Ερώτηση για το θέμα της λειτουργίας ή μη της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 κατέθεσε προς τον Αν. Υπουργό Προστασίας Ι. Πανούση, κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Αλέξανδρος Κοντός.

Αναλυτικά:
Σε απάντησή σας στην ερώτησή μου με Αρ. Πρ. 1224 στις 27-3-2015 σχετικά με την λειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Ξάνθης , στις 20-4-2015 με Αρ. Πρ. 334 αναφέρετε τα εξής:

Τέλος, ως προς το ζήτημα της λειτουργίας του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης , επισημαίνεται ότι κατά τα οριζόμενα στην Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας , Παιδείας και Θρησκευμάτων ,Πολιτισμού και Αθλητισμού , Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αριθμό ΕΜ 2/ 125/13-112012 «Καθορισμός αριθμού ιδιωτών που εισάγονται στην Αστυνομική και την Πυροσβεστική Ακαδημία κατά τα Ακαδημαϊκά έτη 2013-2014 και 2014-2015»  (ΦΕΚ 3010 τ. Β΄/13-11-2012) και το άρθρο 53 του Ν. 4279/2014 «Φόροι, Στρατολογία και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ157/τ . Α΄/04-08-2014) η λειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων και των υπό αυτή Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων έχει ανασταλεί έως την έναρξη του εκπαιδευτικού έτους 2015-2016, κατά τη διάρκεια του οποίου θα εισαχθούν στη Σχολή προς φοίτηση οι επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2013.

Παρά λοιπόν τη σαφή διαβεβαίωσή σας για λειτουργία του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης που προκάλεσε και την απόλυτη ικανοποίηση της τοπικής κοινωνίας, δυστυχώς ακολούθησαν οι δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού  κ. Πανούση περί λειτουργίας μόνο των Σχολών Διδυμοτείχου και Κομοτηνής και όχι και της Ξάνθης, που προκάλεσαν κλίμα ανασφάλειας και έντονης ανησυχίας τόσο στους πολίτες της Ξάνθης όσο και στους Αστυνομικούς υπαλλήλους του Νομού δεδομένου ότι υπήρχαν διαβεβαιώσεις και της προηγούμενης Κυβέρνησης για επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Ξάνθης κατά την Ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός Εσωτερικών:
1)  Κατά πόσον ισχύει η δέσμευση και διαβεβαίωσή του στην Τοπική Κοινωνία για τη λειτουργία της Σχολής ή ισχύουν οι δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού κ.Πανούση για την μη λειτουργία της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2015-2016
2) Εάν και κατά πόσο πιστεύετε ότι η λειτουργία όλων των Αστυνομικών Σχολών στη Θράκη πρέπει να αποτελεί εθνική προτεραιότητα.
3)  Εφόσον ισχύει η διαβεβαίωση του Υπουργού Εσωτερικών περί επαναλειτουργίας όλων των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων στη Θράκη κατά την ακαδημαϊκή περίοδο 2015-2016, θα υπάρξει ισομερής καταμερισμός των σπουδαστών;
4) Ποιά είναι η απάντηση και η θέση του Υπουργείου σας, στο με αριθμό πρωτ. 886/31-5-2015 έγγραφο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ξάνθης, το οποίο και σας επισυνάπτουμε;

Tριήμερο εκδηλώσεων από τα ΚΕΣΠΕΜ σε Κομοτηνή και Ξάνθη

Με αφορμή το τέλος της τέταρτης φάσης λειτουργίας του, το Πρόγραμμα για την «Εκπαίδευση των Παιδιών της Μουσουλμανικής Μειονότητας» οργανώνει εκδηλώσεις στην Ξάνθη και την Κομοτηνή από 5 έως 7 Ιουνίου 2015 και καλεί όλα τα μέλη της τοπικής κοινωνίας της Θράκης σε ένα τριήμερο διαλόγου, επικοινωνίας και γιορτής.

