Ειδήσεις από ΕΡΑ Βόλου

Προτείνει κοινωνική ασπίδα αλληλεγγύης στους αδυνάτους ο υποψήφιος Δήμαρχος Μ.Πατσιαντάς
 
«Υψώνουμε κοινωνική ασπίδα αλληλεγγύης και εργαζόμαστε μαζί με τις υγιείς δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας ώστε αυτή να είναι ενεργή παντού», τόνισε στη διάρκεια των επισκέψεών του στον οικισμό των Ρομά στο Αλιβέρι, σε αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και στον φορέα των αστικών συγκοινωνιών στο Βόλο, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης», υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς.
 
 
 
Συνοδευόμενος από κλιμάκιο της παράταξης, ο κ. Πατσιαντάς επισκέφθηκε το χθές το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Βόλου ΑΕ και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Τρυφ. Πλαστάρα και μέλη της Διοίκησης, παρουσιάζοντας τις προτάσεις της παράταξης για ένα αναβαθμισμένο, φιλικό στο περιβάλλον, εξυπηρετικό για το επιβατικό κοινό σύστημα δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς.
 
Διατυπώνουμε, τόνισε ο κ. Πατσιαντάς και προς τη Διοίκηση του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ Βόλου ΑΕ την πρότασή μας για δωρεάν μεταφορά ανέργων, με την επίδειξη του δελτίου ανέργου, από και προς τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στη Νεάπολη, από τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές, την έκδοση εκπτωτικής (-50%) μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών για ανέργους κ.α.».
 
Επίσκεψη σε αθλητικούς χώρους και Αλιβέρι 
Την εγκατάλειψη αθλητικών χώρων και τις επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να πραγματοποιούν τις προπονήσεις τους, ποδοσφαιρικές ομάδες της περιοχής, παρουσίασαν στον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου και στο κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης, αθλούμενοι στα γήπεδα ΕΤΒΑ και Μητρόπολης ζητώντας την παρέμβαση τους αλλά και τις προτάσεις αναβάθμισης των εγκαταστάσεων. 
Ο κ. Μαργ. Πατσιαντάς συμφώνησε πως πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί η ασφαλής ηλεκτροδότηση και υδροδότηση των γηπέδων και εκχωρηθεί στους αθλούμενους η αυτοδιάθεση των χώρων.
Τέλος κατά την επίσκεψη στο Αλιβέρι, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, τονίστηκαν από κατοίκους της περιοχής οι σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές οι οποίες συντηρούν τον κοινωνικό αποκλεισμό των Ρομά. 
 
 
Πάρις Μουτσινάς: «Θα αφανισθούν κτηνοτρόφοι με τα νέα μέτρα»
Ο βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς κατέθεσε αναφορά προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων το Δελτίο Τύπου – Καταγγελία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου σχετικά με τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση μετά τις συζητήσεις με την τρόικα για την διάρκεια του φρέσκου γάλακτος. 
Ο κ. Μουτσινάς τονίζει ότι η εφαρμογή τους θα τους οδηγήσει σε πλήρη αφανισμό».
 
Από Δευτέρα απολυμένοι
Η τελευταία ελπίδα χάθηκε για 16 καθηγητές επαγγελματικής εκπαίδευσης της Μαγνησίας, που από Δευτέρα θα δουν τα ονόματά τους στις λίστες ανέργων του ΟΑΕΔ.
Οκτώ μήνες αναμονής και αγωνίας από τις 22 Ιουλίου, οπότε και βγήκαν σε διαθεσιμότητα, μετά την κατάργηση 46 ειδικοτήτων και τομέων επαγγελματικής εκπαίδευσης, ολοκληρώνεται με την… καταδίκη τους στην ανεργία, αφού δεν κατάφεραν να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις του Δημοσίου. 
Άλλοι 32 καθηγητές, που εκδιώχθηκαν από τις αίθουσες διδασκαλίας, βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει. Οι περισσότεροι από αυτούς για να απασχοληθούν στις θέσεις στις οποίες απορροφήθηκαν θα πρέπει να φύγουν μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειές τους και να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα, σε άλλη πόλη.
Σοκ, θυμός, απογοήτευση, τα συναισθήματα που βίωναν για οκτώ μήνες οι καθηγητές που σε μία νύχτα βρέθηκαν εκτός αιθουσών διδασκαλίας. Ακόμη και η απορρόφηση κάποιων εξ αυτών στο δημόσιο, έγινε δεκτή με ανάμεικτα συναισθηματα. 
«Νιώθουμε και χαρά και λύπη. Χαρά γιατί έχουμε τουλάχιστον ένα μεροκάματο, λύπη γιατί αναγκαζόμαστε να αφήσουμε πίσω οικογένειες και σπίτια και να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα σε μια άλλη πόλη, σε μια νέα θέση», έλεγαν χθες καθηγητές που θίχθηκαν από τις καταργήσεις ειδικοτήτων και τομέων στην επαγγελματική εκπαίδευση.
Στο πλευρό τους είχαν σχεδόν 2 στους 10 καθηγητές, οι οποίοι απέργησαν χθες, καταγγέλλοντας τις πρώτες μετά από 100 χρόνια απολύσεις από το Δημόσιο. Η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση ανήλθε στο 24,5%, ωστόσο η συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας, ήταν ενεπαρκής.
«Αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να λειτουργήσουν και πάλι οι τομείς που καταργήθηκαν και να επιστρέψουν στις αίθουσες διδασκαλίας καθηγητές και μαθητές. Η απορρόφηση κάποιων από τους 48 συναδέλφους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα αποτελεί απόπειρα της Κυβέρνησης να τους χρυσώσει το δηλητηριώδες χάπι του εξοβελισμού τους από τα σχολεία», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.
 
