Δυναμικές πορείες σε Πάτρα, Πύργο, Τρίπολη, Καλαμάτα και Μυτιλήνη


Μαζικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα, κινητικότητα και τις απερχόμενες απολύσεις.
Πολλοί ήταν οι πατρινοί που συμμετείχαν στα δύο συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πόλης, με τη συμμετοχή των εργαζομένων του Δήμου, δημοτικών αστυνομικών, σχολικών φυλάκων, εκπαιδευτικών, και εκπροσώπων άλλων φορέων και εργατικών κλάδων.
Η μία κινητοποίηση που διοργάνωνε το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Αχαϊας ξεκίνησε από την πλατεία Ολγας και κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, ενώ η δεύτερη πορεία που οργανώθηκε από το ΠΑΜΕ είχε ως αφετηρία την πλατεία Γεωργίου.


Πηγή: http://www.patrastimes.gr/




Oλοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες από τα πρωτοβάθμια σωματεία και το ΠΑΜΕ πορείες. Οι δυο πορείες ξεκίνησαν λίγο πριν τις 11 και πέρασαν από κεντρικούς δρόμους του Πύργου.

 

Πηγή: http://www.patrisnews.com

 «Όχι» στις απολύσεις φώναξαν εργαζόμενοι σε δύο απεργιακές συγκεντρώσεις στην Τρίπολη


Με δύο ξεχωριστές απεργιακές συγκεντρώσεις (η μία του Εργατικού Κέντρου στην κεντρική πλατεία κα η άλλη του ΠΑΜΕ στην Πετρινού), εργαζόμενοι βροντοφώναξαν «όχι» στις απολύσεις και στην εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού.

Στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου ειπώθηκε από τον Σαράντο Αλεξανδρή ότι «ο αγώνας των εργαζόμενων στους ΟΤΑ και στην εκπαίδευση, αλλά και ο συνεχιζόμενος για τέταρτη εβδομάδα αγώνας των εργαζομένων στην ΕΡΤ και οι χιλιάδες λαού που στέκονται αλληλέγγυοι, κόντρα σε προεδρικά διατάγματα και σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αλλά και στις απειλές της καταστολής από την δικομματική πλέον συγκυβέρνηση, μας δείχνουν τον δρόμο».

Η Παναγιώτα Πανούση από το ΠΑΜΕ επισήμανε πως «Να μην αφήσουμε τη ζωή μας στα χέρια κάποιων «σωτήρων». Το ΠΑΜΕ θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις γιατί εμείς πιστεύουμε στο δίκιο της εργατικής τάξης, πιστεύουμε στη δύναμη της που μπορεί αν το καταλάβει να σαρώσει τους εκμεταλλευτές της και κάθε λογής συνοδοιπόρο τους.

Καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός. Η επίθεση του κεφαλαίου βρίσκεται σε εξέλιξη και θα κλιμακωθεί. Από τη μια ο κόσμος των μονοπωλίων με τα στηρίγματά του και απ’ την άλλη ο κόσμος της δουλειάς με τα συνδικάτα του και τα συνθήματά του, που γράφουν με μεγάλα γράμματα ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ».

Να σημειωθεί ότι στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν και οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Τρίπολης.

Στο τέλος, έγιναν πορείες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Πηγή: http://www.kalimera-arkadia.gr

φωτο:Πύργος-εφημ.Πατρίς Ηλείας

 

Το Πολυνομοσχέδιο βγάζει τα συνδικάτα στο δρόμο
 
Κορυφώνονται σήμερα, με την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο. Στην Καλαμάτα θα γίνουν δύο συγκεντρώσεις. Η πρώτη οργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, στις 10.30 το πρωί στην οδό Αριστομένους, έξω από το κτήριο του Εργατικού Κέντρου. Η δεύτερη οργανώθηκε από το ΠΑΜΕ στην πλατεία 23ης Μαρτίου στις 10.00 το πρωί.


Πηγή: http://www.tharrosnews.gr

 





Μια μεγάλη πορεία στο κέντρο της Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου το πρωί από τους εργαζόμενους του Δήμου Λέσβου και της ΔΕΥΑΛ και το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, στα πλαίσια της 24ώρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Πολύ μικρότερη ήταν η πορεία του ΠΑΜΕ.
Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Λέσβου και την ΔΕΥΑΛ είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του Δημαρχείου της Μυτιλήνης. Μαζί τους είχαν και μεγάλο αριθμό απορριμματοφόρων και άλλων οχημάτων του Δήμου. Η πορεία τους ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί. Στο ύψος του παλιού Δημαρχείου συναντήθηκαν με την συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων στην οποία ξεχώριζαν τα μπλοκ των εκπαιδευτικών και των υγειονομικών. Μπροστά μπήκαν οι εργαζόμενοι του Δήμου μαζί με το Δήμαρχο Δημήτρη Βουνάτσο και ακολούθησε ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Σε αυτή την πορεία συμμετείχαν 1.200 ως 1.400 άτομα. Η πορεία διέσχισε την προκυμαία αλλά και την κεντρική εμπορική οδό της πόλης την Ερμού.
Διαφορετική διαδρομή ακολούθησε η πορεία του ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα ξεκίνησε από την πλατεία Σαπφούς και διέσχισε την Ερμού. Στην συνέχεια επέστρεψε στην πλατεία δια της προκυμαίας.

Πηγή: http://www.emprosnet.gr//article/47658-megali-poreia-sto-kentro-tis-mytilinis

 

 

 

Έγινε σήμερα στον Εύδηλο Iκαρίας, η απεργιακή συγκέντρωση που είχε εξαγγείλει το Εργατικό Κέντρο Σάμου και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Σάμου, ενάντια στην επερχόμενη ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου.

Στην συγκέντρωση απεύθυναν χαιρετισμό το Σωματείο Τεχνικών ΔΕΗ Σάμου – Ικαρίας, οι εργαζόμενοι στην Τ. Αυτοδιοίκηση, Σωματείο Οικοδόμων,και εκπρόσωπος από την ΑΔΕΔΥ Σάμου.

Βασικό αίτημα είναι η εναντίωση στην υποβάθμιση της Υγείας στην Ικαρία, οι απολύσεις που σχεδιάζονται και στον Δημόσιο Τομέα, αλλά και το ουσιαστικά κλείσιμο της Επαγγελματικής Σχολής Ευδήλου. Ομιλία εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου Σάμου από τον κ.Νίκο Λαρδά.
Παράλληλα, συγκέντρωση είχαμε και στον Άγιο Κήρυκο από την Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία και τους Εκπαιδευτικούς Ικαρίας. Με κεντρικό σύνθημα Υγεία – Παιδεία – Συγκοινωνία δικαίωμα στην ζωή έχει η Ικαρία, οι κάτοικοι του Αγίου Κηρύκου διαδήλωσαν και έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης.

Πηγή: http://www.ikariaki.gr

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16/07/2013 - 17:29