«Απελπιστική περίπτωση η Ελλάδα» κατά το Focus

Η Ελλάδα, είναι απελπιστική περίπτωση, δεν αξίζει να πάρει την επόμενη δόση και οι Έλληνες ζουν πάνω απο τις δυνατότητες τους, διαπιστώνει μεταξύ άλλων το γερμανικό περιοδικό Focus σε ένα ρεπορτάζ που ασχολείται ευρύτερα με την κατάσταση στην Ευρωζώνη αλλά καθώς φαίνεται και συγκεκριμένα με την χώρα μας. Το γερμανικό περιοδικό, διαψεύδει τις καλύτερες επιδόσεις στα δημοσιονομικά λέγοντας ότι αυτό που εδώ και δυο εβδομάδες, ακούγεται ότι  το προβληματικό παιδί της Ευρωζώνης πηγαίνει καλύτερα και ότι ως ανταμοιβή για τις σκληρές μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα αξίζει ειλικρινά να λάβει την επόμενη δανειακή δόση δεν ισχύει. Επικαλούμενo μελέτη του CEP, του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής, το Focus, σημειώνει ότι η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας εξακολουθεί να μειώνεται και μάλιστα με μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με άλλες χώρες της ευρωζώνης. Αναφέρει ακόμα ότι «οι Έλληνες συνέχισαν να ζουν πάνω από τις δυνατότητές τους» επικαλούμενο και πάλι τα συμπεράσματα της μελέτης του CEP, που θέλουν το ποσοστό κατανάλωσης επί του εισοδήματος στην Ελλάδα να είναι το υψηλότερο σε όλη την ΕΕ.

Κατά το Focus, από τη μελέτη συμπεραίνεται ότι «η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της» κάτι που όπως λέει «το γνωρίζαμε και πριν από την ανάλυση του CEP»,

Επίθεση εξαπολύει όμως και κατά του Γιάννη Στουρνάρα

«Και τι κάνει ο έλληνας υπουργός Οικονομικών; Ανακοινώνει αδιάντροπα σε συνέντευξή του προς την «Handelsblatt» ότι η χώρα του, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014, θα τολμήσει για πρώτη φορά να βγει με ομόλογά της στην αγορά. Ας ελπίσουμε ότι η αγορά θα δώσει στους τζογαδόρους την κατάλληλη απάντηση», γράφει το «Focus».


Πηγή: Deutsche Welle

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18/03/2014 - 13:35