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει την Παρασκευή 5 Ιουνίου στην Κομοτηνή (17.30 – 21.00, Λέσχη Κομοτηναίων) με ημερίδα διαλόγου που έχει ως θέμα «Κοινωνική ένταξη και παιδαγωγικές καινοτομίες: το Πρόγραμμα για την Εκπαίδευση των Παιδιών της Μουσουλμανικής Μειονότητας». Θα χαιρετίσουν: Παναγιώτης Κεραμάρης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ., Μαρία Μουστάκη, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Μονάδας Β2, Διαχειριστική Αρχή του υπουργείου Παιδείας. Για το Πρόγραμμα και τις αλλαγές που επέφερε θα μιλήσουν: Αλεξάνδρα Ανδρούσου, Νέλλη Ασκούνη, Θάλεια Δραγώνα και Άννα Φραγκουδάκη. Για την αποτίμηση των αποτελεσμάτων του θα μιλήσουν: Φρόσω Κιάου, Εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας, πρώην Υπουργός, Μουσταφά Μουσταφά, Βουλευτής Ροδόπης, Κωστής Παπαϊωάννου, Γενικός Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Υπουργείου Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Πουλόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Ευαγγελία Τρέσσου, Επιστημονική Υπεύθυνη Προγράμματος Εκπαίδευσης Παιδιών Ρομά.

Το πρωί του Σαββάτου 6 Ιουνίου (11.00-14.00) συνεργάτες/ριες του Προγράμματος από τα Δημιουργικά Εργαστήρια Νέων (ΔΕΝ) προσκαλούν παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς στις ανοιχτές δημιουργικές δραστηριότητες «ΔΕΝ Πλατειά…ζουμε», που θα γίνουν στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Το βράδυ της ίδιας ημέρας (21.00) στο Δημοτικό Πάρκο της Κομοτηνής οργανώνεται συναυλία με το μουσικό συγκρότημα Balkanatolia, που συνθέτει με τις μουσικές του τις διαφορετικές πολιτισμικές παραδόσεις της περιοχής. Τη συναυλία θα προλογίσουν: Αϊχάν Καραγιουσούφ, Βουλευτής Ροδόπης, Δημήτρης Πολιτόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το τριήμερο ολοκληρώνεται την Κυριακή 7 Ιουνίου στην Ξάνθη (11.00-14.00, 3ο Λύκειο, Tέρμα Λευκού Πύργου) με τις γιορτές λήξης των μαθημάτων των ΚΕΣΠΕΜ Ξάνθης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους θα παρουσιάσουν στους γονείς και σε όλους τους προσκεκλημένους δείγματα από τη δουλειά που έκαναν όλη τη χρονιά, αποχαιρετώντας με παιχνίδια και εορταστική διάθεση τη σχολική χρονιά που τελειώνει. Τη γιορτή θα χαιρετίσουν: Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, βουλευτής Ξάνθης, Αναστάσιος Μάρκου, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Παρασκευή 5 Ιουνίου
17.30 – 21.00, Κομοτηνή, Λέσχη Κομοτηναίων, Σοφούλη και Βενιζέλου
Ημερίδα διαλόγου με θέμα:
«Κοινωνική ένταξη και παιδαγωγικές καινοτομίες: το Πρόγραμμα για την Εκπαίδευση των Παιδιών της Μουσουλμανικής Μειονότητας»

Σάββατο 6 Ιουνίου
11.00-14.00, Ξάνθη, Πλατεία Ξάνθης
Δημιουργικές Δραστηριότητες από τα Δημιουργικά Εργαστήρια Νέων «ΔΕΝ Πλατειά…ζουμε»
Σάββατο 6 Ιουνίου
21.00 Κομοτηνή, Δημοτικό Πάρκο Κομοτηνής
Συναυλία του συγκροτήματος Balkanatolia (είσοδος δωρεάν)

Κυριακή 7 Ιουνίου
11.00-14.00, Ξάνθη, 3ο Λύκειο Ξάνθης, Tέρμα Λευκού Πύργου
Γιορτές λήξης μαθημάτων των ΚΕΣΠΕΜ Ξάνθης

Ψήφισμα του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης

Το ακόλουθο ψήφισμα για τη δίωξη εκπαιδευτικού-μέλους του που συμμετείχε στην απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών τον Απρίλιο του 2013, εξέδωσε ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης:

Ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης καταγγέλλει την προσπάθεια «ποινικοποίησης» της συνδικαλιστικής δράσης του συναδέλφου, μέλους του συλλόγου μας και στελέχους του Κ.Κ.Ε. Βασίλη Καταπόδη, ο οποίος καλείται σε Ε.Δ.Ε. για τη συμμετοχή του σε απεργιακή κινητοποίηση ναυτεργατών τον Απρίλη του 2013. Σε μια περίοδο που οι διώξεις απέναντι στους ναυτεργάτες εντείνονται, διώκεται η αυτονόητη έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα τους.

Η συμμετοχή σε κινητοποιήσεις και η αλληλεγγύη στους αγώνες εργαζομένων άλλων κλάδων αποδεικνύουν πως οι εκπαιδευτικοί δεν είναι συντεχνία, αλλά αντιλαμβάνονται πως μόνο ο ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων μπορεί να δώσει προοπτική.

