Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου, στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις και στο νησί μας, με δεδομένο ότι είναι καλοκαιρινή περίοδος , όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Μακρής και άπαντες απασχολούνται στον τουριστικό τομέα, εν τούτοις υπήρξε συμμετοχή. Η  πορεία των συμμετεχόντων ξεκίνησε από το δημαρχείο κατευθύνθηκε στο λιμάνι της Ζακύνθου, όπου και από εκεί αναχώρησαν περίπου 50 άτομα , κυρίως εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή στις κινητοποιήσεις  του κέντρου κατά την συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Ο βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής  στα πλαίσια  του  1ου Ιδρυτικού Συνεδρίου  του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Τοποθετούμενος  πάνω στα ζητήματα του Συνεδρίου, ο βουλευτής δήλωσε ότι,  <<Πήραμε μέρος σε ένα Συνέδριο με χιλιάδες συνέδρους, το οποίο με ενωτικές διαδικασίες και συντροφικότητα διαμόρφωσε το πρόγραμμα, τις θέσεις και το καταστατικό του ενιαίου  ΣΥΡΙΖΑ και ανέδειξε τον Πρόεδρο και την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Μέσα σε μια κοινωνία που υποφέρει και καταστέλλεται, που διψά για δημοκρατία, το 1ο Συνέδριο  υπήρξε ένα σημαντικό πείραμα δημοκρατίας».
Την 1η Ιουνίου 2013,πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, δημιουργήθηκε από Ομάδα Ζακυνθινών που αγωνιούν για το Μέλλον του τόπου, η Κίνηση,«ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΖΑΚΥΝΘΟΣ» με επικεφαλής το μέλος της ΝΕ της ΝΟΔΕ , Διονύση Γουάστωρ. Μόνες προϋποθέσεις συμμετοχής σ’ αυτήν  είναι, η πίστη στις αξίες την Δημοκρατίας, και τα οράματα για μιαν άλλη Ζάκυνθο. Στόχοι την Κίνησης είναι, οι με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσον, και προς πάσα κατεύθυνση, διεργασίες και ενέργειες που θα έχουν σαν τελικό αποτέλεσμα την επίτευξη, έργων και μάλιστα σε βάθος χρόνου το πολύ πενταετίας, Η Κίνηση "ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΖΑΚΥΝΘΟΣ" δεν ανήκει και δεν πρόσκειται σε κανένα κόμμα. Αντίθετα πιστεύει ότι "Άλλο Κόμμα", "Άλλο Δήμος".Σε περίπτωση που κάποιο απ’ αυτά  ζητήσει την όποια Συνεργασία, η Κίνηση είναι αυτή που θα καθορίσει τους Όρους Συνεργασίας  και όχι το αντίθετο.

Επίσκεψη στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία πραγματοποίησε , ο δήμαρχος Ζακύνθου, Στέλιος Μποζίκης μαζί με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου , Γιώργο Αρμένη και την δημοτική Σύμβουλο και πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου των παιδικών σταθμών ,Αρετή Βυθούλκα. Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ζακύνθου ίδρυσε και λειτούργησε για πρώτη φορά στη Ζάκυνθο Κ.Δ.Α.Π.ΜεΑ, με τον διακριτικό τίτλο «Ιωάννης Βαρδακαστάνης». Το Κέντρο ξεκίνησε να λειτουργεί μετά από σκληρή δουλειά και κόπο, στο χώρο του Ειδικού Σχολείου στην Μπόχαλη, τον Μάρτιο του 2013, εξασφαλίζοντας την χρηματοδότησή του μέσω του ΕΣΠΑ, στα πλαίσια της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Στο Κ.Δ.Α.Π.ΜεΑ συμμετέχουν 25 παιδιά και άτομα με αναπηρία όπου τους παρέχονται καθημερινά υπηρεσίες μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου καθώς και τα Σάββατα, ενώ το καλοκαίρι και την περίοδο των διακοπών η παρακολούθηση των δραστηριοτήτων γίνεται τα πρωινά. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.

 

Σήμερα Τρίτη 16/7/13 στο ισόγειο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου στις 8 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕΖ  με  θέμα, Τις διαθεσιμότητες-απολύσεις και την απάντηση του κλάδου. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16/07/2013 - 14:35