Eιδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Προχωρούν σε αγωγές οι Σερραίοι πατατοπαραγωγοί - Στο «στόχαστρο» ο Μ. Χαρακόπουλος
 
Σε αγωγές θα προχωρήσουν οι Σερραίοι πατατοπαραγωγοί κατά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης βάζοντας στο στόχαστρο τον υφυπουργό Μ. Χαρακόπουλο, όπως είπε ,μιλώντας  στην ΕΡΑ Σερρών ο πρώην πρόεδρος της Α. Βροντούς κ. Δημήτρης Μιχτσόγλου. Η πρόσφατη απόφασή του να λάβει υπ’ όψιν καταγγελία του ΓΕΩΤΕΕ και να μην καταβάλλει αποζημιώσεις στους παραγωγούς για τις ζημίες που υπέστησαν το καλοκαίρι από την πρωτοφανή χαλαζόπτωση, με τη δικαιολογία ότι δεν χρησιμοποίησαν πιστοποιημένο σπόρο, εξόργισε τους Σερραίους πατατοπαραγωγούς.
 
«Οικογενειακή Υπόθεση» του Κάλιν Πίτερ Νέτζερ από την Κινηματογραφική Λέσχη Σερρών
 
Η «Οικογενειακή Υπόθεση» του Κάλιν Πίτερ Νέτζερ είναι η επόμενη ταινία που θα προβληθεί την Τετάρτη 19 Μαρτίου και ώρα 19:30, στον Κινηματογράφο «Κρόνιο», στο πλαίσιο της Κινηματογραφικής Λέσχης των Σερρών.
 
Οικονομικός στραγγαλισμός των Φυσικοθεραπευτών από τον ΕΟΠΥΥ
 
Τον  οικονομικό στραγγαλισμό των Φυσικοθεραπευτών  απο τον ΕΟΠΥΥ καταγγέλλει  ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Περιφερειακό Τμήμα Σερρών με επιστολή που απέστειλαν στους βουλευτές του Νομού Σερρών.
 Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους : 
Κύριοι βουλευτές,
Ο ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή κα Ελληνική Νομοθεσία οφείλει να αποδίδει τις οφειλές του σε 60 ημέρες, σήμερα οφείλει από τον Ιούλιο του 2013 και το 10% του 2012 και το 10% του 2013 και το τελευταίο 3μηνο του 2011 από τον ΟΠΑΔ (Υφιστάμενες οφειλές). Ο ΕΟΠΥΥ την τελευταία καταβολή δεδουλευμένων την πραγματοποίησε στις 20 Δεκεμβρίου 2013 (ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ 3 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ) ΕΚΤΟΤΕ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ.
Μάλλον παρακολουθούμε ένα " θέατρο του παραλόγου΄΄ όπου το Υπουργείο και ο ΕΟΠΥΥ ΄΄πιέζουν΄΄ για να υπογράψουν οι συμβεβλημένοι πάροχοι με τις Ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες (Ι.Ε.Ε), χρησιμοποιώντας σαν ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ που προκύπτει από το Νόμο 4172/2013 για την εισαγωγή των ελέγχων από τις Ι.Ε.Ε. Η υποχρέωση της εισαγωγής του ελέγχου από τις Ι.Ε.Ε δεν ακυρώνει την υποχρέωση της πολιτείας να εξοφλεί σε 60 ημέρες, ούτε έχει καταργηθεί βέβαια ο Νόμος Λοβέρδου περί πρόχειρου λογιστικού ελέγχου, που γίνεται από τις κατά τόπους περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ και της απόδοσης του 90% της δαπάνης στον συμβεβλημένο πάροχο.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ ο προϋπολογισμός του  κωδικού Φυσικοθεραπεία έκλεισε στα 78 εκ. ευρώ για το 2013 (8 εκ. ευρώ υπέρβαση ή 11%).
Ο ΕΟΠΥΥ  παρακρατεί 10% (όταν πληρώνει) και αν είχε εκπληρώσει την υποχρέωση που προκύπτει από το Νόμο θα έπρεπε να είχε εξοφλήσει όλο το 2013 με απόδοση του 90% (Νόμος Λοβέρδου).
Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει 5 μήνες από το 2013 και το 10%, ήτοι επί του συνόλου του 2013-55% !!!!
Η υπέρβαση για τον κωδικό Φυσικοθεραπεία για το 2013 είναι 11%.
Άρα ο ΕΟΠΥΥ παρακρατεί 44% από τα δεδουλευμένα του 2013 των Φυσικοθεραπευτών ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ.
Ρωτάμε:
-Πως μπορεί ένας ιδιώτης ή μια οποιαδήποτε επιχείρηση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του όταν έχει να εισπράξει ρευστό 3 ΜΗΝΕΣ.
-Πως μπορεί ένα κράτος να οικοδομήσει ειλικρινή σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τον πολίτη,  όταν λειτουργεί με τρόπο ΄΄ληστρικό΄΄ αθετώντας τις συμφωνίες, την Ευρωπαϊκή και της Ελληνική Νομοθεσία.
-Πως μπορεί ένα κράτος να διαπραγματεύεται με τους δανειστές, το που θα διανέμει το ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΟΥ ,όταν δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.
 ΑΡΑΓΕ ΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ;
Σας καλούμε να πάρετε θέση-όπως έχετε υποχρέωση και να συνδράμετε ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ. .
ΜΕ  ΤΙΜΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΥΜΠΕΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ                                 ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
                                    
