Ειδήσεις από ΕΡΑ Ζακύνθου

Διάσπαση δήμων ίσως και πριν τις εκλογές

 

Στα «σκαριά» βρίσκεται η οριστική διάσπαση νησιωτικών δήμων, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, αλλά και βάσει δημοσιογραφικών πληροφοριών της ΕΡΑ Ζακύνθου. Η εξέλιξη αυτή προκύπτει  από τροπολογία του Νίκου Σηφουνάκη μετά από συνεννόηση με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και μάλιστα το θέμα αφορά τα νησιά Λέσβο, Κέρκυρα, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο. Το θέμα την Πέμπτη συζητείται στη βουλή, ενώ δεν αποκλείεται, για παράδειγμα στη Ζάκυνθο, να υπάρξουν δύο δήμοι, ίσως και πριν τις δημοτικές εκλογές, στη θέση του υφιστάμενου δήμου που καλύπτει ολόκληρο το νησί στα πλαίσια του «Καλλικράτη».

 

Προφυλακίσεις για υπόθεση ναρκωτικών

 

Πέντε από δεκαπέντε συνολικά εμπλεκόμενους στο κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, που εξιχνιάστηκε το προηγούμενο διάστημα στη Ζάκυνθο, κρίθηκαν προφυλακιστέοι, μετά τις πολύωρες απολογίες τους στον ανακριτή, την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, πρόκειται για έναν συμπατριώτη μας και τέσσερις αλλοδαπούς, που είχαν «πρωταγωνιστικό» ρόλο, στη συγκεκριμένη υπόθεση.  

 

Προβοκάτσια σε βάρος του τουρισμού 

 

Προβοκάτσια σε βάρος του τουρισμού μας από τη Σερβία, προκύπτει από αναληθή δημοσιεύματα σε Σερβική ιστοσελίδα τα οποία αναφέρουν καταστροφές από τους σεισμούς. Όπως αναφέρεται στον τοπικό τύπο, ο συντάκτης της είδησης είναι «ανύπαρκτο» πρόσωπο, ενώ, για 247 ακυρώσεις ταξιδιών προς τη Ζάκυνθο, κάνει λόγο ο αντιπεριφερειάρχης του νησιού, Διονύσης Μυλωνάς, τονίζοντας ότι πρόκειται για μεθοδευμένο σχέδιο ανακοπής της αύξησης των τουριστών.

 

Συμμετοχή δήμου στην έκθεση του Βερολίνου

 

Στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου, η οποία ανοίγει τις πύλες της την Τετάρτη 5 Μαρτίου, συμμετέχει ο δήμος Ζακύνθου. Η συμμετοχή αυτή είναι πολύ σημαντική, δεδομένου ότι εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας για την αύξηση των τουριστών από τη Γερμανική αγορά.  

 

Μεγάλη συμμετοχή στις καρναβαλικές εκδηλώσεις

 

Με τη συμμετοχή 29 γκρουπ και χιλιάδων καρναβαλιστών, μικρών και μεγάλων, κορυφώθηκαν την περασμένη Κυριακή, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Ζάκυνθο. Στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, την οποία δεν εμπόδισαν οι αντίξοες καιρικές συνθήκες, κυριάρχησε η σάτιρα στα θέματα επικαιρότητας, ενώ, ακολούθησε το Πόβερο καρναβάλι, με την κηδεία του βασιλιά καρνάβαλου και το ατελείωτο κλάμα από τη χήρα του. Να σημειωθεί ότι την Καθαρά Δευτέρα, έγιναν τα παραδοσιακά κούλουμα σε ολόκληρο το νησί, με σαρακοστιανά εδέσματα, με λαϊκό γλέντι, με πέταγμα του χαρταετού και με τις «Ζακυνθινές Ομιλίες» (μοναδικό ανά τον κόσμο είδος λαϊκού θέατρου), να δεσπόζουν παντού, κρατώντας ζωντανή την σπουδαία τοπική πολιτιστική κληρονομιά.       

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04/03/2014 - 21:30