Προσλήψεις προσωπικού στο Μουσείο
Την κάλυψη έξι συνολικά θέσεων προβλέπει η εγκύκλιος του Υπουργείου Πολιτισμού που κοινοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στην ΙΓ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.
Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η πρόσληψη πέντε φυλάκων και μιας καθαρίστριας ή καθαριστή, για απασχόληση ορισμένου χρόνου τετράμηνης διάρκειας, ενώ η διαδικασία πρόσληψης θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ.
Ομοίως και στην 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, προβλέπεται η κάλυψη, με την ίδια διαδικασία, δύο θέσεων ημερήσιων φυλάκων, ενός νυχτοφύλακα και μιας καθαρίστριας ή καθαριστή.
Ο χρόνος πρόσληψης είναι ταυτόσημος με την διάρκεια της παραπάνω διαδικασίας, δεδομένου ότι η προκήρυξη θα ελεγχθεί και θα εγκριθεί από τον ΑΣΕΠ, θα δημοσιευθεί κατόπιν, προκειμένου να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι και αφού ελεγχθούν, προκειμένου να γίνει η μοριοδότηση, θα εγκριθεί ο πίνακας των επιτυχόντων από το ΑΣΕΠ και κατόπιν θα βγει η απόφαση.
 
 
Ταλαιπωρία  επί πέντε μήνες από τον ΕΟΠΥΥ
Μέχρι και πέντε μήνες περιμένουν Βολιώτες ασφαλισμένοι την επιστροφή χρημάτων τους από τη συμμετοχή σε διάφορες παροχές του ΕΟΠΥΥ.
Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο όταν πρόκειται για ασφαλισμένους που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας που εκτός από τη γραφειοκρατία έχουν να παλέψουν και με τις αμέτρητες καθυστερήσεις. Άγνωστο παραμένει ακόμη πως θα λειτουργήσει το νέο σύστημα όσον αφορά το θέμα των πληρωμών διαφόρων παροχών.
Ο ΕΟΠΥΥ καθυστερεί περισσότερους από πέντε μήνες να εκκαθαρίσει τα οικονομικά ποσά που αντιστοιχούν στη συμμετοχή του για την αγορά υπηρεσιών φυσικοθεραπείας, εργοθεραπείας, λογοθεραπείας αλλά και παροχών σε είδος σε χιλιάδες ασφαλισμένους με αναπηρίες.
Πάντα τα ασφαλιστικά ταμεία καθυστερούσαν. Αλλά από το 2010 και μετά οι καθυστερήσεις έχουν γίνει πολύ μεγαλύτερες. Αρχικά υπήρχε καθυστέρηση δύο μηνών στην απόδοση των ποσών, ύστερα οι δύο μήνες έγιναν τρεις ενώ τελευταία ο ΕΟΠΥΥ καθυστερεί περισσότερους από τέσσερις μήνες. Το αποτέλεσμα είναι οι εταιρείες που προμηθεύουν τους αναπήρους με αναλώσιμα ή βοηθήματα όπως ηλεκτροκίνητα και χειροκίνητα αναπηρικά αμαξίδια,γερανάκια, καθίσματα κλπ. να έχουν διακόψει κάθε πίστωση προς τους ασφαλισμένους.
Το ίδιο συμβαίνει και με τις θεραπείες των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και των παιδιών με αναπηρίες (φυσικοθεραπείες, λογοθεραπείες και εργοθεραπείες).
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στους νεφροπαθείς  καθώς ο ΕΟΠΥΥ δεν καταβάλλει τα χρήματα των ασφαλισμένων για τις μετακινήσεις τους στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ). 
Οι νεφροπαθείς, εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων αναγκάζονται να διανύουν αρκετά χιλιόμετρα μισθώνοντας ταξί για τις περίπου 13 αιμοκαθάρσεις κάθε μήνα. Ιδιαίτερα στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και του ΟΠΑΔ δεν έχουν καταβληθεί οδοιπορικά πάνω από 3 μήνες, δηλαδή πληρώνουν από την τσέπη τους κάθε μήνα εκατοντάδες ευρώ.
Απίστευτη εξάλλου ταλαιπωρία υφίστανται και για να δικαιολογήσουν οδοιπορικά και να πληρωθούν από το ΙΚΑ οι καρκινοπαθείς τα έξοδα μετακίνησης εκτός Βόλου για να κάνουν ακτινοβολίες, σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη ή Αθήνα και αυτό όχι φυσικά για να τους επιστραφεί όλο το ποσό αλλά όσα ορίζουν οι σχετικοί εγκύκλιοι. 
Για τα έξοδα μεταφοράς καρκινοπαθών και νεφροπαθών θα πρέπει να σημειωθεί ότι με τον νέο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ δικαιολογούνται μέχρι ενός ποσού χωρίς αναδρομική ισχύ καθώς η τρόικα απαίτησε την περικοπή τους και με μεγάλη προσπάθεια από πλευράς των υπεύθυνων του Οργανισμού έγινε αποδεκτό να χορηγούνται τα έξοδα μετακίνησης τους.
Όλα αυτά την ώρα που με τα πενιχρά προνοιακά επιδόματα που λαμβάνουν νεφροπαθείς και καρκινοπαθείς και απλήρωτες μετακινήσεις και τα ποσά τα οποία δεν επαρκούν και αδυνατούν να πληρώσουν, αδυνατούν να επιβιώσουν και να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
 