Την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Γ.Γ. Εμπορίου ΣΤ. Κομνηνό για τον Προμαχώνα ζητά ο Σ. Κοτσαμπάς
 
Με ανοιχτή επιστολή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Σερρών κ. Σωτήρης Κοτσαμπάς ζητά απο τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Στέφανο Κομνηνό την υλοποίηση των δεσμεύσεων του, σχετικά με τον Προμαχώνα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου.
Η επιστολή έχει ως εξής :
Προς τον
Γενικό Γραμματέα Εμπορίου
Του Υπουργείου Ανάπτυξης
Κ Στέφανο Κομνηνό
Κύριε Γενικέ
Με αφορμή την επίσκεψή σας στον Προμαχώνα Σερρών την Τρίτη 10/12/13 συνοδευόμενος από τον Επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παραεμπορίου κ Δημήτριο Μπουλούκο και την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή των συναρμόδιων φορέων ( Αστυνομικών , Φορολογικών, και Τελωνειακών Αρχών και εκπροσώπων της ΟΕΒΕΣΣ και του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών) με θέμα την διενέργεια συνοριακών ελέγχων.
Αποφασίστηκε ότι χρειάζεται άμεσα συντονισμός όλων των φορέων προκειμένου να παταχθεί το φαινόμενο του παραεμπορίου που στον Νομό των Σερρών πλέον έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις.
Τότε αποφασίστηκε
α) τοποθέτηση scanner
β) τοποθέτηση ζυγιστικού στην είσοδο της ελληνικής επικράτειας
γ) επάνδρωση με επιπλέον προσωπικό για ελέγχους των παραστατικών
δ) εντατικοποίηση των ελέγχων από μεικτά κλιμάκια μετά την είσοδο των οχημάτων από τον προμαχώνα
ε) διασταύρωση των φορολογικών και τελωνειακών στοιχείων
στ)περιοδικός έλεγχος και απολογισμός της εφαρμογής των ανωτέρω αποφάσεων.
Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε σε ποιο στάδιο υλοποίησης βρίσκονται οι ανωτέρων δεσμεύσεις σας.
Με ιδιαίτερη τιμή
Πρόεδρος ΟΕΒΕΣΣ
Σωτήριος Κοτσαμπάς         
 