Καταδικάζουμε την ενέργεια του υπουργείου να προχωρήσει στη διαδικασία της Ε.Δ.Ε.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η δίωξη.

Κάλεσμα της Λαϊκής Αντίστασης-Α.Α.Σ. Ξάνθης

Το ακόλουθο "Κάλεσμα σε πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη διοργάνωση συγκέντρωσης-διαδήλωσης" κοινοποιεί η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Ξάνθης:
Η υποταγή της νέας κυβέρνησης στο κεφάλαιο και στον ιμπεριαλισμό και τα νέα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζονται, έρχονται να δώσουν νέο χτύπημα στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού και της νεολαίας.

Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει το λαό στη γωνία, παρακολουθητή των εξελίξεων, ανήμπορο να αντιδράσει. Τον θέλουν με νέες αυταπάτες για το ρόλο της διαπραγμάτευσης, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του ΔΝΤ. Ας μη τους κάνουμε το χατίρι!

Η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ Ξάνθης με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις που οδηγούν πιθανότατα σε μια άμεση υπογραφή νέας αντιλαϊκής συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των ιμπεριαλιστών ΕΕ και ΔΝΤ, καλεί σε σύσκεψη οργανώσεων και συνδικαλιστικών σχημάτων την Πέμπτη 4 Ιούνη, 19:00 στο καφέ Βυζάντιο, έτσι ώστε να διερευνηθεί και να αποφασιστεί η συνδιοργάνωση συγκέντρωσης - διαδήλωσης το αμέσως επόμενο διάστημα.

Νότης Μαριάς ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ: Δεν θα περάσει ο εκβιασμός του Ντράγκι - Η πρόταση-λύση

Συνέντευξη του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, Αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητή Νότη Μαριά στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ και στην εκπομπή Η Φυλή των φίλων του Κώστα Αρβανίτη στις 14/5/2015.

Στη συνέντευξη ο Νότης Μαριάς μιλά για:
1. Τον πολιτικό εκβιασμό του Ντράγκι απέναντι στην Ελλάδα (00:38).
2. Την πρόταση-λύση για εξόφληση του ΔΝΤ εκ μέρους της Ελλάδας μέσω χρηματοδότησης από την Τράπεζα της Ελλάδας (02:28).
3. Την παράδοση της πατρίδας μας  από τις μνημονιακές δυνάμεις στην τρόικα και τους δανειστές (αγγλικό δίκαιο, παραίτηση της Ελλάδας από την ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας κτλ) (06:20).

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή:  Να στηριχθούν οικονομικά τα θερινά σινεμά στην Ελλάδα

Παρέμβαση για την ευρωπαϊκή κινηματογραφική βιομηχανία και τα θερινά σινεμά στην Ελλάδα έκανε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής υπερψήφισε την Έκθεση για τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο γιατί οι κινηματογραφικές ταινίες είναι πολιτιστικά και οικονομικά αγαθά που συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούσαν να συμβάλλουν και στη διατήρηση της πολιτιστικής παράδοσης των κρατών μελών της Ένωσης.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε ότι παρότι η ευρωπαϊκή κινηματογραφική βιομηχανία είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς παγκοσμίως, εντούτοις λόγω της πολιτιστικής και γλωσσικής πολυμορφίας κινείται σε μια αγορά εκ των πραγμάτων κατακερματισμένη. Γι’ αυτό πρέπει να διασφαλιστεί η προώθηση, η διασυνοριακή διανομή και η προσβασιμότητα που συνδυάζεται απαρέγκλιτα με την ανάπτυξη ακροατηρίου.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Είναι πάντως σημαντικό ότι μέσα από το πρόγραμμα MEDIA διασφαλίζεται πρόσβαση σε νέες πηγές χρηματοδότησης. Πρέπει να διασφαλίσουμε τη λειτουργία των μικρών και ανεξάρτητων κινηματογραφικών αιθουσών, ιδίως σε μικρές πόλεις. Και στο πλαίσιο αυτό, για την Ελλάδα πρέπει να προβλεφθούν πηγές χρηματοδότησης για τη λειτουργία των θερινών κινηματογράφων που αποτελούν σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο για την πατρίδα μου».

Ο Αγροτουρισμός στον Βόρειο Έβρο

Την Παρασκευή, 5 Ιουν 2015, στις 17.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ορεστιάδας (Κωνσταντινουπόλεως 56) η Εταιρεία Έρευνας & Ανάπτυξης Βορείου Έβρου οργανώνει Συνέδριο με θέμα: Η Ανάπτυξη του Αγροτουρισμού στον Βόρειο Έβρο.