 
Αναπτύσσεται το παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Βόλο
Η δυναμική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του παραρτήματος της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) από την επόμενη εκπαιδευτική χρονιά οδηγεί στην ανάγκη στέγασης του ιδρύματος σε άλλο κτίριο, αφού το κτίριο του πρώην «Λυκείου Αποστόλου»  δεν θα καλύπτει πλέον τις ανάγκες. 
Ως προσφορότερη λύση προκρίνεται η   μεταφορά της  ΑΣΠΑΙΤΕ  στο κτίριο του πρώην «Πολυκλαδικού», όπως ανακοινώθηκε μετά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της ΑΣΠΑΙΤΕ, Καθηγητή Ι.Χρυσουλάκη, και του Δημάρχου Βόλου κ.ΠάνουΣκοτινιώτη.
Οι επαφές μεταξύ του Δήμου Βόλου και εκπροσώπων της ΑΣΠΑΙΤΕ για την αναζήτηση κατάλληλου χώρου βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και αρκετό καιρό. Έπειτα από αλλεπάλληλες συζητήσεις οι δυο πλευρές έκριναν ως καταλληλότερη λύση τη μεταφορά των δραστηριοτήτων της Σχολής στο κτίριο του πρώην «Πολυκλαδικού» και, όπως επισήμανε σήμερα ο κ.Χρυσουλάκης, θα συναφθεί προγραμματική συμφωνία για τη χρήση των υποδομών κατά τις απογευματινές ώρες.
 
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Παίζει πάντα για το γόητρο
Μόνο για το γόητρο, για εμπειρίες και χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον συνεχίζει να παίζει η Νίκη που σήμερα για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής μπάσκετ ανδρών υποδέχεται στις 5μμ στη Νέα Ιωνία τον Πιερικό /Αρχέλαο ο οποίος προέρχεται από νίκη έκπληξη επί της Λειβαδιάς.
Παρότι μένουν έξι αγωνιστικές μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος η Νίκη έχει χάσει τις ελπίδες παραμονής αλλά οι παίκτες θέλουν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, όσο το δυνατόν καλύτερα.
Στα αγωνιστικά, ο προπονητής Σπύρος Στρατίκης παρά τα προθήματα και τις απουσίες στις προπονήσεις θα στηριχτεί στους :Παναγιώτη Τσώλη, Δημήτρη Μπόγδανο Λευτέρη Στάμο, Φώτη Τάσσο, Γιάννη Μανδαλάκη, Δημήτρη Καζεπίδη, Θεόδωρο Τοκακλίδη, Γιώργο Τζίνη, Ηλία Φωσσέ και στο Θωμά Γεωργίου.
Επειδή Ολυμπιακός Βόλου δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο, όλοι στο ΕΑΚ για τα κορίτσια
Πιο κοντά στο όνειρο θέλουν να βρεθούν με την 14η σερί νίκη σήμερα (2μ.μ.) τα κορίτσια του Ολυμπιακού που υποδέχονται την Ολύμπια Λάρισας στο ΕΑΚ στην 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας. 
Στο σημερινό ματς ο Μιχάλης Καπουρνιώτης δεν υπολογίζει την Ελευθερία Γούλα και ποντάρει στις :Νίκη Ζέρβα Δήμητρα Χαβαλέ, Εύη Κυριατζίδου, Ελένη Ζήτη , Σταυρούλα Βαΐτση, Λία Σαρακατσάνη, Λαμπρινή Αγαγιώτη, ΕλληΚατσιοπούλου, Ελένη Παρασχάκη, Μίνα Μπακρατσά, Ζήνα Ευαγγέλου, Γεωργία Καποδίστρια, Αναστασία Αρτεμισίου, Ζωγραφιά Καλαπαναγιώτου, Εβελίνα Αλεξίου και Αννα - Μαρία Κοπάνου. 
Κάλεσμα στον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου να βρεθεί σήμερα στο ΕΑΚ και να συμπαρασταθεί στα κορίτσια της ομάδας μπάσκετ στον κρίσιμο αγώνα που δίνουν με την Ολύμπια Λάρισας, πραγματοποιούν μέσω ανακοίνωσης τους οι AustrianBoys. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23/03/2014 - 13:39