Ειδήσεις από ΕΡΑ Ζακύνθου

Βεβαιότητα για εκλογική νίκη από τον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ

«Με αξιοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, διαφάνεια, νομιμότητα και δημοκρατική συμμετοχή, θα διοικήσουμε το δήμο Ζακύνθου», επισήμανε μεταξύ άλλων, στην παρουσίαση των βασικών αρχών και θέσεων του συνδυασμού «Ζακυνθινή Αναγέννηση», που στηρίζεται από του ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις, ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος, Μίμης Μαρίνος-Κουρής. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη, από κόσμο, αίθουσα εκδηλώσεων του μουσικού γυμνασίου, το περασμένο Σάββατο, ανακοινώθηκε και το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, ενώ, ο κ. Κουρής, άσκησε κριτική στα πεπραγμένα της παρούσας δημοτικής αρχής, εκφράζοντας, παράλληλα, τη βεβαιότητά του, για την εκλογική νίκη της «Ζακυνθινής Αναγέννησης», καθώς και για το γεγονός ότι θα αλλάξει σελίδα ο μοναδικός δήμος του νησιού. Αυτό που επανέλαβε αρκετές φορές, ο κ. Κουρής, είναι κανένας δεν είναι υπεράνω κριτικής, ενώ, όπως είπε, θα ανακαλούνται όλοι, χωρίς εξαίρεση, από τη θέση τους, εφόσον προβούν σε παράνομες και ηθικά απαράδεκτες ενέργειες. Τέλος, αναφερόμενος στο αναπτυξιακό σχέδιο του συνδυασμού του, για το δήμο, τόνισε ότι θα κινηθεί αντίθετα από τις εφαρμοζόμενες, από την κυβέρνηση, μνημονιακές πολιτικές και με δυναμική διεκδίκηση για όλα τα αυτόδιοικητικά ζητήματα, βάσει των πραγματικών αναγκών των δημοτών.      

Μείωση εγκληματικότητας το 2013 σε σχέση με το 2012

Μια θετική εξέλιξη στην τοπική επικαιρότητα, αποτελεί η μείωση της εγκληματικότητας στη Ζάκυνθο, το 2013 σε σχέση με το 2012, βάσει σχετικών στοιχείων που είδαν το φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα παρατηρείται μείωση κλοπών, διαρρήξεων και ληστειών, ενώ, εξαρθρώθηκαν εγκληματικές οργανώσεις και σπείρες, οι οποίες τα τελευταία χρόνια επιδίδονταν συστηματικά σε μια σειρά από αξιόποινες πράξεις, που αφορούσαν σε διάφορες υποθέσεις, μεταξύ άλλων, εμπορία ναρκωτικών. Ιδιαιτέρα σημεία του σχεδιασμού της αστυνόμευσης για την αντιμετώπιση των διαφόρων μορφών εγκληματικότητας, συνολικότερα στα Ιόνια Νησιά, ήταν οι ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις και η έμφαση των ερευνών σε τουριστικές και άλλες περιοχές υψηλού κινδύνου, με στόχο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας σε μόνιμους κατοίκους και τουρίστες.   

Στα δικαστήρια ΙΝΚΑ Ζακύνθου και Κεφαλονιάς με τον ΟΑΕΕ

Στις δικαστικές αίθουσες στις 18 Ιουνίου θα λύσουν τις διαφορές τους, το ΙΝΚΑ (Ινστιτούτο Καταναλωτών), Ζακύνθου και Κεφαλονιάς, με τον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ).Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, είχε προηγηθεί η κατάθεση ομαδικού εξώδικου με την οποία οι άμεσα ενδιαφερόμενοι διεκδικούσαν τη θεώρηση των βιβλιάριων για όλους τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ. Μάλιστα, καλούν, όσους θέλουν, να συνδράμουν αυτή την προσπάθεια, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση, για να δοθεί ουσιαστική λύση, σε ένα σοβαρό θέμα, για το οποίο αδιαφορεί επιδεικτικά η κυβέρνηση. Να σημειωθεί ότι η ρύθμιση χρεών λόγω οφειλών που έχει εξαγγείλει ο ΟΑΕΕ, προβλέπει την ανελλιπή καταβολή τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από 1-1-2013 και μετά, προκειμένου οι επαγγελματίες να έχουν ασφάλιση και οι τελευταίοι με την προσφυγή τους στη δικαιοσύνη, διεκδικούν τη συνέχιση παροχής υγειονομικών υπηρεσιών, χωρίς εμπόδια, μέχρι να διευθετήσουν τις εκκρεμότητές τους, προβάλλοντας και άλλα σχετικά αιτήματα.  

Αύξηση του τουρισμού που δεν κρύβει τα πολλά και μεγάλα προβλήματα

Στα ύψη βρίσκεται η ζήτηση για τη Ζάκυνθο επισημαίνουν οι τουριστικοί πράκτορες.Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τον Απρίλιο έρχονται στο νησί εκπρόσωποι των τουρ οπερέιτορς για να κλείσουν συμβόλαια για το 2015. «Ποδαρικό» για τη φετινή τουριστική περίοδο, κάνουν ως συνήθως, οι Ολλανδοί, οι οποίοι έρχονται στη Ζάκυνθο 19 Απριλίου. Βέβαια, πρέπει να τονίσουμε ότι το νησί παραμένει χωρίς τις απαιτούμενες υποδομές, με σχέδια επί χάρτου και όχι με έργα πνοής στην πράξη, από τις εκάστοτε αρχές. Φυσικά, κυριαρχεί ο φτηνός και «πακεταρισμένος» τουρισμός, (με χαρακτηριστική περίπτωση την περιοχή του Λαγανά), με σημαντικά και πρόσκαιρα οφέλη για τους λίγους και «μεγάλους» επιχειρηματίες και ελάχιστα για τους πολλούς και τους «μικρούς», με το φυσικό και δομημένο περιβάλλον να καταστρέφονται και τις εργασιακές σχέσεις να έχουν ανατραπεί πλήρως, γεγονός που βιώνουν με έντονο τρόπο και οι χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι.

Στέλλα Βιολάντη του Γρηγορίου Ξενόπουλου από το Ιόνιο Θέατρο

Τη Στέλλα Βιολάντη, του Γρηγορίου Ξενόπουλου, μια παράσταση που συγκλονίζει το θεατρόφιλο κοινό, ανεβάζει αυτό το διάστημα στη Ζάκυνθο και ειδικότερα στο πολιτιστικό κέντρο Σαρακινάδου, το Ιόνιο Θέατρο, σε σκηνοθεσία του συμπατριώτη μας, Θοδωρή Καμπίτση και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα του νησιού.Να σημειωθεί ότι ο κ. Καμπίτσης, είναι και ηθοποιός και μάλιστα ερμηνεύει το ρόλο του Παναγή Βιολάντη στη συγκεκριμένη παράσταση, η οποία να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν μεταφέρθηκε και στη μικρή οθόνη με μεγάλη επιτυχία, ενώ, το ρόλο της Στέλλας Βιολάντη, υποδύεται με καταπληκτικό τρόπο η Μαρία Αρβανιτάκη

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17/03/2014 - 17:40