Επί 26 και πλέον χρόνια η Ελλάδα διέθετε οικονομικούς πόρους για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού, χωρίς να έχει θεσμικό πλαίσιο. Από το 1991, με την Κοινοτική Πρωτοβουλία LEADER η Ελλάδα πρότεινε ως εργαλείο τοπικής ανάπτυξης και τον αγροτουρισμό, και αφού εγκρίθηκαν τα τοπικά σχέδια, δέχθηκε χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά ταμεία για την δημιουργία μονάδων αγροτουρισμού. Δυστυχώς μέχρι το 2014 δεν υπήρχε θεσμικό πλαίσιο, και οτιδήποτε και αν κατασκευάσθηκε με τα χρήματα της ΕΕ δεν ονομάσθηκε αγροτουριστική μονάδα, αλλά ονομάσθηκε ξενοδοχείο, επιπλωμένα διαμερίσματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόριο κλπ, πάντως όχι αγροτουριστική μονάδα, επισήμως.

Από το 2014 (Νόμος 4235/11-2-2014, άρθρο 52) προβλέφθηκε για πρώτη φορά το «Πολυλειτουργικό Αγρόκτημα», που ορίσθηκε ότι είναι η αγροτική εκμετάλλευση, η οποία λειτουργεί με έμφαση στις τοπικές παραγωγικές δυνατότητες κάθε περιοχής και η οποία διαθέτει τουλάχιστον: α) καλλιεργήσιμη έκταση, β) φυτικό ή ζωικό κεφάλαιο και γ) χώρο εστίασης ή δυνατότητα εκπαίδευσης ή δυνατότητα επίδειξης και παρακολούθησης της παραγωγικής διαδικασίας ή οικοτεχνικής μεταποίησης. Επιτρέπεται η λειτουργία δικτύου Πολυλειτουργικών Αγροκτημάτων, ανά την Ελληνική Επικράτεια.

Από το 2014 (Νόμος 4276/30-7-2014, άρθρο 29) ορίσθηκε ότι μορφές επιχειρήσεων αγροτουρισμού είναι ιδίως: α) Τα Αγροκτήματα (Η αγροτουριστική δραστηριότητα εντός του Αγροκτήματος αφορά αποκλειστικά την παροχή υπηρεσιών υποδοχής & φιλοξενίας ή εστίασης) και β) Οι αγροτικές και οι μικτές αγροτικές εκμεταλλεύσεις (ν.3874/2010, που συνοδεύονται υποχρεωτικά με τουλάχιστον μία από τις ακόλουθες επιχειρηματικά οργανωμένες υπηρεσίες: αα) Υπηρεσίες εστίασης & ββ) Υπηρεσίες υποδοχής και φιλοξενίας σε τουριστικά καταλύματα μέγιστης δυναμικότητας μέχρι σαράντα κλινών).

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί οι Υπουργικές Αποφάσεις εφαρμογής αφήνοντας τις αγροτουριστικές δραστηριότητες να καλύπτονται, αν καλύπτονται, από γενικούς όρους. Δυστυχώς αυτήν την περίοδο (αρκετά χρόνια) οι αγροτο-συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι αδύναμες ή ανενεργές ή ανύπαρκτες, επιτρέποντας σε κάθε ενδιαφερόμενη οργανωμένη μειοψηφία να «ασελγεί» επί του σώματος των αγροτών, υφαρπάζοντας την «κρέμα της κρέμας» των αγροτικών επαγγελμάτων, που είναι οι υπηρεσίες στον χώρο τους.

Τα αγροτικά επαγγέλματα είναι: γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία & δασοκομία και συμπληρωματικά προς αυτά (ποσοστό μόνο εισοδήματος) η μεταποίηση και εμπορία της δικιάς τους παραγωγής, παραγωγή ενέργειας και αγροτουρισμός. Εάν συστηματικά υφαρπάζονται αντικείμενα των αγροτικών επαγγελμάτων, σιγά-σιγά οι αγρότες θα καταστούν συνώνυμο του «εργάτη γης», ενώ πρόκειται για επιχειρηματίες που επενδύουν πολλά σε εξοπλισμό και εγκαταστάσεις και δρουν σε καθεστώς υψηλών κινδύνων (με αδύναμο ΕΛΓΑ) και μεγάλων αβεβαιοτήτων.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι τα αγροτικά επαγγέλματα απαιτούν γνώσεις & ικανότητες, αλλά χρειάζονται κυρίως κοινωνικές δεξιότητες, καθόσον αναπτύσσονται μέσα στην μόνη οργανική κοινωνία, την αγροτική κοινωνία. Το χωράφι δεν είναι εργοστάσιο. Η αγροτική κοινωνία είναι αποτελεσματικότερη αξιοποιώντας τα εργαλεία της κοινωνικής οικονομίας. Επομένως και ο αγροτουρισμός απαιτεί συνέργειες τοπικές και συμπληρωματικότητες και αλληλεγγύη και τοπική συνεργασία.

