Οργανώνονται οι "πενταμηνίτες" στο Περιστέρι

Τον απολογισμό της δέυτερης συνάντησής τους, έδωσαν οι "πενταμηνίτες" εργαζόμενοι στο Δήμο Περιστερίου:

"Πραγματοποιήθηκε η 2η συνέλευση 5-μηνων στον δήμο Περιστερίου την Πέμπτη 20/2/2014. Η συμμετοχή ήταν αυξημένη σε σχέση με την πρώτη συνέλευση.

Συζητήθηκαν πολλά θέματα και για τα δικαιώματα και τα προβλήματα μας αλλά και για την ίδια τη συνέλευση και την καλύτερη συγκρότηση της.

Αποφασίσαμε

1. Τη συγκρότηση της Συνέλευσης Εργαζομένων στα 5-μηνα (ΚΟΧ) στον Δήμο Περιστερίου. Η συνέλευση θα πραγματοποιείται κάθε 2 εβδομάδες (εκτός έκτακτων περιπτώσεων). Για την καλύτερη οργάνωση βγήκε προσωρινή συντονιστική επιτροπή η οποία θα είναι υπόλογη στη συνέλευση. Η συνέλευση αποφασίζει και έχει τον κύριο ρόλο. Για την σύνθεση της επιτροπής θα γίνει προσπάθεια αυτή να είναι όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτική και να περιλαμβάνει συναδέλφους από τους κυριότερους-μαζικότερους χώρους εργασίας.
Επόμενη Συνέλευση την Πέμπτη 6/3, ώρα 15:30 στο Δημαρχείο.

2. Η συνέλευση σύντομα θα έχει κάποια ιστοσελίδα-blog και e-mail. Ακόμα θα βγει κείμενο και αφίσα με τα αιτήματα μας.

3. Θα επιδιωχθεί συντονισμός και κοινή δράση με όλες τις συνελεύσεις, επιτροπές κτλ που έχουν φτιαχτεί από εργαζόμενους στα 5-μηνα αλλά και με τα σωματεία των μονίμων και συμβασιούχων συναδέλφων.

4. Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση της συνέλευσης σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο (το αμέσως επόμενο είναι στις 25/2 αλλά μπορεί να πάμε στο επόμενο από αυτό αφού δεν είμαστε τόσο οργανωμένοι ακόμα και είναι πολύ σύντομα), εκεί θα γίνει παρέμβαση από συνάδελφο στη διαδικασία και θα ζητηθεί από το Δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση για τα αιτήματα μας και να δεσμευτεί ότι θα κάνει ότι μπορεί για να τα υλοποιήσει. Επίσης θα γίνει προσπάθεια να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Διευθυντή και τον αντιδήμαρχο που είναι αρμόδιος για την αποστολή των καταστάσεων στον ΟΑΕΔ με αίτημα την επίσπευση αυτής της διαδικασίας για να γίνεται έγκαιρα η πληρωμή μας.

5. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε  στην Συγκέντρωση στα κεντρικά του ΟΑΕΔ στον Άλιμο που καλείται από διάφορες συνελεύσεις και κινήσεις 5-μηνων αλλά και από σωματεία, συνελεύσεις γειτονιάς κ.α. ".

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23/02/2014 - 08:48