Συνελήφθη 25χρονος  για κλοπή από κατάστημα στις Σέρρες
 
Συνελήφθη  στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας ημεδαπός ηλικίας 25 ετών, για κλοπή σε βάρος καταστήματος. Ειδικότερα, στις Σέρρες, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου του προαναφερόμενου βρέθηκαν αλκοολούχα ποτά, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα τιμαλφή. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα προαναφερόμενα αντικείμενα τα είχε αφαιρέσει ο 25χρονος νωρίτερα από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τα ανωτέρω αντικείμενα κατασχέθηκαν προκειμένου να αποδοθούν στο νόμιμο κάτοχο τους. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.  
 
Συναυλία Παραδοσιακής Μουσικής στο Μουσικό Σχολείο 
 
Την Τετάρτη 19 Μαρτίου και ώρα 20.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Σερρών θα πραγματοποιηθεί συναυλία  Παραδοσιακής  Μουσικής  «Εις την Πόλιν».
 
Απαγορεύεται η αλιεία στην λίμνη Κερκίνη
 
Από το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας  Σερρών ανακοινώνεται ότι με την αριθμ. πρωτ. 5353/10-3-2014 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη  Π.Ε. Σερρών, καθορίζεται ως περίοδος απαγόρευσης της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής  αλιείας καθώς και της διατάραξης των βιοτόπων αναπαραγωγής των ψαριών στη λίμνη Κερκίνη,  με κάθε μέσο και εργαλείο, λόγω προστασίας της ιχθυοπαραγωγής,  το χρονικό διάστημα από 1ης Απριλίου έως και της 20ης Μαΐου 2014. Για την διασφάλιση της εφαρμογής της απαγόρευσης, αποφασίζεται για το παραπάνω χρονικό διάστημα, οι αλιείς να  απομακρύνουν από τις βάρκες τους τις μηχανές, τα κουπιά και όλα τα αλιευτικά εργαλεία  και   να τις προσδέσουν  επιλεκτικά σε μία από τις εξής θέσεις των παρακάτω Τοπικών Κοινοτήτων (Τ.Κ.):
α) Θέση «Νούφαρα»  Τ.Κ.  Λιβαδιάς
β) Λιμάνι Τ.Κ. Κερκίνης
γ) Εκβολές χειμάρρου  Κερκινίτη
 δ) Λιμάνι Τ.Κ. Λιθοτόπου
ε) Θέση «Υδροληψία Υ2» στη Τ.Κ.  Χρυσοχώραφα
στ) Ανατολικό ανάχωμα, 1500 μ. από το χώρο αναψυχής στη περιοχή «Τρίγωνο»
 Τ.Κ. Μεγαλοχωρίου.
 Οι παραβάτες της παρούσας, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα απαγόρευσης της αλιείας στη λίμνη Κερκίνη, θα καταγγέλλονται στις Αστυνομικές Αρχές  και στις καθ’ ύλη αρμόδιες υπηρεσίες για επιβολή κυρώσεων όπως προβλέπονται στο άρθρο 9, παρ. 2 του Ν. 2040/92 (ΦΕΚ 70/Α/23-4-1992) και  στα άρθρα 28, 29 και 30 του Ν. 1650/86 (ΦΕΚ 160/Α/16-10-1986).
 
 Εγκαινιάζεται το νέο  Δημαρχείο Εμμανουήλ Παππά
 
Τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου Εμμανουήλ Παππά θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 23 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι.
 
Ενημερωτική ημερίδα για  την εκτροφή ζώων στο Δήμο Αμφίπολης
 
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμφίπολης σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» (Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών Θεσσαλονίκης ΙΚΕΘ) διοργανώνουν ημερίδα με θέμα:
ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΤΡΟΦΩΝ ΖΩΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί  την Πέμπτη 20 Μαρτίου στον κινηματογράφο "Ρόδον" στο Ροδολίβος, στις 9 το βράδυ.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54