Η ανάπτυξη του αγροτουρισμού σε μια περιοχή απαιτεί την ύπαρξη ενεργού και λειτουργικής τοπικής κοινωνίας, και θέλει ανταποδοτικά την συμβολή του αγροτουρισμού στην τοπική ανάπτυξη συνολικά. Ειδικότερα για τον Βόρειο Έβρο θα γίνουν προσεγγίσεις την Παρασκευή, 5 Ιουν 2015, στις 5 μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ορεστιάδος. (πηγή Δημήτρης Μιχαηλίδης).

Εντοπίστηκε στην ΑΜΘ ελαιόλαδο νοθευμένο με σπορέλαιο και χρωματισμένο

Μια παρτίδα ενός λαδιού με ένδειξη ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ εντοπίστηκε στην περιοχή από τον ΕΦΕΤ που αποκάλυψε ότι το λάδι είχε νοθευτεί με σπορέλαιο και είχε χρωματιστεί τεχνητά.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με την Χημική Υπηρεσία Μακεδονίας Θράκης – Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε ότι το προϊόν το οποίο πωλείται ως «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο», με την εμπορική ονομασία «ΜΑΝΗ», συσκευασίας του 1 λίτρου και ημερομηνίας λήξης 30-12-2016, που εμφανίζεται να παράγεται από την ΕΛΑΚ Α.Ε. με έδρα ΚΡΟΚΕΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ και διακινείται από την ΜΑΝΑΚΟΝ Α.Ε., με έδρα το Πανόραμα Θεσσαλονίκης, βρέθηκε να περιέχει σπορέλαιο σε πολύ μεγάλο ποσοστό, τεχνητά χρωματισμένο, ως φυτικό έλαιο ξένο προς το ελαιόλαδο.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ προϊόν, από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν, φωτογραφία κάτωθι, να μην το καταναλώσουν.

«Δίνω ζωή! Δώστε μου την γέννα που αξίζω.»

Το Πανελλαδικό Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων για την Υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού και της Μητρότητας διοργανώνει και φέτος για  3η φορά την Πανελλαδική Δράση για Μαιευτήρια φιλικά προς Μητέρες και Βρέφη.

Η δράση έχει τίτλο «Δίνω Ζωή!

Δώστε μου τη γέννα που αξίζω.»

και πραγματοποιείται την περίοδο 1/5/2015 – 30/6/2015  σε 47 πόλεις στην Ελλάδα

Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των νέων γυναικών, των εγκύων, του ευρύτερου πληθυσμού και της πολιτείας για την αναγκαιότητα της πιστοποίησης όλων των μαιευτηρίων ως φιλικά προς τις μητέρες και τα βρέφη, της γέννας με σεβασμό προς την επίτοκο και την υποχρέωση έναρξης του θηλασμού από την πρώτη στιγμή.

Στο Πανελλαδικό Δίκτυο Ομάδων Θηλασμού είναι ενταγμένες 47 ομάδες ανά νομό στην Ελλάδα με αντίστοιχα περίπου 40.000 μέλη, οι οποίες θα διοργανώνουν την περίοδο της δράσης διάφορες εκδηλώσεις. Η δράση είναι μια πρωτοβουλία του Πανελλαδικού Εθελοντικού Δικτύου Υποστήριξης Μητρικού θηλασμού και Μητρότηταςμε την υποστήριξη του Ελληνικού Δικτύου για τον Σεβασμό στην Γέννα,ENCA Hellas και του Δικτύου για την Βρεφική Διατροφή, IBFAN Ελλάδος.  

