Κριμαία: Προειδοποιητικά πυρά κατά παρατηρητών του ΟΑΣΕ -Εκκένωση του πολωνικού προξενείου

Οι στρατιωτικοί παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) δέχτηκαν προειδοποιητικά πυρά σε σημείο ελέγχου όταν επιχείρησαν να εισέλθουν στην χερσόνησο της Κριμαίας, ανακοίνωσε το Σάββατο ο ΟΑΣΕ.

Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη επιχείρησε για τρίτη φορά μέσα σε τρεις μέρες να στείλει στρατιωτικούς παρατηρητές στην Κριμαία για να διαπιστώσουν τη ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή.

Οι στρατιωτικοί παρατηρητές του Οργανισμού δεν κατάφεραν να εισέλθουν στην Κριμαία την Παρασκευή για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα και επέστρεψαν στην βάση τους για να καταστρώσουν τα επόμενα βήματα, ενώ και την Πέμπτη ένοπλοι ρώσοι πολιτοφύλακες δεν τους είχαν επιτρέψει την είσοδο.

Εκκένωση του πολωνικού προξενείου στην Κριμαία

Η Πολωνία προχώρησε στην εκκένωση του προξενείου της στην Κριμαία, λόγω των επεισοδίων από τις ρωσικές δυνάμεις οι οποίες έχουν καταλάβει την περιοχή, δήλωσε το Σάββατο ο Πολωνός ΥΠΕΞ Ράντοσλαβ Σικόρσκι .

Γράφοντας στο Twitter, ο κ. Σικόρσκι ανέφερε ότι «εξαιτίας των συνεχιζόμενων επεισοδίων εκεί από τις ρωσικές δυνάμεις, προχωρήσαμε με επιφύλαξη στην εκκένωση του προξενείου μας στην Κριμαία της Ουκρανίας».

Το προξενείο της Πολωνίας βρίσκεται στη Σεβαστούπολη, όπου εδρεύει τόσο ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας όσο και το ουκρανικό πολεμικό ναυτικό και όπου το βράδυ της Παρασκευής ένοπλοι έθεσαν υπό τον έλεγχο τους μια ουκρανική βάση εκτόξευσης πυραύλων, παραβιάζοντας την πύλη της με το φορτηγό στο οποίο επέβαιναν.

Πηγή: naftemporiki

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 08/03/2014 - 17:00