Η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ροδόπης, που αποτελείται από 600 περίπου μέλη, συμμετέχει στη δράση «Δίνω Ζωή! Δώστε μου τη γέννα που αξίζω.» με τις εξής εκδηλώσεις:

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 στις 18.00 στη δημοτική βιβλιοθήκη Κομοτηνής:

1)  θα προβληθεί σε συνεργασία με την ομάδα θηλασμού Καστοριάς και με την υποστήριξη του Ελληνικού Δικτύου Σεβασμού στη Γέννα (ENCA Hellas) και το δίκτυο δράσης για τη βρεφική διατροφή (IBFANHellas) η ταινία Microbirth Movie.
2)  Μετά την προβολή της ταινίας θα είναι κοντά μας ο μαιευτήρας γυναικολόγος Αλέξανδρος Αμμάρι, που θα μας μιλήσει για το φυσικό τοκετό, τον μη παρεμβατικό τοκετό και το φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική.
3)  Στο τέλος θα συζητήσουμε για τις εμπειρίες μας από τους τοκετούς μας. 

Σε όλες τις παρευρισκόμενες θα μοιραστούν δωράκια τσαντούλες της ομάδας θηλασμού και ενημερωτικό υλικό. Επίσης, θα υπάρχει μία φουσκωτή μπάλα γυμναστικής για να την δοκιμάσουν όλες οι έγκυες!

Άλλη ημέρα κατόπιν συνεννόησης, εκπρόσωποι της ομάδας μητρικού θηλασμού και μητρότητας Ροδόπης θα καταθέσουν αίτηση και θα συζητήσουν με το Διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής για την πιστοποίησή του ως Φιλικού προς Μητέρα & Βρέφος και την πρόοδο που έχει γίνει μέχρι τώρα. Επίσης, θα δωρηθούν στη μαιευτική κλινική ορισμένα βιβλία σχετικά με το φυσικό τοκετό και το θηλασμό, προκειμένου να ενημερωθούν οι μαίες και οι γιατροί του Νοσοκομείου μας.

10ο FestivalAnimation στην Ξάνθη από τη ΦΕΞ

Από την Τετάρτη 3 Ιουνίου & ώρα  21.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης. Φετινό θέμα οι σύγχρονες δημιουργίες από την επανενωμένη Γερμανία: 14  από τις πιο ενδιαφέρουσες Γερμανικές ταινίες animation των τελευταίων 20 χρόνων.

Κινούμενες κούκλες, κινούμενα σχέδια, ταινίες μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και μεικτές τεχνικές – το πρόγραμμα «Σύγχρονες δημιουργίες» περιλαμβάνει τις πιο ενδιαφέρουσες γερμανικές καλλιτεχνικές ταινίες μικρού μήκους των τελευταίων είκοσι ετών.

Αρχίζοντας με τη σκοτεινή παραβολή «Ισορροπία» των Christoph και WolfgangLauenstein, για την οποία βραβεύτηκαν με το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους όταν ήταν ακόμη φοιτητές, το πρόγραμμα περνά στις εικαστικές και ποιητικές ταινίες του JochenKuhn ή της KirstenWinter, για να φτάσει στις καινοτόμες ταινίες μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή του καλλιτεχνικού ζεύγους HannaNordholtκαι FritzSteingrobe ή της τριάδας TomWeber, JanBitzer και IljaBrunck – και έτσι καταδεικνύει το ευρύ φάσμα των γερμανικών ταινιών animation.

Εκπροσωπούνται επίσης και άλλοι μεγάλοι γερμανοί δημιουργοί όπως οι GilAlkabetz, AndreasHykade και RaimundKrumme, που ξεχωρίζουν για το μινιμαλιστικό τους ύφος και τη χρήση μιας παγκόσμιας γλώσσας αφήγησης.

Πολλές από τις ταινίες μικρού μήκους που παρουσιάζονται εδώ έχουν γίνει σε γερμανικές Ανώτατες Σχολές Κινηματογράφου, όπως στην Ανώτατη Σχολή Τεχνών του Κάσελ ή την Ακαδημία Κινηματογράφου της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Αφαιρετική, πληθωρική, πνευματώδης, ανατρεπτική και πάντα με υπόγεια νοήματα και λαμπρές ιδέες ως προς την εικόνα, η γερμανική καλλιτεχνική ταινία animation ξεχωρίζει για το υψηλό καλλιτεχνικό της επίπεδο που της χάρισε τόσες επιτυχίες σε φεστιβάλ της Γερμανίας και του εξωτερικού.

Μια μοναδική επιτομή της σύγχρονης animation κουλτούρας.

Οι ταινίες που θα παρουσιαστούν είναι:
01. ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ / Balance, 7′ 30”   –  1989-1990  –  Christoph und Wolfgang Lauenstein  – OSCAR Animation 1990
02. Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ / Die Beichte, 10′ 30”  – 1990  – Jochen Kuhn
03. ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ / Die Kreuzung, 9′ 30”   – 1991  – Raimund Krumme
04. Ο ΚΟΚΟΡΑΣ / Der Hahn, 9′ 50”  –  1994  – Heinrich Sabl
05. ΡΟΛΟΓΙΑ / Clocks, 7′  – 1995  – Kirsten Winter
06. ΖΟΥΣΑΜΕ ΣΤΟ ΧΟΡΤΟ / Wir lebten im Gras, 14′ 30”  –  1995  – Andreas Hykade
07. Ο ΛΑΘΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ / Der falsche Spieler, 5′  – 1997  – Mariolla Brillowska
08. QUEST, 11′ 30”  –  1996   – Tyron Montgomery & Thomas Stellmach
09. RUBICON, 7′  – 1997   – Gil Alkabetz
10. ΠΥΡΙΝΟ ΣΠΙΤΙ / Feuerhaus, 5′ 25”  –   1998  – Bärbel Neubauer
11. Η ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΩΝ / Die Trösterkrise, 7′  – 1999  – Daniel Nocke
12. YO LO VI, 15′   – 2003   – Hanna Nordholt & Fritz Steingrobe
13. ΓΚΡΙ / Grau, 10′ 1”  – 2004   – Oliver Seidel
14. 458nm, 7′  – 2006   – Τom Weber & Jan Bitzer & Ilija Brunck
10ο FestivalAnimation στην Ξάνθη

Πέμπτη 4 Ιουνίου & ώρα  21.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
 «ΜΕΤΑΞΥ ΣΚΥΛΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΩΝ» (65’ 98’’)
Entre Chiens et Loups / Break of Dawn

Ανοιχτό μάθημα-παρουσίαση στο Ι.Θ.Τ.Π.

Ανοιχτό μάθημα-παρουσίαση του τμήματος ελληνικών, ιστορίας και λαογραφίας Θράκης με θέμα «Παιδί και έφηβος: Παιδεία, παιχνίδι, παίδεμα» πραγματοποιείται το απόγευμα (19.00) της Τετάρτης 3 Ιουνίου στην καπναποθήκη "Π" του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Πρόκειται για το τμήμα που καθιέρωσε ο Θανάσης Μουσόπουλος στη διαδικασία της δια βίου μάθησης στην Ξάνθη.

Οι εργασίες που θα παρουσιαστούν είναι:

Παιδεία
Άννα Γκολδιέφκσι: Παιδεία στην αρχαία Ελλάδα
Κωνσταντίνος Μπερετζίκης: Παιδεία στο Βυζάντιο και στην οθωμανοκρατία
Ανδρέας Ματζάκος: Το εκπαιδευτικό έργο του Ιωάννη Καποδίστρια.

Παιχνίδι
Δήμητρα Αγιαννίτου: Θυμούμαι τα παιχνίδια στο χωριό μου…
Βιολέτα Ιωαννίδου: Το παιδί δίπλα μας, το παιδί μέσα μας
Τριανδρία Δροσίδου: Το παιδί τη σβούρα γυρίζει, το παιχνίδι γνωρίζει και τη γνώση χτίζει (Η διδακτορική διατριβή του Γ. Βιζυηνού για το παιχνίδι).

Παίδεμα
Γεώργιος Μπατζακίδης: Προβληματισμοί του εφήβου στον «Φιλοκτήτη» του Σοφοκλή
Ελευθερία Χριστοδούλου: Φτιάχνοντας μικρούς βιβλιοφάγους – ο ρόλος του δασκάλου.

Η εκδήλωση θα κλείσει με τον σπουδαστή Α. Δασκαλόπουλο που θα παίξει και θα τραγουδήσει παραδοσιακά παιδικά τραγούδια.

Νέα προώθηση προϊόντων την Κυριακή στην Ξάνθη

Νέα προώθηση προϊόντων θα γίνει το πρωί (από τις 09.00) της Κυριακής 7 Ιουνίου από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης - Ομάδα Δράσης Ξάνθης Χωρίς Μεσάζοντες, στον περιφραγμένο χώρο απέναντι από το 7ο δημοτικό σχολείο που βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο του Α.Ο.Ξ.

Τα προϊόντα θα διατεθούν με προτεραιότητα σε όσους έκαναν παραγγελία (αφορά τα προϊόντα με παραγγελία) και είναι τα εξής:
Γραβιέρα Κρήτης με 11€
Φέτα και κατσικίσιο τυρί Γρεβενών 7 ευρώ το μονόκιλο και 13 ευρώ το δίκιλο
Χαρτί υγείας τρίφυλλο 30 ρολά (200 γραμμάρια/ρολό) με 12,5€
Χαρτί κουζίνας 4 τεμάχια των 450 γραμμαρίων με 4€
Χαρτοπετσέτες 650 τεμάχια με 2,50€.
Τα προϊόντα χωρίς παραγγελία είναι:
Ρύζι από παραγωγό Σερρών: Καρολίνα 1€/κιλό, κίτρινο/αναποφλοίωτο 1€/κιλό
Φασόλια μέτρια 2,5 κιλά 5 ευρώ και ρεβίθια μεγαλόσπερμα 2 κιλά 5 ευρώ (παραγωγός Ξάνθης)
Φασόλια μεγάλα Χρυσούπολης τα 3 κιλά 7,5 ευρώ
Φασόλια γίγαντες Καστοριάς 3 ευρώ το κιλό
Φακές Φαρσάλων 1,5 ευρώ το κιλό
Σουσάμι Φαρσάλων 4 ευρώ το κιλό
Μέλι Νεοχωρίου (ανθόμελο) 6 ευρώ το κιλό και 17 ευρώ τα 3 κιλά
Πιρένι 7 ευρώ το κιλό και 20 ευρώ τα 3 κιλά
Πατάτες κίτρινες Άνω Βροντούς με 0,40 το κιλό
Αλεύρι για τσουρέκια 5 κιλά 6 ευρώ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 25 κιλά 12 ευρώ και 10 κιλά 5 ,5 ευρώ.
Κρεμμύδια μεγάλα φετινής εσοδείας 5 κιλά 2 ευρώ.

Η φόρμα παραγγελίας έχει ανοίξει και μπορείτε από το αντίστοιχο μενού να κάνετε παραγγελία (http://politesxanthis.gr/order.html).

Περισσότερα στα τηλέφωνα των εθελοντών της κίνησης 6998 166416 και 6949 208482


Βιβλιοπαρουσίαση από τα Βιβλιοχαρτοπωλεία Βαφειάδη

Τα Βιβλιοχαρτοπωλεία Βαφειάδης και η συγγραφέας Αναστασία Παπαδάκη, διοργανώνουν την παρουσίαση του νέου της μυθιστορήματος "Pis Aller", από τις εκδόσεις "Το ανώνυμο βιβλίο".

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8 Ιουνίου στις 20:00 το απόγευμα στο καφέ "Οχτώ". (Βασιλέως Παύλου)

Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας Φωτεινή Ναούμ και η φιλόλογος Μάρθα Ανδρεάδου.

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Λίγα λόγια για το βιβλίο και τη συγγραφέα

 Η αποκάλυψη των νέων πραγμάτων με είχε αφήσει άναυδη να προσπαθώ να κατανοήσω τα γεγονότα σε όλο το εύρος τους. Η σαστιμάρα μου διήρκησε αρκετά. Το μυαλό μου προσπαθούσε να επεξεργαστεί τα λόγια που είχαν βγει από το στόμα του. Με τον ερχομό μου εδώ είχα ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση στην κλεψύδρα της προφητείας, πιστεύοντας ότι επηρέασα μόνο τους μαχητές. Όμως αποδεικνυόταν ότι και οι Sevenian είχαν επηρεαστεί με διαφορετικό όμως τρόπο. Υπήρχε τρόπος να εξιλεωθώ. Η Φαίδρα ξυπνάει σ’ ένα άγνωστο και παράξενο μέρος χωρίς αναμνήσεις. Η καινούργια ζωή της μια περιπέτεια χωρίς σταματημό, με τον ασυμβίβαστο και επαναστατικό BJ να την ακολουθεί παντού και τον αυστηρό Δούκα να προσπαθεί να της επιβληθεί αλλά και να τη σαγηνέψει. Ποια είναι η πραγματική Φαίδρα και γιατί βρέθηκε σ’ αυτό το μέρος; Θα καταφέρει να ανταπεξέλθει κάτω από το βάρος της αποστολής της ή θα λυγίσει καταστρέφοντάς τους όλους και όλα;

Η Αναστασία Παπαδάκη είναι γεννημένη το 1985. Κατάγεται από τον Έβρο όπου και κατοικεί. Το Pis Aller είναι το πρώτο της μυθιστόρημα, το οποίο συγκαταλέγεται στην τριλογία της Grotesque. Το 2014 κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Μεγάλη ποιητική συλλογή ερωτικής ποίησης» στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Σικελιανά».








Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03/06/2015 - 12:20